sermermiut

Dit livs Grønlandsrejse - med Ældre Sagen

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Grønland
 • Rejsetype Individuel rejse
 • Afrejse fra København
 • Varighed 8 dage
 • Pris pr. person fra 16.275 DKK
Tilføj til favoritter

Dit livs Grønlandsrejse

Denne rejse kombinerer to meget populære og unikke steder i Grønland. Vi starter ved Indlandsisen i Kangerlussuaq og fortsætter til Diskobugten og Ilulissat Isfjord. Rejsen er tilrettelagt med et stort udflugts- og aktivitetsprogram og du kan vælge at tilkøbe yderligere udflugter efter eget ønske. 

Forår i Grønland byder på varme og solrige dage

Det arktiske forår er fantastisk. Der er lyst hele døgnet og den friske luft føles tør og lun. Den sidste rest af sne fra vintermånederne er ved at være væk, og landskabet begynder at få farve - den unikke natur byder velkommen til sommerens spæde begyndelse. Havet er nu farbart til sejlture, og det rige dyreliv er lige omkring hjørnet.

Kangerlussuaq ved Indlandsisen

Efter kun 4½ timers flyvning fra København starter eventyret på den tidligere amerikanske lufthavn Sønder Strømfjord. I dag er Kangerlussuaq Grønlands største lufthavn. Baglandet gemmer på en fantastisk natur, hvor den enorme Indlandsis præger landskabet. En udflugt til Indlandsisen er derfor oplagt, og der er rig mulighed for at se moskusokser og rensdyr på vejen dertil.

Ilulissat i hjertet af Diskobugten

Efter 1-2 dage ved Indlandsisen venter den smukke Diskobugt og byen Ilulissat (tidligere Jakobshavn), som er berømt for sin isfjord med de største og de fleste isfjelde i Grønland. Der er på forhånd tilrettelagt en række udflugter/oplevelser, men der er også tid til at gå på opdagelse på egen hånd.

Hotel Arctic

I Ilulissat skal vi bo på Grønlands måske skønneste hotel med en fremragende beliggenhed med udsigt over Diskobugten og Ilulissat Isfjord. Bemærk, at der ikke er enkeltværelsestillæg på stadardværelser. Rejsen arrangeres i samarbejde med Ældre Sagen, men er åben for alle rejsende.

Bemærk

Der er fire afgange med to overnatninger i Kangerlussuaq og tre afgange med én overnatning i Kangerlussuaq. På begge ture er de samme udflugter inkluderede, for på turen med én dag i Kangerlussuaq flyver man til Ilulissat om eftermiddagen på Dag 2, mens man på turen med to overnatninger flyver til Ilulissat om formiddagen på Dag 3. 

Lignende rejse
Vi tilbyder samme rejse i september og oktober med samme omfattende program. Læs mere om rejsen her.

Dit livs Grønlandsrejse - med Ældre Sagen

Rejseprogram

Her får du et sandt overflødighedshorn af oplevelser, der står i kø – og langt de fleste er inkluderet i rejsens pris. I løbet af dagene kommer du i tæt kontakt med det grønlandske liv, både i form af fx museumsbesøg og kaffemik i private hjem. Er det ikke nok, kan du supplere med en tur til Indlandsisen i Kangerlussuaq og en herlig sejltur mellem isbjerge i Ilulissat.

 • Dag 1 Ankomst Kangerlussuaq, indkvartering - velkomstmøde – sightseeing (museum)

  Du rejser fra København kl. 11:00 og ankommer i Kangerlussuaq kl. 11:40 (4 timers tidsforskel). I lufthavnen mødes du af vores lokale guide, og efter indkvartering, venter et velkomstmøde og en kop kaffe.

  Overnatning i Kangerlussuaq

  Der er to overnatninger på Polar Lodge, som har nogle af de bedste værelser i Kangerlussuaq, og som af nogle betegnes som hotel og af andre som et bedre vandrerhjem. Lodgen ligger meget centralt, mindre end 100 meter fra lufthavnskomplekset, og med det stejle Mt. Hassel (også kendt som Køkkenfjeldet) bag sig.

  BEMÆRK: Der er fire afgange med to overnatninger i Kangerlussuaq og tre afgange med én overnatning i Kangerlussuaq. På begge ture er de samme udflugter inkluderede, for på turen med én dag i Kangerlussuaq flyver du til Ilulissat om eftermiddagen på Dag 2, mens man på turen med to overnatninger flyver til Ilulissat om formiddagen på Dag 3. 

  Det betyder i praksis, at overnatter du én nat i Kangerlussuaq, skal du på førstedagen både på rundtur og besøge museet. Overnatter du to nætter, ligger museumsbesøget først på andendagen.

  Rundt i Kangerlussuaq

  I dag er Kangerlussuaq Grønlands vigtigste lufthavn, og efter velkomstmødet skal du ud og se nærmere på området. På turen hører du den spændende historie, startende fra 2. verdenskrig, over den kolde krig til en moderne international lufthavn. Området omkring Kangerlussuaq har Grønlands længste vejnet, og her kommer du rundt og ser flere interessante steder og møder den fantastiske Grønlandske natur.

  Vi kører til havnen og ser fjorden, vi kører forbi Kelly Ville, en lille forskerby 12 kilometer fra lufthavnen, og vi kommer en tur rundt på det gamle baseområde. Turen giver dig et godt ind- og overblik over bygden og dens omegn.

  image
  info Pga. tidsforskellen lander du i Kangerlussuaq 40 min efter, du er lettet fra København.
 • Dag 2 Kangerlussuaq - Indlandsisen (tilkøb) - museum. Evt. fly til Ilulissat og velkomstmiddag

  Efter morgenmaden er dagen til fri disposition.

  Tur til Indlandsisen (tilkøb)

  Som det eneste sted i Grønland kan man her i Kangerlussuaq køre helt ud til Indlandsisen, og det kan klart anbefales. Turen til isen, Punkt 660, tager et par timer hver vej, og man kører i særlige køretøjer gennem et varieret landskab ud til randen af Indlandsisen. Det sidste stykke går du ned på selve isen. Det er helt fantastisk at skue ud over det uendelige ishav og tænke på, at isen nogle steder er op til 3 km tyk.

  Vil du ikke til Indlandsisen, kan du benytte dagen til en kort eller længere vandretur på egen hånd. Du kan gå i lufthavnsbygningens cafeteria til en eftermiddagskaffe m. kage og her mærke den summende stemning blandt de rejsende, eller du kan tage på en lang vandretur (med eller uden guide) til Granatfjeldet.

  Sidst på eftermiddagen mødes vi på Lodgen med guiden, og så skal vi på et besøg på det lokale museum, hvor særligt flyentusiaster kan glæde sig.

  Har du kun én overnatning i Kangerlussuaq, skal du efter udflugten til Indlandsisen videre i lufthavnen, hvor vi boarder et fly til Ilulissat, hvor du lander sidst på eftermiddagen. Herefter checker vi ind på Hotel Arctic, hvor der er velkomstmiddag om aftenen.

  image
  info På en tur til Indlandsisen kan du komme op at stå og gå på den gigantiske iskappe.
 • Dag 3 Fly til Ilulissat, indkvartering på Hotel Arctic - informationsmøde - byrundtur - velkomstmiddag

  Har du haft to overnatninger i Kangerlussuaq, går rejsen nu videre med fly til Ilulissat efter morgenmaden. Det er en flot flyvetur på ca. 45 minutter, hvor man rigtig kan nyde det flotte islandskab, de øde vidder og storheden. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem midt ud af ingenting. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de mange isfjelde ved fjordmundingen syd for byen, og du kan glæde dig til de næste dage, der byder på masser af oplevelser.

  I lufthavnen bliver du hentet af hotellets bus og kørt til det skønne 4-stjernede Hotel Arctic, som ligger med en ubeskrivelig udsigt til Diskobugten uden for byen.

  For alle rejser gælder det, at der i dag er informationsmøde og med en guide fra vores lokale udflugtskontor ”World of Greenland”, der på et mødet vil fortælle om byen og de kommende dages program. Herefter kommer vi på en byrundtur.

  Byrundtur i Ilulissat

  Efter informationsmødet skal du ud og se nærmere på byen på en guidet byrundtur. Ilulissat - Jakobshavn blev grundlagt i 1741 og er i dag Grønlands tredje største by med over 4500 indbyggere. På turen fortæller guiden om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord for polarcirklen. Vi besøger undervejs fiskerne på havnen, sælgerne på „brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke Zionskirken.

  Har du én overnatning i Kangerlussuaq, skal du i dag også ud at opleve slædehunde (se dagsprogrammet for i morgen). 

  Om aftenen er der velkomstmiddag på Hotel Arctic, for dem der er ankommet om morgenen. Fra næste dag er programmet ens for alle, uanset hvilken afgang du er på.

  image
  info Indflyvningen til Ilulissat viser både karakteristiske kulørte huse og isfjelde.
 • Dag 4 Ilulissat - hundebesøg - vandretur til Sermermiut

  Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Først og fremmest på grund af isen, men også på grund af stedets skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne byliv. Stativer med kajakker kæmper om pladsen med parabolantenner.

  Uanset hvor du er i Ilulissat, kan du næsten ikke undgå at se, og ikke mindst høre, nogle af de mange slædehunde, der befinder sig her. De fleste hunde står uden for byen på store hundepladser, hvis de da ikke er på tur ude i terrænet.

  Hundefodring

  I Ilulissat er det vinter seks-syv måneder om året, og heroppe er vintertid lig med ”slædetid”, og omkring femtusinde slædehunde bruges flittigt til både fritid og erhverv. Langlinefiskerne transporterer fisk mellem isfjorden og Ilulissat, og moderne motorkraft kommer her til kort overfor inuits ældgamle transportmiddel, hundeslæden. Efter morgenmaden skal du på en udflugt, hvor en lokal hundeejer inviterer dig med til fodringen af et spand hunde, hvor der må ses, føles, røres og ikke mindst høres, når 20 hunde råber i kor. Hundeejeren vil demonstrere slæden, selerne, pisken og fortælle om livet som slædehund.

  Sermermiut, den forladte boplads

  Sidst på eftermiddagen venter en dejlig vandretur. Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen om den gamle boplads Sermermiut, som ligger halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse. På turen hører du historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst og ser ruinerne derfra. 

  image
  info Vandreturen til den forladte boplads uden for byen foregår i forholdsvis let terræn.
 • Dag 5 (Dag 5 og 6) Til fri disposition - mulighed for sejltur mellem isbjerge (tilkøb)

  Du er nu nået halvvejs gennem rejsen og har allerede en masse oplevelser i bagagen. I dag og i morgen er dagene til fri disposition, og du vælger selv hvordan, de skal tilbringes. Mulighederne er mange, uanset om du vælger at benytte dem på egen hånd eller til udflugter.

  Du kan gå en tur i byen og se nærmere på butikkernes mange fristelser. Du skal heller ikke snyde dig selv for at gå en tur på systuen, hvor de laver souvenirs i sælskind, eller i butikker med kunsthåndværk af for eksempel tand og ben. Du kan drikke kaffe i byens lille cafe, nyde terrassen på hotellet og lade dig beruse af isbjergenes tur gennem Diskobugten – et scenarie som hele tiden er i bevægelse, eller måske gå en tur til havnen og se livet der.

  Sejltur blandt isbjerge (tilkøb)

  En af de udflugter, vi klart vil anbefale, er en sejltur mellem isbjerge om eftermiddagen på femtedagen. Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade. Ved isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem. En utrolig naturoplevelse man ikke må snyde sig selv for, når man besøger Ilulissat.

  Isfjeldene er flotte i al slags vejr. I solskinnet er det kontrasterne, i overskyet vejr træder de blå nuancer meget smukt frem, og i midnatssolens lave stråler giver isfjeldene et unikt farveskær, som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen. 

  Husk det varme tøj til turen eller lej et sæt sælskindstøj. 

  image
  info En sejltur på Isfjorden er en oplevelse, du bør unde dig selv!
 • Dag 7 Ilulissat - besøg på kunstmuseum - kaffemik

  I dag er der kultur på programmet i mere end én forstand.

  Kunstmuseet

  Vi starter med et besøg på byens Kunstmuseum, og her møder vi en af de lokale beboere, Ole Gamst. Ole er præstesøn fra Danmark men har boet i Ilulissat i snart 15 år og er grønlandsk gift. Ole viser rundt i museet og fortæller om værkerne, og måske kan Ole også lokkes til at fortælle lidt om livet i Arktis på godt og ondt.

  Kaffemik

  Om eftermiddagen venter en meget yndet grønlandsk tradition; Kaffemik. Når der er fødselsdag, eller grund til at fejre noget i det hele taget, inviterer man til kaffemik i sit hjem. Programmet står på en slags åbent hus med kaffe og hjemmebag og ofte dukker familie, venner, naboer og bekendte, op i løbet af dagen og har en lille erkendtlighed med. Som feriegæst i et land er det en ekstra dimension, når man kommer lidt tættere på det autentiske, og det er der rig mulighed for på sådan et kaffemik besøg. 

  image
  info Den grønlandske nationaldragt kan godt koste mellem 20 - 30.000 kr.
 • Dag 8 Hjemrejse

  Så er det blevet sidste dag i Grønland for denne gang. I dag er der afrejse fra Ilulissat via Kangerlussuaq, hvorfra atlantmaskinen letter og ankommer i København kl. 21.30. 

  Du rejser helt sikkert hjem med bagagen fuld af minder, som vil blive hos dig længere end andre ferieminder - det er i hvert fald, hvad vores rejsende fortæller os.

  image
  info Zionskirken ved Isfjorden i Ilulissat.

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
28-05-2019 Alt udsolgt
Læs mere om overnatning
Info Udrejse: Afgang Kastrup kl. 11.00 (GL781)
Hjemrejse: Ankomst Kastrup kl. 21.30 (GL782)
På afgangene 07., 14., 21. og 28. maj er der to nætter i Kangerlussuaq og fem nætter i Ilulissat.
På afgangene 09., 16. og 23. maj er der en nat i Kangerlussuaq og seks nætter i ilulissat.

Udflugtspakker og tilkøb

Sejlads blandt isfjelde (Ilulissat)

Sejlads blandt isfjelde (Ilulissat)
Sæson: Hele året

Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur. Du sejler med en mindre båd mellem isbjergene ved Ilulissat Isfjord. Vi anbefaler at du bestiller samtidig med din rejsebestilling. Ved senere bestilling kan der være udsolgt, samt et håndteringsgebyr på 200 kr. påløber.

 • Sejlads med båd
 • Information om Isfjorden undervejs
 • Kaffe og te
 • Husk varm påklædning
 • Transfer fra centrum til havn t/r
 • Varighed. 2,5 timer
Pris pr. voksen 695 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 350 DKK
Tur til Indlandsisen med bus til punkt 660

Tur til Indlandsisen med bus til punkt 660
Sæson: Hele året

Denne udflugt kan du bestille hjemmefra og så sørger vi for, at tidspunktet for udflugten er tilpasset rejsens dagsprogram. Vi anbefaler at du bestiller samtidig med din rejsebestilling. Ved senere bestilling påløber et håndteringsgebyr på 200 kr. og der kan være udsolgt.

 • Kørsel i specialbygget køretøj til Indlandsisen, punkt 660
 • Ophold ved kanten af Indlandsisen Mulighed for at komme op på isen
 • Guide
 • Varm drik (medbring evt. madpakke)
 • Varighed: ca. 5 timer
Pris pr. voksen 625 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 395 DKK

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly København - Kangerlussuaq - Ilulissat t/r
  Alle transfers
  20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage inkluderet

 • overnatning
  Overnatning

  1 eller 2 nætter på Polar Lodge (toilet og bad på gangen)
  5 eller 6 nætter på Hotel Arctic (eget bad og toilet)
  På afgangene 07., 14., 21. og 28. maj er der to nætter i Kangerlussuaq og fem nætter i Ilulissat.
  På afgangene 09., 16. og 23. maj er der en nat i Kangerlussuaq og seks nætter i ilulissat.

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Morgenmad alle dage
  Måltider på flyvningen over Atlanten
  Velkomstmiddag på Hotel Arctic

 • andet
  Andet

  Velkomstmøder i begge byer
  Sightseeing i Kangerlussuaq
  Besøg på museet i Kangerlussuaq
  Byrundtur i Ilulissat
  Vandretur til Sermermiut - den gamle boplads ved isfjorden
  Besøg på kunstmuseet i Ilulissat
  Kaffemik i Ilulissat
  Mød den grønlandske slædehund
  Guideservice i forbindelse med ankomst i både Kangerlussuaq og i Ilulissat og ved udflugter
  Alle skatter og afgifter
  Fakturagebyr
  Bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet

Drikkevarer
Måltider som ikke er nævnt ovenfor
Rejseforsikringer

 

Praktisk information

Flytider
Afrejse: København kl. 11.00
Hjemkomst: København kl. 21.30
Flytider er med forbehold for, at flyselskabet kan ændre tiderne.

Baggage
20 kilo indvejet baggage og 8 kilo håndbaggage er inkluderet
(max. mål på håndbaggage: 55 x 40 x 23 cm).

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

NB. Book online og spar håndteringsgebyr, kr. 200

Afrejsegaranti
 • Kontakt din rejsespecialist

  Peter Simonsen

  Peter har boet i Grønland og haft sit eget udflugtsfirma i Ilulissat. Peter har rejst landet tyndt. Du kan altid få rådgivning i valg af rejse og svar på spørgsmål om stort og småt af Peter.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.