sermermiut

Dit livs Grønlandsrejse - med Ældre Sagen

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination
 • Rejsetype Individuel rejse
 • Afrejse fra
 • Varighed dage
 • Pris pr. person fra
Tilføj til favoritter

Dit livs Grønlandsrejse

Denne rejse kombinerer to meget populære og unikke steder i Grønland. Vi starter ved Indlandsisen i Kangerlussuaq og fortsætter til Diskobugten og Ilulissat Isfjord. Rejsen er tilrettelagt med et stort udflugts- og aktivitetsprogram og du kan vælge at tilkøbe yderligere udflugter efter eget ønske. 

Bemærk: Ekstra afgang 1/5-2018

På grund af stor efterspørgsel og allerede udsolgte afgang har vi oprettet en ekstra afgang 1. maj 2018. De tidligere annnonce rejser har ikke haft singletillæg, men grundet, at denne ekstra afgang overnatter på Hotel Kangerlussuaq i Kangerlussuaq er der et mindre singletillæg.

Forår i Grønland byder på varme og solrige dage

Det arktiske forår er fantastisk. Der er lyst hele døgnet og den friske luft føles tør og lun. Den sidste rest af sne fra vintermånederne er ved at være væk, og landskabet begynder at få farve - den unikke natur byder velkommen til sommerens spæde begyndelse. Havet er nu farbart til sejlture, og det rige dyreliv er lige omkring hjørnet.

Kangerlussuaq ved Indlandsisen

Efter kun 4½ timers flyvning fra København starter eventyret på den tidligere amerikanske lufthavn Sønder Strømfjord. I dag er Kangerlussuaq Grønlands største lufthavn. Baglandet gemmer på en fantastisk natur, hvor den enorme Indlandsis præger landskabet. En udflugt til Indlandsisen er derfor oplagt, og der er rig mulighed for at se moskusokser og rensdyr på vejen dertil.

Ilulissat i hjertet af Diskobugten

Efter et par dage ved Indlandsisen venter den smukke Diskobugt og byen Ilulissat (tidligere Jakobshavn), som er berømt for sin isfjord med de største og de fleste isfjelde i Grønland. Der er på forhånd tilrettelagt en række udflugter/oplevelser, men der er også tid til at gå på opdagelse på egen hånd.

Hotel Arctic

I Ilulissat skal vi bo på Grønlandsk måske skønneste hotel med en fremragende beliggenhed med udsigt over Diskobugten og Ilulissat Isfjord. Bemærk, at der ikke er enkeltværelsestillæg. Vælg mellem standardværelse eller forkæl dig selv med superior plus og vær helt sikker på, at få udsigt til Diskobugten fra dit hotelværelse.

Rejsen arrangeres i samarbejde med Ældre Sagen, men er åben for alle rejsende.

Lignende rejse
Vi tilbyder samme rejse i september og oktober med samme omfattende program. Læs mere om rejsen her.

Dit livs Grønlandsrejse - med Ældre Sagen

Rejseprogram

Her får du et sandt overflødighedshorn af oplevelser, der står i kø – og langt de fleste er inkluderet i rejsens pris. I løbet af dagene kommer du i tæt kontakt med det grønlandske liv, både i form af fx museumsbesøg og kaffemik i private hjem. Er det ikke nok, kan du supplere med en tur til Indlandsisen i Kangerlussuaq og en herlig sejltur mellem isbjerge i Ilulissat.

 • Dag 1 Ankomst Kangerlussuaq, indkvartering - velkomstmøde – sightseeing

  Du rejser fra København kl. 11:00 og ankommer i Kangerlussuaq kl. 11:40 (4 timers tidsforskel). I lufthavnen mødes du af vores lokale guide, og efter indkvartering, venter et velkomstmøde og en kop kaffe.

  Overnatning i Kangerlussuaq

  Der er to overnatninger på Polar Lodge, som har nogle af de bedste værelser i Kangerlussuaq, og som af nogle betegnes som hotel og af andre som et bedre vandrerhjem. Lodgen ligger meget centralt, mindre end 100 meter fra lufthavnskomplekset, og med det stejle Mt. Hassel (også kendt som Køkkenfjeldet) bag sig.

  På afrejse 1/5-2018 overnatter vi på Hotel Kangerlussuaq, som ligger i selve lufthavnsbygningen, så centralt, som vi overhovedet kan bo.

  Rundt i Kangerlussuaq

  I dag er Kangerlussuaq Grønlands vigtigste lufthavn, og efter velkomstmødet skal du ud og se nærmere på området. På turen hører du den spændende historie, startende fra 2. verdenskrig, over den kolde krig til en moderne international lufthavn. Området omkring Kangerlussuaq har Grønlands længste vejnet, og her kommer du rundt og ser flere interessante steder og møder den fantastiske Grønlandske natur.

  Vi kører til havnen og ser fjorden, vi kører forbi Kelly Ville, en lille forskerby 12 kilometer fra lufthavnen, og vi kommer en tur rundt på det gamle baseområde. Turen giver dig et godt ind- og overblik over bygden og dens omegn.

  image
  info Pga. tidsforskellen lander du i Kangerlussuaq 40 min efter, du er lettet fra København.
 • Dag 2 Kangerlussuaq - Indlandsisen (tilkøb) - museum

  Efter morgenmaden er dagen til fri disposition.

  Tur til Indlandsisen (tilkøb)

  Som det eneste sted i Grønland kan man her i Kangerlussuaq køre helt ud til Indlandsisen, og det kan klart anbefales. Turen til isen, Punkt 660, tager et par timer hver vej, og man kører i særlige køretøjer gennem et varieret landskab ud til randen af Indlandsisen. Det sidste stykke går du ned på selve isen. Det er helt fantastisk at skue ud over det uendelige ishav og tænke på, at isen nogle steder er op til 3 km tyk.

  Vil du ikke til Indlandsisen, kan du benytte dagen til en kort eller længere vandretur på egen hånd. Du kan gå i lufthavnsbygningens cafeteria til en eftermiddagskaffe m. kage og her mærke den summende stemning blandt de rejsende, eller du kan tage på en lang vandretur (med eller uden guide) til Granatfjeldet.

  Sidst på eftermiddagen mødes vi på Lodgen med guiden, og så skal vi på et besøg på det lokale museum, hvor særligt flyentusiaster kan glæde sig.

  image
  info På en tur til Indlandsisen kan du komme op at stå og gå på den gigantiske iskappe.
 • Dag 3 Fly til Ilulissat, indkvartering på Hotel Arctic - informationsmøde - byrundtur - velkomstmiddag

  Efter morgenmaden går rejsen nu videre med fly til Ilulissat. Det er en flot flyvetur på ca. 45 minutter, hvor man rigtig kan nyde det flotte islandskab, de øde vidder og storheden. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem midt ud af ingenting. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de mange isfjelde ved fjordmundingen syd for byen, og du kan glæde dig til de næste dage, der byder på masser af oplevelser.

  I lufthavnen bliver du hentet af hotellets bus og kørt til det skønne 4-stjernede Hotel Arctic, som ligger med en ubeskrivelig udsigt til Diskobugten uden for byen. På hotellet møder du en guide fra vores lokale udflugtskontor ”World of Greenland”, der på et informationsmøde vil fortælle om byen og de kommende dages program.

  Byrundtur i Ilulissat

  Efter informationsmødet skal du ud og se nærmere på byen på en guidet byrundtur. Ilulissat - Jakobshavn blev grundlagt i 1741 og er i dag Grønlands tredje største by med over 4500 indbyggere. På turen fortæller guiden om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord for polarcirklen. Vi besøger undervejs fiskerne på havnen, sælgerne på „brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke Zionskirken.

  Om aftenen er der velkomstmiddag på Hotel Arctic. 

  image
  info Indflyvningen til Ilulissat viser både karakteristiske kulørte huse og isfjelde.
 • Dag 4 Ilulissat - hundebesøg - vandretur til Sermermiut

  Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Først og fremmest på grund af isen, men også på grund af stedets skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne byliv. Stativer med kajakker kæmper om pladsen med parabolantenner.

  Uanset hvor du er i Ilulissat, kan du næsten ikke undgå at se, og ikke mindst høre, nogle af de mange slædehunde, der befinder sig her. De fleste hunde står uden for byen på store hundepladser, hvis de da ikke er på tur ude i terrænet.

  Hundefodring

  I Ilulissat er det vinter seks-syv måneder om året, og heroppe er vintertid lig med ”slædetid”, og omkring femtusinde slædehunde bruges flittigt til både fritid og erhverv. Langlinefiskerne transporterer fisk mellem isfjorden og Ilulissat, og moderne motorkraft kommer her til kort overfor inuits ældgamle transportmiddel, hundeslæden. Efter morgenmaden skal du på en udflugt, hvor en lokal hundeejer inviterer dig med til fodringen af et spand hunde, hvor der må ses, føles, røres og ikke mindst høres, når 20 hunde råber i kor. Hundeejeren vil demonstrere slæden, selerne, pisken og fortælle om livet som slædehund.

  Sermermiut, den forladte boplads

  Sidst på eftermiddagen venter en dejlig vandretur. Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen om den gamle boplads Sermermiut, som ligger halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse. På turen hører du historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst og ser ruinerne derfra. 

  image
  info Vandreturen til den forladte boplads uden for byen foregår i forholdsvis let terræn.
 • Dag 5 (Dag 5 og 6) Til fri disposition - mulighed for sejltur mellem isbjerge (tilkøb)

  Du er nu nået halvvejs gennem rejsen og har allerede en masse oplevelser i bagagen. I dag og i morgen er dagene til fri disposition, og du vælger selv hvordan, de skal tilbringes. Mulighederne er mange, uanset om du vælger at benytte dem på egen hånd eller til udflugter.

  Gudstjeneste

  Du kan f.eks. vælge at deltage i søndagens gudstjeneste i byens kirke. Er du heldig, er der måske barnedåb eller anden højtidelighed, og du vil i så fald få fornøjelsen af kirkegængere iført den smukke nationaldragt. Uanset højtidelighed eller ikke, så er en gudstjeneste på disse kanter en særlig oplevelse.

  Du kan gå en tur i byen og se nærmere på butikkernes mange fristelser. Du skal heller ikke snyde dig selv for at gå en tur på systuen, hvor de laver souvenirs i sælskind, eller i butikker med kunsthåndværk af for eksempel tand og ben. Du kan drikke kaffe i byens lille cafe, nyde terrassen på hotellet og lade dig beruse af isbjergenes tur gennem Diskobugten – et scenarie som hele tiden er i bevægelse, eller måske gå en tur til havnen og se livet der.

  Sejltur blandt isbjerge (tilkøb)

  En af de udflugter, vi klart vil anbefale, er en sejltur mellem isbjerge. Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade. Ved isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem. En utrolig naturoplevelse man ikke må snyde sig selv for, når man besøger Ilulissat.

  Isfjeldene er flotte i al slags vejr. I solskinnet er det kontrasterne, i overskyet vejr træder de blå nuancer meget smukt frem, og i midnatssolens lave stråler giver isfjeldene et unikt farveskær, som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen. Sejlturen ved højlys nat er bestemt en oplevelse ud over det sædvanlige.

  Husk det varme tøj til turen eller lej et sæt sælskindstøj. 

  image
  info En sejltur på Isfjorden er en oplevelse, du bør unde dig selv!
 • Dag 7 Ilulissat - besøg på kunstmuseum - kaffemik

  I dag er der kultur på programmet i mere end én forstand.

  Kunstmuseet

  Vi starter med et besøg på byens Kunstmuseum, og her møder vi en af de lokale beboere, Ole Gamst. Ole er præstesøn fra Danmark men har boet i Ilulissat i snart 15 år og er grønlandsk gift. Ole viser rundt i museet og fortæller om værkerne, og måske kan Ole også lokkes til at fortælle lidt om livet i Arktis på godt og ondt.

  Kaffemik

  Om eftermiddagen venter en meget yndet grønlandsk tradition; Kaffemik. Når der er fødselsdag, eller grund til at fejre noget i det hele taget, inviterer man til kaffemik i sit hjem. Programmet står på en slags åbent hus med kaffe og hjemmebag og ofte dukker familie, venner, naboer og bekendte, op i løbet af dagen og har en lille erkendtlighed med. Som feriegæst i et land er det en ekstra dimension, når man kommer lidt tættere på det autentiske, og det er der rig mulighed for på sådan et kaffemik besøg. 

  image
  info Den grønlandske nationaldragt kan godt koste mellem 20 - 30.000 kr.
 • Dag 8 Hjemrejse

  Så er det blevet sidste dag i Grønland for denne gang. Kl. 11.50 er der afrejse fra Ilulissat via Kangerlussuaq, hvorfra atlantmaskinen letter kl. 13.10 og ankommer i København kl. 21.30. 

  Du rejser helt sikkert hjem med bagagen fuld af minder, som vil blive hos dig længere end andre ferieminder - det er i hvert fald, hvad vores rejsende fortæller os.

  image
  info Zionskirken ved Isfjorden i Ilulissat.

Datoer & pris

%departureDatesListItems%
Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
Læs mere om overnatning
Info Udrejse: Afgang Kastrup kl. 11.00 (GL781)
Hjemrejse: Ankomst Kastrup kl. 21.30 (GL782)

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly København - Kangerlussuaq - Ilulissat t/r
  Alle transfers
  20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage inkluderet

 • overnatning
  Overnatning

  2 nætter på Polar Lodge* (toilet og bad på gangen)
  5 nætter på Hotel Arctic (eget bad og toilet)
  * Afrejse 1/5: 2 nætter på Hotel Kangerlussuaq (eget bad/toilet)

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Morgenmad alle dage
  Måltider på flyvningen over Atlanten
  Velkomstmiddag på Hotel Arctic

 • andet
  Andet

  Velkomstmøder i begge byer
  Sightseeing i Kangerlussuaq
  Besøg på museet i Kangerlussuaq
  Byrundtur i Ilulissat
  Vandretur til Sermermiut - den gamle boplads ved isfjorden
  Besøg på kunstmuseet i Ilulissat
  Kaffemik i Ilulissat
  Mød den grønlandske slædehund
  Guideservice i forbindelse med ankomst i både Kangerlussuaq og i Ilulissat og ved udflugter
  Alle skatter og afgifter
  Fakturagebyr
  Bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet

Drikkevarer
Måltider som ikke er nævnt ovenfor
Rejseforsikringer

 

Praktisk information

Flytider
Afrejse: København kl. 11.00
Hjemkomst: København kl. 21.30
Flytider er med forbehold for, at flyselskabet kan ændre tiderne.

Baggage inkluderet:
20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage inkluderet
(max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm).

NB. Book online og spar håndteringsgebyr, kr. 200

 • Kontakt din rejsespecialist

  Peter Simonsen

  Peter har boet i Grønland og haft sit eget udflugtsfirma i Ilulissat. Peter har rejst landet tyndt. Du kan altid få rådgivning i valg af rejse og svar på spørgsmål om stort og småt af Peter.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.