nordlys sfj

Grønland klædt i efterårsdragt og nordlys

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Grønland
 • Rejsetype Individuel rejse
 • Afrejse fra København
 • Varighed 8 dage
 • Pris pr. person fra 14.675 DKK
Tilføj til favoritter

Grønland klædt i efterårsdragt og nordlys i Kangerlussuaq og Ilulissat

Grønland er umådeligt smukt uanset hvilken årstid du vælger at besøge landet. Efteråret er præget af ro og stilhed efter en hektisk og kort sommer, så du har det mere eller mindre for dig selv – sammen med de lokale indbyggere naturligvis. Efteråret er også en tid hvor naturen gerne viser alle sider af sig selv – fra smukke solskinsdage hvor fjeldet er klædt i gulbrune nuancer, der bare skal opleves, til brutale efterårsstorme, der tiltaler med sin barske skønhed, men også kræver god påklædning.

Med efterårets komme, bliver himlen atter sort om natten, og det helt fantastiske naturfænomen nordlyset melder sin ankomst. Er himlen fri for skyer, er det bare ud og næsen i sky. Grønland er ikke præget af forstyrrende elektrisk lys i samme omfang som Europa, og dét, kombineret med lav luftfugtighed der giver tindrende klar luft, gør, at himmelhvælvet tegner et mylder af stjerner og en flot klar mælkevej.

Indlandsisen byder dig velkommen til Grønland

Lufthavnen Kangerlussuaq er indfaldsvinklen til Grønland og første stop på denne rejse. Baglandet gemmer på en fantastisk natur, hvor den enorme indlandsis præger landskabet. En udflugt til Indlandsisen er derfor oplagt og der er rig mulighed for at se moskusokser og rensdyr. Næste stop på rejsen er Ilulissat, som er berømt verden over for sin isfjord med de største og de fleste isfjelde i Grønland.

Grønland klædt i efterårsdragt og nordlys

Rejseprogram

På denne skønne efterårsrejse til Kangerlussuaq og Ilulissat byder dagsprogrammet på masser af kontakt med den grønlandske natur og kultur via den varierede udflugtspakke – og rejser du i oktober eller november, kan du også være heldig at se nordlys. Samtidig vil der være tid til, på egen hånd, at gå på opdagelse i både Kangerlussuaq og Ilulissat. Opholdet i begge byer indledes med informationsmøder.

 • Dag 1 Ankomst Kangerlussuaq, indkvartering og velkomstmøde

  Vi flyver med Air Greenland fra København til Kangerlussuaq. Forude venter 4,5 timers flyvetur og et 8 dages vintereventyr.

  En guide fra vores lokale udflugtskontor ”World of Greenland Arctic Circle” modtager dig ved ankomst og hjælper til med check-in på Polar Lodge. Polar Lodge ligger et stenkast fra lufthavnen og er et afslappet overnatningssted med køkkenfaciliteter, hyggerum og souvenirbutik.

  Efter check-in og udpakning på værelset i lodgen, holder guiden informationsmøde. På mødet får du oplysninger om byen, området, spise- og udflugtsmuligheder og kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra. Det er også muligt at bestille udflugter på mødet, men vi anbefaler at booke udflugter hjemmefra, da du derved er sikret plads. Vi har sammensat en udflugtspakke, vi synes rummer det bedste Kangerlussuaq og Ilulissat har at tilbyde. 

  Med det praktiske på plads er det nu blevet tid til at opleve den gamle amerikanske flyvebase på en guidet rundtur med bus, som giver dig et indblik i områdets fascinerende historie og natur.

   

  image
  info Kangerlussuaq er stedet, hvor du kan opleve og betræde den legendariske Indlandsis, der dækker ca. 80 % af Grønland.
 • Dag 2 Kangerlussuaq på egen hånd – valgfri tur til Indlandsisen og nordlystur

  Dagen i dag råder du helt selv over, og det smukke bagland indbyder til forskellige udflugter. Har du tilkøbt udflugtspakken, er der først en tur til Indlandsisen Punkt 660 på programmet. Kangerlussuaq er kendt for adgangen til Indlandsisen, og dette er en guidet tur til denne gigantiske iskappe, der er på størrelse med hele Vesteuropa. Vi kører i 4-hjultrækker igennem et smukt varieret område.

  For enden af vejen går vi hen til og op på selve Indlandsisen - en unik oplevelse. Vi tilbringer noget tid i denne enorme isverden før vi returnerer til vores køretøj. Undervejs på turen er der gode chancer for at spotte rensdyr, moskusokser, og alt efter sæsonen, mange fuglearter og blomster. Tag med og få den enestående mulighed for at bestige Indlandsisen - det er en helt særlig følelse at mærke den ekstra kulde og lade øjet vandre ud over den enorme isflade.

  Næste programpunkt i udflugtspakken er en nordlystur:

  Nordlystur (tilkøb)
  På aftener med skyfri himmel, har vi ofte det flotteste nordlys i Kangerlussuaq. Vi kører ud i naturen, hvor vi ikke bliver generet af kunstigt lys, og så lader vi naturen starte sin opvisning.

  Senere kører vi tilbage og samles i en hyggelig atmosfære, hvor guiden fortæller om nordlyset og de mange grønlandske myter, som nordlyset har skabt gennem tiderne. Der vil også blive serveret en velsmagende kop "grønlandsk kaffe".

  Bemærk at på afgangene i september er nordlysturen erstattet af en dagssejlads til gletsjeren Eqi i Ilulissat (dag 6), da det endnu er for tidligt på året at se nordlys.     

  image
  info På aftener med skyfri himmel, er der ofte det flotteste nordlys i Kangerlussuaq.
 • Dag 3 Fly Kangerlussuaq – Ilulissat, velkomstmøde
  Rejsen går nu videre med fly til Ilulissat. Det er en flot flyvetur på tre kvarter, hvor man rigtig kan nyde det flotte islandskab, de øde vidder og storheden. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem midt ud af ingenting. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de snebeklædte fjelde og ved bumpet af Dash-flyets landing kan du glæde dig til de næste dage, der står helt i isens, vinterens og hundeslædens tegn - kombineret med kulturelle indslag fra en meget traditionel grønlandsk by.

  Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel. Her møder du en guide fra vores lokale udflugtskontor ”World of Greenland”, der på et informationsmøde vil fortælle om byen, området, spise- og udflugtsmuligheder. Du kan bestille udflugter på mødet, eller du kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra.

  Om aftenen er der en dejlig velkomstmiddag på hotellet.       

  image
  info Ilulissat
 • Dag 4 Ilulissat på egen hånd - valgfri guidet byrundtur

  Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Først og fremmest på grund af isen, men også på grund af stedets skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne byliv. 

  Udflugtsmulighederne er mange her i og omkring Ilulissat, og måske er du blevet inspireret på informationsmødet til, hvad du vil lave i dag - måske du bare vil nyde den fantastiske udsigt over Diskobugten og lade tiden stå stille.

  Første udflugt i Ilulissat i udflugtspakken er en guidet byrundtur.

  Guidet byrundtur (tilkøb)
  Du hører om byens historie og oplever byens mange spændende facetter. Du kan ikke undgå at se og ikke mindst høre nogle af de mange slædehunde, der befinder sig her. De fleste hunde står uden for byen på store hundepladser, hvis de da ikke er på tur ude i terrænet.

  image
  info Ilulissat - Jakobshavn - blev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4500 indbyggere.
 • Dag 5 Ilulissat på egen hånd - valgfri sejlads på Isfjorden

  Dagen i dag er til din egen rådighed, og mulighederne er mange. Snyd fx ikke dig selv for at gå en tur på systuen, hvor de laver souvenirs i sælskind eller i butikker med kunsthåndværk af for eksempel tand og ben.

  Sejlads på Isfjorden (tilkøb)
  Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade. Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem. En utrolig naturoplevelse man ikke må snyde sig selv for, når man besøger Ilulissat.    

  image
  info Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve en sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden.
 • Dag 6 Ilulissat på egen hånd – valgfri vandretur

  Endnu en dag fyldt med muligheder. Har du tilkøbt udflugtspakken, skal du i dag på to udflugter. disse udflugter kan naturligvis også købes på selve stedet og er du vandrevandt kan du godt foretage vandreturen på egen hånd.

  Vandretur til den forladte boplads Sermermiut (tilkøb)
  Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse. Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, se ruiner, køkkenmødding og mærk permafrosten med dine egne hænder. Turen varer ca. 2 timer.


  Rejser du i september, kan du i dag komme på en dagssejlads til den kælvende gletsjer Eqi:

  Dagstur til gletsjeren Eqi (Tilkøb)
  Få steder i Grønland er ligeså smukke som Eqi-bræen, der løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme helt ind til kanten af bræen og opleve den kælve store stykker af is. Bragene er enorme og synet af isfjelde, der brager ud i vandet, er betagende.

  På turen til Eqi sejler vi i moderne og bekvemme turistbåde. Turen går nordpå langs kysten. Forbi Bredebugt, bygden Oqaatsut og det store fjordsystem Pakitsoq, hvor hvaler og sæler ofte boltrer sig. Videre op igennem Ataa Sund, som omkranses af høje, stejle fjelde med fugleliv og vandfald. Vores issikre skib ligger ca. to timer foran bræen og venter på kælvinger. Her serveres også en god frokost. En heldagstur, hvor der virkelig er mulighed for at fordybe sig i oplevelsen og sejladsen i det isfyldte farvand.

  Sejlturens længde til og fra Glacier Lodge Eqi kan variere mellem 2 - 5 timer per vej afhængig af hvilken bådtype der anvendes den pågældende dag. Opholdet for bræen Eqip Sermia varer ca. 2 timer

  image
  info Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen.
 • Dag 7 Ilulissat på egen hånd – på opdagelse i byen

  Brug evt. den sidste dag på at opleve stemningen og livet i byen, gå lidt tilbage i tiden og mærk historiens vingesus på det hyggelige museum, der er indrettet i Knud Rasmussens fødehjem. Fiskerne på "Brættet" giver dig et indtryk af de spændende grønlandske madprodukter, der ikke fås mere frisk.

  Det er ikke kun øjnene, der skal mættes, men også ganen og maven. Restauranterne i Ilulissat tager dig med på en rejse udi lokale specialiteter – f.eks. grønlandsk sushi, dybstegte ammasetter (lille laksefisk), hval og sæl, og på caféerne frister den friskbagte kage. Alle sanser skal nok komme på overarbejde på denne rejse!

  Og så bliver man i øvrigt aldrig bliver træt af at kigge ud over Isfjorden...

  image
  info At Ilulissat på dansk betyder isbjerge hænger unægteligt sammen med den smukke Isfjord og mængden af isbjerge, der flyder rundt i deres helt eget tempo.
 • Dag 8 Fly Ilulissat - Kangerlussuaq - København

  Nyd det sidste syn af Ilulissat Isfjord fra flyet på vej mod Kangerlussuaq, hvor flyet sætter kurs mod København med ankomst om aftenen.

  image
  info Du får et sidste syn af de enorme isfjelde i Ilulissat isfjord med en fantastisk udsigt over hele området fra flyet.

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
27-08-2019 Alt udsolgt
03-09-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 14.675 DKK Udsolgt
03-09-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.975 DKK Udsolgt
03-09-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 15.975 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
03-09-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 16.975 DKK Udsolgt
17-09-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 14.675 DKK Udsolgt
17-09-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.975 DKK Udsolgt
17-09-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 15.975 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
17-09-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 16.975 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
24-09-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 14.675 DKK Udsolgt
24-09-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.975 DKK Udsolgt
24-09-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 15.975 DKK 3 Værelser Bestil rejsen
24-09-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 16.975 DKK Udsolgt
01-10-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 14.675 DKK Udsolgt
01-10-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.975 DKK Udsolgt
01-10-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 15.975 DKK 3 Værelser Bestil rejsen
01-10-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 16.975 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
08-10-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 14.675 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
08-10-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.975 DKK 3 Værelser Bestil rejsen
08-10-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 15.975 DKK 4 Værelser Bestil rejsen
08-10-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 16.975 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
15-10-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 14.675 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
15-10-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.975 DKK 3 Værelser Bestil rejsen
15-10-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 15.975 DKK 6 Værelser Bestil rejsen
15-10-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 16.975 DKK Udsolgt
22-10-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 14.675 DKK Udsolgt
22-10-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.975 DKK 4 Værelser Bestil rejsen
22-10-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 15.975 DKK 5 Værelser Bestil rejsen
22-10-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 16.975 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
29-10-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 14.675 DKK 3 Værelser Bestil rejsen
29-10-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.975 DKK 5 Værelser Bestil rejsen
29-10-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 15.975 DKK 5 Værelser Bestil rejsen
29-10-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 16.975 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
05-11-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 14.675 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
05-11-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.975 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
05-11-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 15.975 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
05-11-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 16.975 DKK Udsolgt
12-11-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 14.675 DKK Udsolgt
12-11-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.975 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
12-11-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 15.975 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
12-11-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 16.975 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
19-11-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 14.675 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
19-11-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.975 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
19-11-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 15.975 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
19-11-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 16.975 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
26-11-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 14.675 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
26-11-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.975 DKK Udsolgt
26-11-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 15.975 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
26-11-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 16.975 DKK Udsolgt
03-12-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 14.675 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
03-12-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.975 DKK Udsolgt
03-12-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 15.975 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
03-12-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 16.975 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
10-12-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 14.675 DKK Udsolgt
10-12-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.975 DKK Udsolgt
10-12-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 15.975 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
10-12-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 16.975 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
Læs mere om overnatning
Info Flytider. Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.
Udrejse fra København kl. 11.00 (GL781)
Hjemkomst i København kl. 21.30 (GL782)

Udflugtspakker og tilkøb

Udflugtspakke

Udflugtspakke
August - 17. september, 2019

Vores udflugtspakker består af de mest populære udflugter og er tilpasset rejsens dagsprogram. Vi anbefaler at du bestiller samtidig med din rejsebestilling. Ved senere bestilling påløber et håndteringsgebyr på 200 kr. og der kan være udsolgt. Denne udflugtspakke består af:

 • Tur til Indlandsisen med bus til punkt 660 (5 timer)
 • Kulturhistorisk byvandring i Ilulissat (2 timer)
 • Vandretur til Sermermiut ved Ilulissat Isfjord (2 timer)
 • Sejlads til Ilulissat Isfjord (2,5 timer)
 • Dagssejlads til Eqi gletsjeren (6-12 timer)
Pris pr. voksen 4.205 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 2.195 DKK
Udflugtspakke

Udflugtspakke
24. september - december 2019

Vores udflugtspakker består af de mest populære udflugter og er tilpasset rejsens dagsprogram. Vi anbefaler at du bestiller samtidig med din rejsebestilling. Ved senere bestilling påløber et håndteringsgebyr på 200 kr. og der kan være udsolgt. Denne udflugtspakke består af:

 • Nordlystur i Kangerlussuaq (2 timer)
 • Tur til Indlandsisen med bus til punkt 660 (5 timer)
 • Kulturhistorisk byvandring i Ilulissat (2 timer)
 • Vandretur til Sermermiut ved Ilulissat Isfjord (2 timer)
 • Sejlads til Ilulissat Isfjord (2,5 timer)
Pris pr. voksen 2.305 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 1.270 DKK

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly København–Kangerlussuaq t/r (Se flytider længere nede)
  Fly Kangerlussuaq–Ilulissat t/r
  Transfers
  20 kilo indvejet baggage og 8 kilo håndbaggage

 • overnatning
  Overnatning

  2 nætter på Polar Lodge (delt bad/toilet)
  5 nætter på Hotel Arctic (eget bad/toilet)

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Morgenmad
  Velkomstmiddag på hotellet
  Mad og drikke på flystrækningen København - Kangerlussuaq t/r med Air Greenland

 • andet
  Andet

  Sightseing i Kangerlussuaq, ca. 2 timer
  Informationsmøder i begge byer
  Håndklæder og sengetøj på hotel og vandrehjem
  Bidrag til Rejsegarantifonden
  Alle skatter og afgifter

Ikke inkluderet

Frokost og aftensmad
Rejseforsikringer

 

Praktisk information

Flytider:
Udrejse fra København kl. 11.00 (GL781)
Hjemkomst i København kl. 21.30 (GL782)

Baggage
20 kilo indvejet baggage og 8 kilo håndbaggage er inkluderet
(max. mål på håndbaggage: 55 x 40 x 23 cm).

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Afrejsegaranti
 • Kontakt din rejsespecialist

  Peter Simonsen

  Peter har boet i Grønland og haft sit eget udflugtsfirma i Ilulissat. Peter har rejst landet tyndt. Du kan altid få rådgivning i valg af rejse og svar på spørgsmål om stort og småt af Peter.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.