Sisimiut hiking

Fantastisk rundrejse nord for polarcirklen i Grønland - for den glade vandrer

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Grønland
 • Rejsetype Med rejseleder
 • Afrejse fra København
 • Varighed 12 dage
 • Pris pr. person fra 29.925 DKK
Tilføj til favoritter

Fantastisk rundrejse nord for polarcirklen i Grønland - for den glade vandrer

Denne tur er spækket med dagsture til dem, der nyder en god vandretur, men som også værdsætter en god nats søvn i en dejlig seng.

Vi tager dig med til mindst syv spændende destinationer i Grønland, herunder Ilulissat med isfjorden, der er på UNESCOs verdensarvliste, og Kangerlussuaq, hvor du får en helt unik tilgang til Indlandsisen. Andre destinationer er byerne Sisimiut, Aasiaat og Qeqertarsuaq og bygderne Assaqutaq og Akunnaaq. Vi udforsker alle disse steder på denne aktive tur til hjertet af Diskobugten i Grønland.

Din tur starter i Kangerlussuaq, hvor du kommer på en udflugt til den grønlandske indladsis i et specialbygget køretøj. Du kommer endda op at stå på selve isen! Efter en god velkomstmiddag og en god nats søvn, vandrer vi den følgende dag til Granatfjeldet.

Fra Kangerlussuaq flyver vi til Sisimiut, hvor du stiger om bord på skibet, der sejler os op mod nord til Diskobugten. Før vi går ombord på skibet, tager vi på sightseeing i Sisimiut og går en tur til Teleøen med dens meget interessante arkæologiske fund. Næste dag sejler vi til den tidligere bygd Assaqutaq og vandrer tilbage til byen herfra.

Så fortsætter turen med skib mod Aasiaat, der ligger ved indsejlingen til Diskobugten. I Aasiaat udforsker vi byen til fods, og så tager vi på en bådtur til Akunnaaq, en af bygderne i Diskobugten.

Næste morgen sejler vi videre mod selve Diskoøen, der på grønlandsk hedder Qeqertarsuaq. Qeqertarsuaq er den største ø ud for Grønlands fastland. Øen kan prale med et spektakulært terræn med spændende basaltformationer og en vegetation, du ikke finder andre steder i Grønland. Når du nærmer dig øen, vil du se de smukke basaltfjelde i horisonten. Havet omkring øen er et favoritsted for hvaler. Og hvad betyder det? At du holder kameraet og kikkerten klar! Efter et par dage spækket med gode oplevelser og nogle vidunderlige vandreture, fortsætter vi til Ilulissat.

Ilulissat er kendt over hele verden for Ilulissat Isfjord, og gletsjeren i bunden af fjorden er den mest produktive på den nordlige halvkugle. Vi skal på flere vandreture, hvor vi udforsker de steder, der omgiver isfjorden. Du har også mulighed for at købe en bådtur blandt isbjergene (og vi anbefaler at du gør det, fot det er den mest populære udflugt i Grønland) og en bådtur til den kælvende bræ Eqi, der ligger 80 kilometer nord for Ilulissat.

Der er dansk- og engelsktalende guide.

Fantastisk rundrejse nord for polarcirklen i Grønland - for den glade vandrer

Rejseprogram

Turen giver dig de bedste oplevelser i en uberørt natur i regioner med gode vandreture. De fleste udflugter og alle vandreture er inkluderet i prisen, på nær bådturene til Ilulissat Isfjord og Eqi-gletsjeren. I Kangerlussuaq vil vi bo på et originalt og lidt primitivt hostel, der dog er smukt beliggende. I de andre byer bor vi på komfortable og hyggelige hoteller.

 • Dag 1 Fly København-Kangerlussuaq. Sightseeing. Velkomstmiddag

  Vi flyver med Air Greenland de cirka 4,5 timer fra København til Kangerlussuaq, og her vil du kunne nyde det spektakulære syn af Grønland fra luften, fra det øjeblik vi kommer ind over østkysten. Hvis vejret er klart, er indflyvningen til Kangerlussuaq og den 160 kilometer lange fjord simpelthen fantastisk. I Kangerlussuaq checker du ind på Old Camp, et lokalt og hyggeligt hostel. Det ligger lidt uden for selve Kangerlussuaq.

  Sight-seeing i Kangerlussuaq

  Kangerlussuaq-området er unikt, da det er det eneste beboede sted i Grønland, der ikke ligger ude ved kysten. Klimaet er kontinentalt med meget stabile vejrforhold, og det er derfor, at amerikanerne i 1940’erne valgte dette område til en base. Hvis du går en tur i området, er der stadig mange levn at se fra dengang, området var en militærbase.

  Hvis du går rundt på egen hånd, så prøve at opleve byen på begge sider af landingsbanen, nyd floddeltaet, de omkringliggende bakker og bjerge og dyrelivet. Der er også et museum, flere butikker, og om sommeren er det muligt at leje mountainbikes og udforske området med dem.

  Om aftenen indtager vi vores velkomstmiddag på Restaurant Roklubben, der ligger uden for byen ved Lake Fergusson. Her kan du nyde et skønt måltid. Menuen er ofte baseret på de velsmagende lokale råvarer fra området, såsom moskusokser, rensdyr og fisk.

  På deres første dag går de fleste tidligt i seng efter aftensmaden på grund af tidsforskellen. Grønland er fire timer bag dansk tid, så når den er 21.00 lokal tid, er den tilsvarende 01.00 i Danmark.

  image
  info Hvis vi er heldige, oplever vi områdets vildtlevende dyr på vejen ind mod Indlandsisen (foto: Aqqa Rosing-Asvid - Visit Greenland).
 • Dag 2 Udflugt til Sugar Loaf

  Udflugt til Sugar Loaf

  I dag skal vi på udflugt til bjerget Sugar Loaf og til det nærliggende vandfald.

  Vi bliver hentet ved Old Camp og herfra bliver vi kørt til Sugar Loaf, der ligger lidt udenfor selve byen. Her har vi nu 3-4 timer at gøre godt med, hvor vi skal nyde udsigten fra toppen af Sugar Loaf. Her er der en god udsigt over den arktiske tundra med floder, sletter og måske græssende dyr i horisonten. Herefter går vi ned ad fjeldsiden til vandfaldet. Vandfaldet skabes af smeltevand fra indlandisen, og det er en imponerende fornemmelse at stå og høre vandets brusen, mens det søger mod fjorden.

  Undervejs hører du også om flora og fauna i området. Vi håber meget, at vi ser nogle moskusokser, mens vi vandrer i Kangerlussuaq. Disse mærkeligt udseende skabninger er faktisk ikke okser, men overdimensionerede geder. De er ganske unikke og vidunderlige væsner. En gruppe på 27 moskusokser blev flyttet her til fra Nordøstgrønland i 1960'erne, og det har været en overvældende succes. Nu er der tusinder af moskusokser i Vestgrønland. Glem dog ikke, at Grønland er et stort land og at moskusokserne går frit, så der er ingen garanti for, at vi støder på disse vildtlevende dyr.

  image
  info Moskusokse ved Kangerlussuaq.
 • Dag 3 Heldagseventyr ved Indlandsisen - Punkt 660 og videre

  Heldagseventyr ved Indlandsisen 

  I dag skal vi på en udflugt til Indlandsisen. Et specialbygget og kraftfuldt firhjulsdrevet køretøj fører os gennem det utroligt smukke landskab; vi kører blandt skrånende bakker, fjelde og sletter. Undervejs er der gode muligheder for at spotte rensdyr, moskusokser og - afhængigt af sæsonen - mange fuglearter og blomster. I nærheden af isen kører vi gennem det fantastiske morænelandskab. Ved afslutningen af grusvejen, går vi resten af vejen til Indlandsisen og videre op på det store isskjold.  

  Mange kommer på besøg ved Indlandsisen, men det er de færreste, der kommer ud at vamdre på den. Det skal vi prøve i dag ca. 4 timer. Grønlands indlandsis dækker mere end 80 % af landet, og intetsteds udover på Sydpolen vil du finde så meget is på ét sted.

  Punkt 660 er udgangspunktet for vores "mini-ekspedition" længere ind på Indlandsisen. Vi smækker rygsækken på og begiver os ud i isørkenen. Indlandsisen er et af jordens mest ekstreme steder, men det område, hvor vi vandrer, er forholdsvis flad og helt stabilt. Hvis det er glat tager vi klatrejern på og bruger vandrestænger, men det er normalt ikke tilfældet, da vejret oftest er meget stabilt på denne tid af året. Undervejs går det op for os, hvorfor opdagelsesrejsende så længe har været så fascinerede af at krydse indlandsisen.

  På turen kommer vi til at vandre iet kuperet islandskab, omkranset af krystalblå åer, floder, vandfald og søer – alt sammen dannet af smeltevand fra isen. Husk en god jakke og vandrestøvler.

   

  Om aftenen kan du igen vælge at spise på Roklubben, eller måske vil en middag på hotellets restaurant eller cafeteria kunne friste dig. Der er også et supermarked i byen, så hvis du selv vil lave mad, er det også en mulighed.

   

  image
  info I dag skal du på opdagelse ved Indlandisen (foto: Mads Pihl - Visit Greenland).
 • Dag 4 Fly Kangerlussuaq - Sisimiut. Byvandring, museum og vandretur til Teleøen

  På vores tredje dag går vi om bord på et af Air Greenlands mindre Dash 8-fly og flyver til den nærliggende by Sisimiut. Sisimiut er den næststørste by i Grønland.

  Denne meget maleriske by ligger lige nord for Polarcirklen. Sisimiut er den nordligste by i Grønland, der har  en isfri havn om vinteren, men det er samtidig også den sydligste by i Vestgrønland, hvor man må holde slædehunde. I Sisimiut er der mange virksomheder, ligesom befolkningen i denne by er særligt driftige. Du vil møde alle mulige slags mennesker, inklusive forretningsfolk, fiskere og jægere, men også unge, der studerer til arktisk ingeniør.

  Vandretur med sightseeing 

  I Sisimiut bor vi godt på Hotel Sisimiut. Efter at vi er kommet på plads der, vil vi tage på en sightseeingtur i byen, der spredes sig over et meget stort område i forhold til, at det er en by med kun 5.500 mennesker. Vi starter tæt på hotellet ved den gamle heliport, der var den luftbårne indgang til Sisimiut, før lufthavnen denfor byen blev bygget i 1998. Landingsstedet er nu en hundeplads, og terminalbygningen fungerer som ungdomsforening.

  På vores tur gennem byen stopper vi ved Brædtet, det lokale marked for friskfanget fisk og spil. Vi passerer også rådhuset på vej til den sydlige del af byen. Mange af de oprindelige jagt- og fiskerihuse kan stadig ses i dette område. Undervejs kommer vi gennem byens centrum med originale bygninger fra kolonitiden. Nogle af husene er nu det lokale museum, og det besøger vi selvfølgelig.

  Vandretur til Teleøen 

  Bagefter vandrer vi til Teleøen eller Sallinnguit, som den hedder på grønlandsk. På øen er der en skarp kontrast mellem nutidens telefonkommunikationsmaster og de mange rester af Inuit-livet fra de sidste 4.000 år. Din guide fortæller om området og livet for Inuit.

  Om aftenen kan du nyde en middag i hotellets fremragende restaurant, Nasaasaaq, der er opkaldt efter det højeste bjerg ved Sisimiut. I kulturhuset Taseralik er der koncerter, spillefilm, film og meget mere. Caféen byder på en fantastisk udsigt, hvis du drikker en kop kaffe eller nyder din middag her.

   

  image
  info I dag går turen til Sisimiut, Grønlands næsstørste by.
 • Dag 5 Bådtur til Assaqutaq og vandring tilbage til Sisimiut. Skib langs kysten nordpå

  Som i hele Grønland er havnen et travlt sted med masser af liv, især om sommeren. Sisimiut er en meget vigtig fiskerby i Grønland, hvilket gør denne havn ekstra livlig hele året rundt. Om sommeren ligger de travle fiskekuttere side om side med de mange lystbåde, hvor ejerne forbereder deres både til weekend- og aftenudflugter. Vi skal også på udflugt og sejler afsted herfra i en båd.

  Sejltur til Assaqutaq og vandring hjem

  Vi sejler fra Sisimiut til den forladte bygd Assaqutaq syd for Sisimiut. Bygden er beliggende på en lille ø, og for nylig blev der bygget en bro til fastlandet. Vi starter derfor vores vandretur på selv øen, og derefter vandrer vi over broen og går tilbage til Sisimiut. Dette er en god dagstur med rygsæk. På denne vandring kommer vi gennem smukke dale og langs vandet, før vi endelig kommer tilbage til Sisimiut.

  Skibstur langs kysten

  Tilbage i Sisimiut henter vi vores ting fra hotellets opbevaring og kører tilbage til havnen. Denne gang går vi om bord på skibet Sarfaq Ittuk, der sejler langs Grønlands vestkyst fra Ilulissat i nord til Qaqortoq i syd.

  Vi har liggepladser om bord på skibet. At sejle langs kysten er en vidunderlig oplevelse, og til styrbord vil du se Grønlands kuperede kyst. Vi sejler nord på mod Aasiaat, hvor vi ankommer næste morgen.

  Om aftenen kan du nyde en god middag om bord på skibet. Der sker sædvanligvis et eller andet i cafeteriet og på de andre fællesarealer på båden – enten noget, der er arrangeret eller noget, der opstår helt spontant. Du får også en god mulighed for at møde lokalbefolkningen, da mange grønlændere elsker at bruge skibet til at besøge venner og familie i andre byer langs kysten, særligt om sommeren.

   

  image
  info I dag sejler vi til Assaqutaq, hvorfra vi vandrer hjem (foto: Hotel Sisimiut).
 • Dag 6 Ankomst til Aasiaat og bådtur til Akunnaaq

  Efter ankomsten til Aasiaat klokken 8 om morgenen deponerer vi vores bagage på Sømandshjemmet. Aasiaat ligger i en skærgård ved den sydlige indsejling til Diskobugten, et sted, der er lige så elsket af hvaler som de mennesker, der bor her. Vi tager nu en tur gennem byen.

  Et besøg i byens forsamlingshus er et must, da det er prydet med malerier af den danske maler Per Kirkeby, der engang boede her. Aasiaat er også en by med mange studerende, da der er flere uddannelsesinstitutioner her.

  Bådtur til Akunnaaq

  Efter turen rundt i byen er det atter tid til at besøge en grønlandsk bygd. Akunnaaq ligger på en lille ø i den sydlige del af Diskobugten. Bygdens navn betyder ’stedet med varierede jagtmuligheder’ og de fleste mennesker i bygden arbejder med fiskeri eller jagt. Vi tager en tur rundt i den maleriske og interessante bygd. Vi tjekker kirken og de andre bygninger før vi går til kaffemik; et besøg hos en lokal familie, hvor vi drikker kaffe og får noget kage. Det er en fantastisk mulighed for at få et indblik i et liv, der er så forskelligt fra det, du kender hjemmefra. På vores sejltur tilbage til Aasiaat fisker vi lidt og forsøger at fange vores middag i det rene arktiske hav. Hvis vi er heldige, vil frisk fisk af høj kvalitet stå på menuen, når vi er tilbage i Aasiaat. 

   

  image
  info Det er supersmukt at sejle langs kysten til Aasiaat i det flotte sommerlys (foto: Mads Pihl - Visit Greenland).
 • Dag 7 Båd til Qeqertarsuaq. Byvandring og Udkiggen

  Vi sejler fra havnen i Aasiaat lige før frokost og tager med båd til Diskoøen. Vi sejler gennem Diskobugten i et område, som er som en legeplads for sæler og hvaler. Vi passerer også den lille gruppe af øer, der hedder Kitsissuarsuit (Hunde Ejlande) og er kendt for sit rige fugleliv. Når vi nærmer os Diskoøen, vil du se de karakteristiske basaltfjelde rejse sig i horisonten. Qeqertarsuaq var tidligere kendt som "Godhavn" på grund af sin sikre beliggenhed i en bugt, beskyttet fra isen og de store bølger.

  Efter ankomst i Qeqertarsuaq, checker vi ind på Hotel Disko/Linda, der ligger i byens centrum. Som i resten af Grønland betyder det, at det er et stenkast fra den fantastiske natur. De farverige huse ligger alle i nærheden af vandet, hvor kæmpe isbjerge driver forbi.

  Efter ankomst og check-in tager vi på sightseeing i byen. Qeqertarsuaq har lidt færre end 1.000 indbyggere, og den er meget mindre end Aasiaat og Sisimiut. Byen ligger på en halvø, og det største erhverv er fiskeri. Det nuværende museum var tidligere lægebolig, og på et tidspunkt var det Landsfogedens hus. I Qeqertarsuaq er der supermarked, et posthus, en skole og en meget karakteristisk kirke kaldet "Herrens blækhus", fordi den netop ligner et gammeldags blækhus.

  Vandretur til Qaqqaliaq (Udkiggen)

  Udkiggen, også kaldet Qaqqaliaq, er et smukt sted syd for byen. Herfra er der en storslået udsigt over den sydlige del af Diskobugten. I gamle dage (såvel som i dag) har fangere holdt øje med hvaler fra dette sted. Dagens jægere bruger det stadig, men det gør andre også, hvis de ønsker at nyde udsigten til havet og dyrene.

   

  image
  info Diskoøen og hovedbyen hedder begge Qeqertarsuaq.
 • Dag 8 Vandring på Qeqertarsuaq/Diskoøen til Kuannit

  Landskab på Qeqertarsuaq er hovedsagelig opstået ved vulkansk aktivitet og har også stejle basaltfjelde. Apostelfjeldet, Lyngmarksgletsjeren og Skarvhøjen omgiver Qeqertarsuaq.

  Området er ideelt til vandreture, og i dag vil vi sætte kursen mod Røde Flod og vandre langs kysten til Kuannit. Kuannit er et meget frugtbart område, hvor lokalbefolkningen finder vildtvoksende kvan. Der er flere varme kilder i området, hvilket sikrer, at planter har gode muligheder for at gro i dette område.

  Langs kysten er landskabet spækket med spændende formationer dannet i basalt. I oldtiden er brændende varm lava blevet afkølet af bølgerne, hvilket har resulteret i organiske skulpturer, der minder om alt fra en elefant til en kamel. Det er en sjov, lille zoologisk have af eksotiske dyr fremstillet i sten.

  Vandreturen fortsætter herefter mod Skarvhøjen og på tværs af Pjettursons Moræne med udsigt over "Blæsedal". På vej hjem til byen, går du tæt på mundingen af Røde Flod med små og store vandfald. Særligt energiske vandrere kan vandre op på Skarvhøjen og nyde den fantastiske udsigt mod Ilulissat i øst, Hunde Ejlande mod syd og byen Qeqertarsuaq ved foden af bakken.

   

  image
  info Landskabet i Qeqertarsuaq er præget af vulkansk aktivitet og stejle basaltfjelde, og området er oplagt til vandreture.
 • Dag 9 Sejlads til Ilulissat. Check-in på Nuka Hostel. Sermermiut. Sejltur til Isfjorden (tilkøb)

  I dag begynder vi på en fantastisk sejltur mod øst. Her finder du fastlandet og ikke mindst Ilulissat. Ilulissat er Grønlands centrum for turisme, og der er en god grund til dette: Det er fødested for titusindvis af de store isbjerge, som Grønland er så kendt for. Undervejs passerer vi flere af de store isbjerge, mens vi krydser bugten. Vi nærmer os hurtigt mundingen af Ilulissat Isfjord, hvor vi sejler langs isbjergene, der er strandet her. Gletsjeren ved Ilulissat Isfjord er den mest produktive gletsjer på den nordlige halvkugle.

  Vi ankommer i Ilulissat kl. 11:45 efter et par timers sejlads. Fra havnen køres vi til Nuka Hostel, hvor vi tjekker ind. Det er perfekt beliggende i byens centrum. Efter frokost er det tid til endnu en vandretur.

  Der bor 5.000 slædehunde i Ilulissat, og det bemærker du meget snart. Du kan både se og høre dem, mens du oplever bylivet i Ilulissat. Nu går vi byen rundt. Nogle af højdepunkterne er Zions Kirke, den verdensberømte polarforsker Knud Rasmussens fødehjem (som nu er byens museum) og det lokale Brædt. Det hedder på grønlandsk Kalaaliaraq (”den lille grønlænder”) og her tilbyder fangerne og fiskerne forskellige lokale specialiteter, herunder sæl, hval, fisk og fugle.

  Vandretur til Isfjorden og den forladte bosættelse Sermermiut

  Fra udkanten af byen går vi videre til Sermermiut, hvor vi finder resterne af en gammel inuit-bosættelse. Herfra har du en fantastisk udsigt over isfjorden. De store isbjerge kæmper for at komme ud i Diskobugten fra denne fjord, da der ofte kælves is af ved gletsjeren langt inde i bunden af fjorden. Når isen kælver, lyder det næsten som eksplosioner i de ellers tavse omgivelser. Sermermiut er et fredet område med gamle ruiner og inuit historie. Mens vi er her, vil du høre mere om dette.

  Husk: Gå aldrig tæt på vandet i isfjorden. Det kan være meget farligt, da isbjergenes kælven kan skabe enorme bølger.

  Sejltur blandt isbjerge (Tilkøb)

  Efter aftensmaden har du mulighed for at tage på en sejltur til isfjorden. Du kommer tæt på de enorme isbjerge, og du vil endda komme til at sejle mellem dem, så du virkelig kan fornemme isens forskellige former og farver. Huller, sprækker og smeltende vand finder du i mange isbjerge, og hvis du er heldig, ser du sæler og hvaler. Da du sejler om aftenen, dækker midnatssolen isbjergene i gyldne nuancer. Det er så smukt, at du aldrig glemmer det.

   

  image
  info En sejltur blandt isfjelde (og hvaler) er et absolut 'must', når du besøger Ilulissat (foto: Thomas Eltorp).
 • Dag 10 Udforsk Ilulissat på egen hånd eller tag på sejltur til Eqi Gletsjeren (tilkøb)

  Ilulissat er en spændende by, hvor du finder mange aktiviteter. Der er et stort udvalg af souvenirbutikker i byens centrum. Der er et værksted, hvor der skæres tupilakker og souvenirs, og det er åbent det meste af tiden. Museet viser både byens historie og historien om den legendariske Knud Rasmussen. Der er også Ilulissat Kunstmuseum med moderne grønlandsk kunst. Endelig er der også et pelsværksted, der producerer fine pelsfrakker, vanter og tasker af sælskind.

  Hvis du vælger at tage på dagturen til Eqi Gletsjer, skal du ud at sejle endnu en gang.

  Dagstur med båd til Eqi Gletsjeren (tilkøb)

  Eqi Gletsjer ligger 80 kilometer nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme ret tæt på den 5 kilometer brede gletsjer og opleve store isstykker, der knækker af. Lyden er som tordenvejr, og synet af isbjerge, der styrter ned i vandet, er forbløffende smuk og spændende.

  Vi sejler i en moderne båd på udflugten til Eqi. Båden sejler os nordover langs kysten, forbi Bredebugt, Oqaatsut og det store fjordsystem Pakitsoq, hvor sæler og hvaler ofte leget tittebøh!

  Længere nordpå når vi gennem Ataa-stræet, der er omgivet af stejle bjerge med fugleliv og vandfald. Endelig ankommer vi til Eqi-gletsjeren. Vores båd ligger i vandet foran gletsjeren i ca. 1-2 timer og venter på, at isen skal kælve. I mellemtiden serveres en lækker frokost.

  Dette er en heldagsudflugt, hvor du får en god mulighed for at fordybe dig i oplevelsen og nyde en bådtur i isfyldt vand. Turens varighed kan variere fra 6 til 12 timer, afhængigt af hvilken båd, der sejler i dag.

   

  image
  info Det giver et sus i maven at komme helt tæt på isen (foto: Visit Greenland).
 • Dag 11 På egen hånd eller vandreture i Ilulissat. Natflyvning til Kangerlussuaq og København

  I dag har du en dag på egen hånd i Ilulissat. Du har tid til at se mere af byen eller tage på udflugter. Du kan også få guiden til at vise dig noget mere af omgivelserne.

  Du får din sidste middag i Ilulissat, før vi tager afsted til lufthavnen om natten. Det er tid til at sige farvel til Diskobugten og Grønland.

  Vi forlader Ilulissat kl 21.25 og flyver til Kangerlussuaq og herfra til København, hvor du ankommer tidligt næste morgen.

   

   

  image
  info Ilulissat og Isfjorden i midnatssol.

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
09-07-2019 Alt udsolgt
Læs mere om overnatning
Info Små grupper med maksimalt 11 personer.
Engelsk- og dansktalende guide

Flyvetider (lokale tider):
9/7 Udrejse fra København kl.11.00 med GL781 - 19/7 hjemrejse fra Kangerlussuaq med GL784 kl.23.40 med ankomst 20/7 kl.08.00 i København.
Bemærk venligst, at afgangstiderne kan ændres af flyselskabet.

Udflugtspakker og tilkøb

Dagssejlads til Eqi gletsjeren

Dagssejlads til Eqi gletsjeren
Sæson: juni - september

80 km nord for Ilulissat kan du komme tæt på den kælvende gletsjerfront Eqi gletsjeren. Med båd er det muligt at komme tæt på kanten af bræen og opleve, hvordan store stykker is falder i vandet. Bragene er enorme og synet af isfjelde, der falder ned i vandet, er betagende.

 • Bådtur til Eqi gletsjeren tur/retur
 • Ophold foran gletsjeren ombord på båd (ca. 2 timer)
 • Frokost om bord
 • Transfer til havn fra hotel t/r
 • Sejlturens længde kan variere afhængig af bådtype
 • Varighed: 6-12 timer
Pris pr. voksen 2.295 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 1.150 DKK
Sejlads blandt isfjelde (Ilulissat)

Sejlads blandt isfjelde (Ilulissat)
Sæson: Hele året

Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur. Du sejler med en mindre båd mellem isbjergene ved Ilulissat Isfjord. Vi anbefaler at du bestiller samtidig med din rejsebestilling. Ved senere bestilling kan der være udsolgt, samt et håndteringsgebyr på 200 kr. påløber.

 • Sejlads med båd
 • Information om Isfjorden undervejs
 • Kaffe og te
 • Husk varm påklædning
 • Transfer fra centrum til havn t/r
 • Varighed. 2,5 timer
Pris pr. voksen 695 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 350 DKK

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly København-Kangerlussuaq t/r
  Fly Kangerlussuaq - Sisimiut
  Fly Ilulissat - Kangerlussuaq
  Skib Sisimiut - Aasiaat
  Båd Aasiaat - Qeqertarsuaq - Ilulissat
  20 kg indchecket baggage og 8 kg håndbaggage

 • overnatning
  Overnatning

  3 overnatninger på Old Camp med delt bad/toilet i Kangerlussuaq
  1 nat på Hotel Sisimiut
  1 nat på skibet Sarfaq Ittuk (liggeplads)
  1 nat på Sømandshjemmet i Aasiaat
  2 nætter på Hotel Disko i Qeqertarsuaq
  2 nætter på Nuka Hostel i Ilulissat

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Morgenmad
  Frokostsandwich ved isen i Kangerlussuaq og ved Sugar Loaf
  Frokostsandwich på vandretur til Assaqutaq
  Velkomstmiddag i Kangerlussuaq (ekskl. drikkevarer)
  Afskedsmiddag i Ilulissat (ekskl. drikkevarer)
  Mad og drikkevarer ombord på Air Greenland-flyvningen København - Kangerlussuaq t/r

 • andet
  Andet

  Alle vandreture med guide i Kangerlussuaq, Sisimiut, Aasiaat, Akunnaq, Qeqertarsuaq og Ilulissat
  Sightseeingtur med bus i Kangerlussuaq
  Al sightseeing med guide i Sisimiut, Aasiaat, Akunnaq, Qeqertarsuaq og Ilulissat
  Heldagseventyr ved Indlandsisen
  Bådtur til Akunnaaq fra Aasiaat
  Bidrag til Rejsegarantifonden
  Alle skatter og afgifter

Ikke inkluderet

Frokost og middage (undtagen velkomst- og afskedsmiddag)
Rejseforsikring
Udflugt til Ilulissat Icefjord
Udflugt til Eqi-gletsjeren

 

Praktisk information

Baggage
20 kilo indvejet baggage og 8 kilo håndbaggage er inkluderet
(max. mål på håndbaggage: 55 x 40 x 23 cm).

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Afrejsegaranti
 • Kontakt din rejsespecialist

  Peter Simonsen

  Peter har boet i Grønland og haft sit eget udflugtsfirma i Ilulissat. Peter har rejst landet tyndt. Du kan altid få rådgivning i valg af rejse og svar på spørgsmål om stort og småt af Peter.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.