nordlys sfj

Dit livs Grønlandsrejse

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Grønland
 • Rejsetype Individuel rejse
 • Afrejse fra København
 • Varighed 8 dage
 • Pris pr. person fra 16.375 DKK
Tilføj til favoritter

Dit livs Grønlandsrejse

Denne rejse er gået hen og blevet en bestseller, og det er ikke uden god grund. Rejsen er fyldt op med spændende udflugter og aktiviteter, men ikke mere, end at du også har tid til at nyde stederne på egen hånd. Nu har du igen chancen for at opleve Grønland i de skønne måneder september og starten af oktober.

Efterår og nordlys i Grønland

Med efterårets komme, bliver himlen atter sort om natten, og det helt fantastiske naturfænomen nordlyset melder sin ankomst. Er himlen fri for skyer, er det bare ud og næsen i sky. Grønland er ikke præget af forstyrrende elektrisk lys i samme omfang som Europa, og dét, kombineret med lav luftfugtighed der giver tindrende klar luft, gør, at himmelhvælvet tegner et mylder af stjerner og en flot klar mælkevej.

Grønland er umådeligt smukt uanset hvilken årstid du vælger at besøge landet. Efteråret er præget af ro og stilhed og efter en hektisk og kort sommer, så du har det mere eller mindre for dig selv – sammen med de lokale indbyggere naturligvis.

Indlandsisen i Grønland byder dig velkommen 

Efter kun 4½ timers flyvning fra København starter din grønlandsrejse i Kangerlussuaq. Stedet var tidligere en amerikansk airbase med navnet Sønder Strømfjord, som hentyder til stedet belliggenhed for enden af en Grønlands længste fjorde.
 
Området byder på unik natur, hvor den enorme Indlandsis præger landskabet. Vi anbefaler en udflugt til Indlandsisen, hvor der også er rig mulighed for at se moskusokser og rensdyr på vejen derind.
 

Kom tæt på Ilulissat Isfjord og livet i Diskobugten 

Efter et par dage i disse omgivelser venter den smukke Diskobugt og byen Jakobshavn, nu Ilulissat. Stedet er berømt verden over for Ilulissat Isfjord. Her finder du de største og de fleste isfjelde i Grønland. Der er på forhånd tilrettelagt en række udflugter/oplevelser, men der er også tid til at gå på opdagelse på egen hånd.
 
Bemærk: Intet tillæg for enkeltværelse
Rejsen præsenteres i samarbejde med Ældre Sagen.
Dit livs Grønlandsrejse

Rejseprogram

Dette rejseprogram er et sandt overflødighedshorn af oplevelser – og langt de fleste er inkluderet i rejsens pris. I løbet af dagene kommer du i tæt kontakt med livet i Grønland, både i form af museumsbesøg og kaffemik i private hjem. Er det ikke nok, kan du supplere med en tur til Indlandsisen i Kangerlussuaq og en herlig sejltur mellem isbjerge i Ilulissat.

 • Dag 1 Ankomst Kangerlussuaq - indkvartering, velkomstmøde og sightseeing

  Der er afrejse fra København kl. 11:00 og ankomst i Kangerlussuaq kl. ca. 11:50. Der er 4 timers tidsforskel mellem Danmark og Grønland. I lufthavnen mødes du af vores lokale guide, og efter indkvartering, venter et velkomstmøde over en kop kaffe.

  Du skal overnatte to nætter på Polar Lodge, som har nogle af de bedste værelser i Kangerlussuaq, og som af nogle betegnes som hotel og af andre som et bedre vandrerhjem. Lodgen ligger meget centralt, mindre end 100 meter fra lufthavnskomplekset, og med det stejle Mount Hassel bedre kendt som Køkkenfjeldet bag sig.

  I dag er Kangerlussuaq Grønlands vigtigste lufthavn, og efter velkomstmødet skal du ud og se nærmere på området. På turen hører du den spændende historie, startende fra 2. verdenskrig, over den kolde krig til en moderne international lufthavn. Området omkring Kangerlussuaq har Grønlands længste vejnet, og her kommer du rundt og ser flere interessante steder og møder den fantastiske Grønlandske natur.

  Vi kører til havnen og ser fjorden, vi kører forbi Kelly Ville, en lille forskerby 12 kilometer fra lufthavnen, og vi kommer en tur rundt på det gamle baseområde. Turen giver dig et godt ind- og overblik over bygden og dens omegn.

  image
  info Kangerlussuaq er i dag Grønlands vigtigste lufthavn. Byens historie er spændende, startende fra 2. verdenskrig, over den kolde krig til en moderne international lufthavn.
 • Dag 2 Kangerlussuaq - Tur til Indlandsisen (tilkøb) og på museum

  Efter morgenmaden er dagen til fri disposition, og vi har selvfølgelig nogle forslag til, hvad du kan bruge dagen på. Et besøg på byens lokale museum er inkluderet i rejsens pris og en fin og spændende oplevelse.

  Besøg på det lokale museum (inklusiv)

  Sidst på eftermiddagen, mødes vi på Polar Lodge med lokalguiden, og så skal vi på et besøg på det lokale museum, hvor særligt flyentusiaster kan glæde sig. Museet er ganske spændende og har mange små udstillinger med arktisk flyvning, arktisk overlevelser og meget mere.

  Tur til Indlandsisen Punkt 660 (tilkøb)

  Som det eneste sted i Grønland kan man her i Kangerlussuaq køre helt ud til Indlandsisen, og det kan klart anbefales. Turen til isen, punkt 660, tager et par timer hver vej, og man kører i særlige køretøjer gennem et varieret landskab ud til randen af Indlandsisen. Det sidste stykke går du ned på selve isen. Det er helt fantastisk at skue ud over det uendelige ishav og tænke på, at isen nogle steder er op til 3 km tyk.

  Vandretur på egen hånd i det skønne område

  Vil du ikke til Indlandsisen, kan du benytte dagen til en kort eller længere vandretur på egen hånd. Du kan gå i lufthavnsbygningens cafeteria til en eftermiddagskaffe m. kage og her mærke den summende stemning blandt de rejsende, eller du kan tage på en lang vandretur (med eller uden guide) til Granatfjeldet.

   

  image
  info Som det eneste sted i Grønland kan man i Kangerlussuaq køre helt ud til Indlandsisen, og det kan klart anbefales.
 • Dag 3 Fly til Ilulissat - indkvartering på Hotel Arctic, informationsmøde, byrundtur og velkomstmiddag

  Efter morgenmaden går rejsen nu videre med fly til Ilulissat. Det er en flot flyvetur på ca. 45 minutter, hvor du kan nyde det flotte islandskab, de øde vidder og storheden. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem midt ud af ingenting. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de mange isfjelde ved fjordmundingen syd for byen.

  Indkvartering på Hotel Arctic – firestjernet hotel med femstjernet udsigt
  I lufthavnen bliver du hentet af hotellets bus og kørt til det skønne 4-stjernede Hotel Arctic, som ligger med en ubeskrivelig udsigt til Diskobugten uden for byen. På hotellet møder du en guide fra vores lokale udflugtskontor ”World of Greenland”, der på et informationsmøde vil fortælle om byen og de kommende dages program.

  Kulturhistorisk byrundtur (inklusiv)
  Efter informationsmødet, skal vi ud og se nærmere på byen på en guidet byrundtur. Ilulissat - Jakobshavn - blev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4500 indbyggere. På turen fortæller guiden om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord for polarcirklen. Vi besøger undervejs fiskerne på havnen, sælgerne på „brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem, i dag museum, og den gamle trækirke Zionskirken.

  Dejlig velkomstmiddag på Hotel Arctic (inklusiv)
  Om aftenen er der en dejlig velkomstmiddag i den berømmede restaurant Ulo på Hotel Arctic, hvor du kan nyde en lækker middag med fremragende udsigt.      

   

  image
  info Ilulissat - Jakobshavn - blev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4500 indbyggere. Her ser du udsigten fra Hotel Arctic.
 • Dag 4 Ilulissat - slædehundebesøg, foredrag og vandretur til Isfjorden

  Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Først og fremmest på grund af isbjergene, men også på grund af stedets skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne byliv. Rundt om i byen finder du opmagasinerede hundeslæder side om side med parabolantenner.

  Uanset hvor du er i Ilulissat, kan du næsten ikke undgå at se og ikke mindst høre, nogle af de mange slædehunde, der befinder sig her. Efter morgenmaden skal du på en udflugt, hvor en lokal hundeejer inviterer dig med til fodringen af et spand hunde, hvor der må ses, føles, røres og ikke mindst høres, når de mange hunde gør i kor. Hundeejeren vil demonstrere slæden, selerne, pisken og fortælle om livet som slædehund.

  Let vandretur til bopladsen ved isen (inklusiv)
  Sidst på eftermiddagen venter en dejlig vandretur. Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, som ligger halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse. På turen hører du historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst og ser ruinerne derfra.

  Bespisning
  Om aftenen er der flere muligheder for at få noget godt at spise. Du kan vælge restauranten på Hotel Arctic eller deres populære brasseri ligesom der er flere gode steder i Illulissat. Hotellet ligger i gå-afstand til byen, men der kører også shuttle bus fra hotellet. Flere restauranter byder på grønlandsk buffet. Spørg den lokale guide om de aktuelle dage og husk at bestille på forhånd.

  image
  info Uanset hvor du er i Ilulissat, kan du næsten ikke undgå at se og ikke mindst høre, nogle af de mange slædehunde, der befinder sig her.
 • Dag 5 Ilulissat på egen hånd - sejltur til Isfjorden (tilkøb)

  I dag og i morgen er dagene til fri disposition, og du vælger selv, hvordan de skal tilbringes. Mulighederne er mange, uanset om du vælger at benytte dem på egen hånd eller til udflugter.

  Du kan gå en tur i byen og se nærmere på butikkernes mange fristelser. Du skal heller ikke snyde dig selv for at gå en tur på systuen, hvor de laver souvenirs i sælskind eller i butikker med kunsthåndværk af for eksempel tand og ben.

  Du kan drikke kaffe i byens lille cafe. Nyde terrassen på hotellet og lade dig beruse af isbjergenes tur gennem Diskobugten – et scenarie som hele tiden er i bevægelse. Gå ture i de skønne omgivelser – måske gå en tur til havnen og se livet der o.s.v.

  Sejltur mellem isfjeldene (tilkøb)
  Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Årligt strømmer der mere end 46 km3 is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade. Ved isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem.

  Isfjeldene er flotte i al slags vejr. I solskinnet er det kontrasterne, i overskyet vejr træder de blå nuancer meget smukt frem og i midnatssolens lave stråler giver isfjeldene et unikt farveskær, som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen.

  Varighed:2½ time
  Husk det varme tøj til turen eller lej et sæt sælskindstøj.

  image
  info Ilulissat Isfjord er fyldt med isfjelde som kælver ved Sermeq Kujalleq, den hurtigste gletsjer i verden med 40 meter dagligt.
 • Dag 6 Ilulissat på egen hånd - nordlysudflugt

  I dag har du en spændende dag til rådighed i Ilulissat til udflugter og aktiviteter. Om aftenen, når mørket falder på, skal vi på nordlystur og opleve det smukke nordlys i Grønland.

  I løbet af dagen kan du eksempelvis vælge at deltage i søndagens gudstjeneste i byens kirke. Er du heldig, er der måske barnedåb eller anden højtidelighed, og du vil i så fald få fornøjelsen af kirkegængere iført den smukke nationaldragt. Uanset højtidelighed eller ikke, så er en gudstjeneste i Grønland en særlig oplevelse og der bliver sunget for fulde halse.

  Oplev Grønlands nordlys på nordlyssafari (inklusiv)

  Når mørket er faldet på og nattehimlen er sort, så er det tid for en nordlystur. Solstorme over polarregionerne giver optimale forhold for at se fænomenet i det grønlandske mørke, som opleves næsten hver dag i Ilulissat. Når der er mere end 20% chance for at se nordlys bliver udflugten gennemført. Gruppen bliver hentet på hotellet og kører ud til det mørkeste område i Ilulissat, hvor forholdene er idelle til at se nordlys.

  Guiden fortæller naturligvis om nordlyset og de mange skrøner, der findes om nordlys i Grønland. Du får desuden også tips og tricks til, hvordan du kan tage nogle flotte billeder af nordlyset.

  image
  info Nordlys over isbjergene i Diskobugten ved Ilulissat
 • Dag 7 Kunstmuseum og rundvisning samt kaffemik hos lokal familie

  I dag er der kultur på programmet i mere end én forstand. Vi starter med et besøg på byens Kunstmuseum, og her får vi en rundvisning af museumsbestyreren. Det plejer altid at være en god og hyggelig oplevelse, hvor du både får indblik i kunsten, men også i lige så høj grad i byens historie, livet i nordgrønland og fangstkulturen - som den dag i dag stadig holdes i hævd og præger kulturen og livet.


  Kaffemik (inklusiv)
  Om eftermiddagen venter en meget yndet grønlandsk tradition; Kaffemik. Når der er fødselsdag, eller grund til at fejre noget i det hele taget, inviterer man til kaffemik i sit hjem. Programmet står på en slags åbent hus med kaffe og hjemmebag og ofte dukker familie, venner, naboer og bekendte, op i løbet af dagen og har en lille erkendtlighed med. Vi springer gaver og fejring over men inviteres indenfor i et grønlandsk hjem og bydes på kaffe og kage.    

   

   

  image
  info Ilulissat Isfjord fylder ligeså meget som 66.000 fodboldbaner. Fjorden er 6 kilometer bred og 55 kilometer lang.
 • Dag 8 Fly over Isfjorden til Kangerlussuaq og videre mod København

  Så er det blevet sidste dag i Grønland for denne gang. Der er afrejse om morgenen fra Ilulissat via Kangerlussuaq, hvorfra flyvet fra Grønland letter kl. 13:05 og ankommer i København kl. 21:25.

  Du kan nu se tilbage på nogle udforglemmelige dage og oplevelser, som nok vil skabe minder i mange år fremover. Det er ikke uden grund, at mange af vores rejsende siger "een gang Grønland - altid Grønland.

   

   

  image
  info Ilulissat Isfjord får man aldrig nok af!

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
24-09-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 16.375 DKK Udsolgt
24-09-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 17.375 DKK Udsolgt
24-09-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 16.375 DKK 3 Værelser Bestil rejsen
24-09-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 17.375 DKK Udsolgt
01-10-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 16.375 DKK Udsolgt
01-10-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 17.375 DKK Udsolgt
01-10-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 16.375 DKK 3 Værelser Bestil rejsen
01-10-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 17.375 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
08-10-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 16.375 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
08-10-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 17.375 DKK 4 Værelser Bestil rejsen
08-10-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 16.375 DKK 4 Værelser Bestil rejsen
08-10-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 17.375 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
15-10-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 16.375 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
15-10-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 17.375 DKK 3 Værelser Bestil rejsen
15-10-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 16.375 DKK 6 Værelser Bestil rejsen
15-10-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 17.375 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
22-10-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 16.375 DKK Udsolgt
22-10-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 17.375 DKK 4 Værelser Bestil rejsen
22-10-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 16.375 DKK 5 Værelser Bestil rejsen
22-10-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 17.375 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
29-10-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 16.375 DKK 3 Værelser Bestil rejsen
29-10-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 17.375 DKK 5 Værelser Bestil rejsen
29-10-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 16.375 DKK 5 Værelser Bestil rejsen
29-10-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 17.375 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
Læs mere om overnatning
Info Udrejse: Afgang med fly fra Kastrup kl. 11.00.
Hjemrejse: Ankomst Kastrup kl. 21.30.
Bemærk: Intet tillæg for enkeltværelse

Udflugtspakker og tilkøb

Sejlads blandt isfjelde (Ilulissat)

Sejlads blandt isfjelde (Ilulissat)
Sæson: Hele året

Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur. Du sejler med en mindre båd mellem isbjergene ved Ilulissat Isfjord. Vi anbefaler at du bestiller samtidig med din rejsebestilling. Ved senere bestilling kan der være udsolgt, samt et håndteringsgebyr på 200 kr. påløber.

 • Sejlads med båd
 • Information om Isfjorden undervejs
 • Kaffe og te
 • Husk varm påklædning
 • Transfer fra centrum til havn t/r
 • Varighed. 2,5 timer
Pris pr. voksen 695 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 350 DKK
Tur til Indlandsisen med bus til punkt 660

Tur til Indlandsisen med bus til punkt 660
Sæson: Hele året

Denne udflugt kan du bestille hjemmefra og så sørger vi for, at tidspunktet for udflugten er tilpasset rejsens dagsprogram. Vi anbefaler at du bestiller samtidig med din rejsebestilling. Ved senere bestilling påløber et håndteringsgebyr på 200 kr. og der kan være udsolgt.

 • Kørsel i specialbygget køretøj til Indlandsisen, punkt 660
 • Ophold ved kanten af Indlandsisen Mulighed for at komme op på isen
 • Guide
 • Varm drik (medbring evt. madpakke)
 • Varighed: ca. 5 timer
Pris pr. voksen 625 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 395 DKK

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly København-Kangerlussuaq t/r
  Fly Kangerlussuaq - Ilulissat t/r
  Alle transfers fra lufthavn til hotel t/r
  20 kilo indvejet baggage og 8 kilo håndbaggage

 • overnatning
  Overnatning

  2 nætter på Polar Lodge (toilet og bad på gangen)
  5 nætter på Hotel Arctic (eget bad og toilet)

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Morgenmad alle dage
  Velkomstmiddag på Hotel Arctic
  Mad og drikke på flystrækningen København - Kangerlussuaq t/r med Air Greenland

 • andet
  Andet

  Velkomstmøde i Kangerlussuaq
  Sightseeing i Kangerlussuaq
  Besøg på museet i Kangerlussuaq

  Velkomstmøde i Ilulissat
  Byrundtur i Ilulissat
  Vandretur til Sermermiut - den gamle boplads ved isfjorden
  Nordlysudflugt i Ilulissat
  Besøg på kunstmuseet i Ilulissat
  Kaffemik i Ilulissat
  Mød den grønlandske slædehund

  Guideservice i forbindelse med ankomst i begge byer og ved udflugter
  Håndklæder og sengetøj på hotel og vandrehjem
  Alle skatter og afgifter
  Bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet

Evt. forsikringer
Frokost og aftensmad (dog velkomstmiddag i Ilulissat inkluderet)

 

Praktisk information

Vi anbefaler følgende tilkøb:
Udflugt til Indlandsisen i Kangerlussuaq
Sejlads ved Ilulissat Isfjord

Alle øvrige udflugter som nævnt i programmet er inkluderet i rejsens pris.

Flytider
Udrejse med fly fra Kastrup kl. 11.00 (GL781)
Hjemkomst Kastrup kl. 21.30 (GL782)

Baggage
20 kilo indvejet baggage og 8 kilo håndbaggage er inkluderet
(max. mål på håndbaggage: 55 x 40 x 23 cm).

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.


NB. Book online og spar håndteringsgebyr, kr. 200

Afrejsegaranti
 • Kontakt din rejsespecialist

  Peter Simonsen

  Peter har boet i Grønland og haft sit eget udflugtsfirma i Ilulissat. Peter har rejst landet tyndt. Du kan altid få rådgivning i valg af rejse og svar på spørgsmål om stort og småt af Peter.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.