whale + mountain

Ekspedition til tre arktiske øer - Østgrønland, Island og Svalbard

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Grønland
 • Rejsetype Explorer
 • Afrejse fra Oslo
 • Varighed 14 dage
 • Pris pr. person fra 61.282 DKK
Tilføj til favoritter

Ekspedition til tre arktiske øer - Grønland, Island og Spitsbergen (Svalbard)

Denne ekspedition går til de største arktiske øer: Spistsbergen i Svalbard, Grønland og Island - et eventyr, der ikke kan sammenlignes med noget andet på denne halvkugle. Østgrønland rummer verdens største nationalpark, men også en af verdens mindst besøgte. Området er vanvittigt smukt og barsk, og sejlperioden er ganske kort.

Oplev Svalbard og Nordvest Spitsbergen Nationalpark

Efter et kort stop i Svalbards største by, Longyearbyen, starter ekspeditionen gennem den storslåede Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark. Området er præget af store indre gletsjere og et typisk alpint landskab, der er fyldt med spektakulære kontraster fra frodige områder til nøgne moræner, klippefyldte højdedrag og gletsjere, der glider i havet. Kongsfjorden og Magdalenefjorden imponerer med deres dramatiske landskaber og interessante historie. På 78º 55' Nord besøger vi Ny Ålesund, en af verdens nordligste helårsbeboelser og en avanceret højarktisk forskningsstation.

Nationalparken i Østgrønland

Vi begynder med at sejle langs Grønlands kyst. Her indser man sandsynligvis, at vi er helt alene i et fjernt hjørne af verden. I Nordøst-Grønlands fjorde udfordres fornemmelsen af afstand, størrelse og landskabsform. Det rummer verdens største fjorde, og det omgivende alpine landskab med hængende gletsjere og dramatiske lodrette granitvægge rækker, så langt man kan se. Chancerne for at møde en polarulv eller en isbjørn er langt større end for at møde repræsentanter for vores egen art.

Vulkanøen Island

I Islands vestlige fjorde bruger vi tre dage til at opleve uberørt natur med klipper og dale, høje vandfald og rene vandløb. Vi ser berømte steder som Grundarfjörður, Flateyri og Ísafjörður, før vi slutter denne ekstraordinære arktiske rejse i Reykjavik.

"Der bor 450 indbyggere i Ittoqqortoormiit. Dette er en af Grønlands mest isolerede byer, og man kan kun komme hertil via helikopter eller båd i en kort periode om sommeren."
Ekspedition til tre arktiske øer - Østgrønland, Island og Svalbard

Rejseprogram

Dette er et unikt krydstogt, der kombinerer tre højarktiske destinationer i tre riger. Det er en af de meget sjældne chancer for at komme til Nationalparken i Nordøstgrønland.

 • Dag 1-2 Longyearbyen Svalbard

  Du indkvarteres på hotel i Longyearbyen den første dag og kan udforske byen på egen hånd, eller du kan opleve byen og områderne omkring på en valgfri udflugt. 

  Longyearbyen omtales ofte som Svalbards hovedstad. Her finder du alle de faciliteter, som en moderne by kan tilbyde - omgivet af det fantastiske arktiske landskab. Longyearbyens historie består hovedsagelig af minedrift med udvinding af kul, og området er fyldt med levn fra de første miner, som blev bygget på stedet.

  Om eftermiddagen på andendagen sætter MS Spistbergen fra kaj. Den første aften lærer vi skibet at kende og får den sidste prognose fra ekspeditionslederen om vejr- og issituationen. Sejladsen, du tager ud på, er helt enestående, og denne aften vil vi præsentere noget af det, du har at se frem til. Variationer i rejseruten og anløbssteder fra sejlads til sejlads er normalt. Så højt oppe mod nord er det forholdene i Arktis, som sætter dagsordenen.

  På Svalbard vil vi forsøge at lægge til land flere steder. Nogle af stederne er beskrevet nedenfor. På land vil vores ekspeditionsgruppe forklare, hvad du ser og hjælpe dig, sådan at du undgår at forstyrre naturen og dyrelivet. Når forholdene tillader det, kan der blive arrangeret vandreture eller andre aktiviteter på land. For at deltage på vandreturene skal du være i god fysisk form og være vant til at bevæge dig i ujævnt terræn.

  image
  info Longyearbyen er den største bosætning på Svalbard med ca. 2.600 indbyggere. Disse er fordelt på ca. 44 forskellige nationaliteter!
 • Dag 3 Kongsfjorden, Magdalenefjorden, Nordvest-Spitsbergen Nationalpark og Ny-Ålesund

  Den første nationalpark, vi skal besøge, dækker hele nordvest-hjørnet af Spitsbergen. Området har store indlandsgletsjere og høje fjelde, som står i stærkt kontrast til de grønne sletter og moræner.

  Kongsfjorden
  Denne fjord, også kendt som Kings Bay, er den største fjord på nordvestkysten af Spitsbergen. I dag besøger vi også om muligt Krossfjorden, der er en stor sidefjord. Landskabet veksler mellem store tundrasletter og snedækkede fjeldtoppe samt dramatiske isbræer som kælver i havet. Se efter fjeldet Mitra, der er opkaldt efter Mitraen, den katolske bispehue – på nordsiden af indgangen til Kongsfjorden. Inderst i fjorden vil du se den majestætiske Kongsbræ med de tre karakteristiske toppe, Nora, Dana og Svea, som har fået sine navne efter de tre skandinaviske lande.

  Ny-Ålesund
  Ny-Ålesund ligger på 78º 55’ N, og er et af de nordligste steder i verden, som er befolket året rundt. Ny-Ålesund var tidligere et kulgraver-samfund, men er i dag en avanceret, højteknologisk, arktisk forskningsstation. Ny-Ålesund har været udgangspunkt for mange ekspeditioner til Nordpolen. Navne som Amundsen, Ellsworth og Nobile er stærkt knyttede til dette sted, og det er stadig muligt at se masten, som luftskibet Norge blev fortøjret til før afgang til historiens første transpolare flyvning. En række lande har deres egne nationale forskningsstationer her, og særligt om sommeren er der meget forskningsaktivitet her.

  Nordvest-Spitsbergen Nationalpark
  ”Nordvesthjørnet” kalder lokalbefolkningen dette område med spredte øer, fjorde og strande samt en lang opdagelseshistorie. Da Willem Barentsz opdagede Svalbard i 1596, var dette det første landområdet, han så. Han navngav det nye land Spitsbergen, et navn som hentyder til de skarpe og bratte fjelde i området.

  Magdalenefjorden
  Magdalenefjorden er en af de fjorde, vi håber på at besøge. Her vil du få mulighed for at opleve en meget vigtig kulturarv: En hvalfangststation fra 1500-talle, med en kirkegård for de hvalfangere, som døde under de tidlige hvalolie-ekspeditioner.

  image
  info Ny-Ålesund var tidligere et kulgraver-samfund, men er i dag en højteknologisk avanceret arktisk forskningsstation. Ny-Ålesund har desuden været udgangspunkt for mange ekspeditioner til Nordpolen.
 • Dag 4 Til søs med mange spændende foredrag

  Efter at have udforsket kysten af Spitsbergen sætter vi kurs mod den øde nordøstkyst af Grønland. Vi tilbringer dagen med at krydse Framstrædet, mens vores ekspeditionsteam tilbyder foredrag om interessante temaer knyttet til dette område.

  image
  info På MS Spistbergen kan du på en komfortabel måde opleve nogle af klodens mest øde og mindst besøgte egne.
 • Dag 5-10 Nordøstgrønland Nationalpark, Grønland

  I disse spændende dage krydser vi strædet med det passende navn Framstrædet, som skiller Spitsbergen og Nordøstgrønland. Området har fået sit navn, fordi det var her, Nansens originale skib Fram kom ud i åbent hav efter at have siddet fast i isen i Polhavet fra 1893 til 1896.

  Du mærker forandringen i klimaet, eftersom vi forlader det varmere vand i Golfstrømmen og sejler ind i de kolde havstrømme, som følger kysten af Østgrønland. Husk: Hvor der er is på disse breddegrader, kan der ofte findes isbjørne.

  Hvis forholdene tillader det, når vi kysten af Grønland på omtrent samme breddegrad som Longyearbyen. Den meget isolerede vejr- og forskningsstationen Danmarkshavn er et af de steder, vi måske kan besøge. Herefter fortsætter vi sydover i verdens største nationalpark.

  Nationalparken i Østgrønland
  Nordøstgrønland Nationalpark er ca. 900.000 km² stor. Til sammenligning er De Britiske Øer lidt over 300.000 km² og Tyskland ca. 350.000 km² stort. De alpine fjelde stiger op af de største fjordsystemer, som findes på jorden og strækker sig langt op over havet.

  Havet er fyldt med store isbjerge, og i dalene kan du se mange brunlige prikker: Moskusokser. Andre dyr, vi måske kan komme til at møde, er den helt hvide polarhare, fjeldræven eller den ekstremt sjældne arktiske ulv. Ud over disse landdyr, kan vi måske træffe den hvide grønlandsfalk, fjeldrype, sneugle og en lang række søfugle. Og så er der forhåbentlig også isbjørne!

  Imponerende fjorde
  At sejle ind i fjorde såsom Kejser Franz Josef Fjord og Alpefjord giver dig oplevelser for livet. Måske vil du her i endnu højere grad end i de store norske fjorde få følelsen af at være sejlet ind i en labyrint med spektakulære, snedækkede tinder hele vejen rundt.

  Selv om de fleste af vore landgange er rene vildmarksudflugter, kan det ske at vi møder Sirius-patruljen, som fører opsyn med parken på traditionelt vis: med slædehunde og i båd (da vi kommer om sommeren er det nok i båd, vi møder dem). Før Danmark fik suverænitet over dette område, var det under norsk styre. Et naturligt sted at gå i land fra Fram er selvfølgelig Myggbukten, hvor den legendariske, norske guvernør for Nordøstgrønland, Helge Ingstad, havde sin base.

  Denne slående smukke rejse giver dig masser af tid til at mærke følelsen af at være på et af verdens mest isolerede steder, men samtidig om bord på et af de mest moderne ekspeditionsskibe: M/S Fram. Vores erfarne ekspeditionsteam og forelæsere guider dig sikkert på vandreture og korte bådture, ud over at give information og forelæsninger om de steder, vi besøger på rejsen.

  image
  info Nordøstgrønland Nationalpark er ca. 900.000 km² stor – til sammenligning er De Britiske Øer lidt over 300.000 km² og Tyskland ca. 350.000 km² stort.
 • Dag 11 Ittoqqortoormiit (Scoresbysund), Grønland

  Ittoqqortoormiit (som det siges på østgrønlandsk eller Illoqortoormiut på vestgrønlandsk og endelig Scoresbysund på dansk) er vort sidste anløb i Nordøstgrønland. Dette er den mest isolerede by på Grønland. Fangerne, som bor her, er de eneste, som har lov til at jage i Nordøstgrønlands Nationalpark, og du vil sandsynligvis se, at de tørrer dyreskind og opbevarer hundeslæderne udenfor deres huse.

  De lokale guider møder os og uddeler kort og informerer om hvad, der er åbent under vores besøg. Programmet fastsættes individuelt for hvert besøg, og indeholder sædvanligvis museum, kirke, fotoudstilling og til og med opsending af en vejrballon, alt med lokale guider. Du kan også vandre rundt på egen hånd og studere seværdighederne.

  image
  info Illoqoortoormiut (Scoresbysund) er den mest isolerede landsby i Grønland.
 • Dag 12 Til søs

  I dag sejler vi sydpå mod Island. Det er en hel dag til søs, så det er en god anledning til at få hørt nogle foredrag og dase på skibet.

  image
  info MS Spistbergen
 • Dag 13 Stykkíshólmur, Island

  Halvøen Snæfellsnes i det vestlige Island kaldes nogle gange “Island i en nøddeskal” på grund af sin naturskønne mangfoldighed af forskellige typer lava og stenformationer, isbræer, vulkansk aktivitet, varme og kolde kilder, samt det rige fugleliv og pittoreske landskab. Snæfellsnes giver ly til adskillige små fiskerihavne, som beskyttes af mørke klipper af søjleformet basalt. Farverne i den nordlige sommer giver indtryk af at være fanget mellem det konstant bølgende hav og de perfekte gletsjertoppe af Snæfellsjökulls isbræen.

  I dag gør vi holdt ved Stykkishólmur, hvor vi finder smukke og godt bevarede gamle huse i centrum af bysamfundet. Her kan du se flere interessante museer samt Islands ældste meteorologiske station fra 1845. Kirken i Stykkishólmur er et flot landemærke set fra både land og hav. Udsigten over Breidarfjordur fra kirken er fantastisk.

  Du kan nyde byen til fods og du kan også komme på vandre- og rideture i området i dag.

   

  image
  info Islandske får findes både med og uden horn.
 • Dag 14 Reykjavik, Island

  Reykjavik er verdens nordligste hovedstad og har ca. 171.000 indbyggere. Relativt tæt på Reykjavik kan du finde isbræer, vandfald, gejsere og fjelde. Reykjavik har også et omfattende udvalg af restauranter, museer og butikker. Vi ankommer til byen om morgen, og her slutter vores sejlads.

  Du har mulighed for at forlænge dit ophold med det antal dage, du ønsker. Kontakt os for at få hjælp med booking af fly og hotelovernatning. Vi kender de gode steder og hoteller i Reykjavik, og selvom der findes mange hoteller, så bliver der hurtigt udsolgt i højsæsonen. Reykjavik er en populær by!

  Vær opmærksom på

  • Planlagte landgange vil afhænge af vejr- og isforhold
  • Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute
  • Nogle udflugtsaktiviteter og ture med Polarcirkelbåd vil kun blive solgt om bord
  • Udlejning af støvler om bord er muligt
  • Suiter som enkeltkahyt kun på forespørgsel
  • Vi anbefaler rejse- og afbestillingsforsikring
  image
  info Vi kan varmt anbefale at blive i Reykjavik et par dage og nyde Islands hyggelige hovedstad.

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
05-08-2018 Dobbeltkahyt, indvendig Polar På forespørgsel Fra 61.282 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
05-08-2018 Dobbeltkahyt, udvendig Polar På forespørgsel Fra 69.755 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
05-08-2018 Dobbeltkahyt, Arctic Superior På forespørgsel Fra 81.616 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
05-08-2018 Dobbeltkahyt, minisuite På forespørgsel Fra 107.034 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
Læs mere om overnatning
Info Ovenstående priser gælder pr. person i dobbeltkahyt eller dobbeltsuite.
BESTIL TIDLIGT – FÅ BEDST MULIG PRIS! Hurtigruten har fleksibel prissætning. Dermed ændrer priserne sig løbende afhængig af efterspørgsel og ledig kapacitet. Priserne er fra-priser baseret på den trykte prisliste. Kontakt os, så finder vi den rigtige kahyt til dine ønsker og bedst mulig pris. Jo før du bestiller, jo flere valgmuligheder har du med hensyn til kahyt og pris.

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly Oslo - Longyearbyen
  Transport mellem hotel og skib i Longyearbyen
  Sejlads med MS Spitbergen
  Landgange i Polarcirkelbåde

 • overnatning
  Overnatning

  1 nat på hotel i Longyearbyen inkl. morgenmad og frokost
  12 nætter på M/S Spitsbergen

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Helpension om bord
  Kaffe og te om bord

 • andet
  Andet

  Sightseeing i Longyearbyen
  Vind- og vandafvisende jakke.
  Faglige foredrag af erfarent ekspeditionsteam
  Suiterne har tillægsydelser

Ikke inkluderet

Fly København - Oslo
Fly Reykjavik - København
Rejseforsikringer
Ekstra udflugter

Kontakt os vedr. eventuelle ekstra overnatninger i Reykjavik.

 

Praktisk information

Teknisk arrangør:
Hurtigruten

 • Kontakt din rejsespecialist

  Ellen Schmidt

  Ellen har rejst i Grønland i over 15 år fra syd til nord og prøvet det hele: hundeslæde, vandring og kajak. Ellen er desuden en af vores eksperter på krydstogter i arktiske egne

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.