crampons på isen

Camp Ice Cap Adventure

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination
 • Rejsetype Miniferie
 • Afrejse fra
 • Varighed dage
 • Pris pr. person fra
Tilføj til favoritter

Camp Ice Cap Adventure i Grønland

På denne nye 4-dages tur flyver vi direkte fra København til Kangerlussuaq i Grønland. Du får en oplevelse, det er de færreste mennesker forundt: En overnatning på Grønlands Indlandsis! Du kommer rent faktisk til at overnatte i ekspeditionstelte ude i dette enorme islandskab.

Forestil dig at opleve dette store udendørseventyr, der kan nydes af både børn og voksne! Du lever under en klar blå himmel, hvor strålerne fra midnatssolen vil nå dig og reflekteres af isen og krystalblå issøer på Indlandsisen.

Turen inkluderer også en velkomstmiddag og en aften med en lækker grønlandsbuffet i den smukt beliggende Restaurant Roklubben, ligesom du kommer med på en sightseeingtur ud i den arktiske tundra på udkig efter moskusokser og rensdyr.

"Jeg havde mit livs oplevelse, da jeg prøvede at overnatte en enkelt nat i telt på Indlandsisen ved Kangerlussuaq i Grønland." Michael Kolbe, rejsekonsulent
Camp Ice Cap Adventure

Rejseprogram

Få dit livs oplevelse i Grønland og overnat i telt på Indlandisen i Camp Icecap. Derudover skal vi spise godt, når vi er i byen Kangerlussuaq.

 • Dag 1 Fly København - Kangerlussuaq. Informationsmøde, sightseeing og velkomstmiddag

  Vi flyver direkte fra København til Kangerlussuaq i Grønland. Når flyet nærmer sig Grønland, vil synet af nunatakker (fjeldtoppe), der springer frem af Indlandsisen, og selve Indlandsisen give dig en fornemmelse af Grønlands enorme størrelse.

  Når du stiger ud af flyet bliver du budt velkommen af sommerluften i ​​Kangerlussuaq. En medarbejder fra vores lokale samarbejdspartner, står klar ved ankomsten og hjælper dig med at tjekke ind på enten Hotel Kangerlussuaq, som er en del af lufthavnskomplekset, eller på den hyggelige Old Camp.

  Guidet Sightseeing

  Efter check-in mødes du med de andre rejsende og der er velkomstmøde. Herefter er det tid for sightseeing med bus rundt i byen og blive bekendt med området og dets historie og fantastiske naturomgivelser.

  Velkomstmiddag i Restaurant Roklubben

  Om aftenen er der velkomstmiddag i Restaurant Roklubben. Roklubben ligger 5 kilometer fra lufthavnen på bredden af ​​den smukke Lake Ferguson. Efter middagen bliver du kørt tilbage til Old Camp. Da dette er en sommeraften i Grønland, vil det være lyst udenfor indtil meget sent. Vi er under Polarcirklen, så Kangerlussuaq tilbyder ikke midnatssol, men det er stadig lyst udenfor i næsten hele døgnet.

  image
  info Du vil se Indlandisen fra luften, når flyet nærmer sig Kangerlussuaq (Foto: Mads Pihl - Visit Greenland)
 • Dag 2 Afgang til og overnatning på Indlandsisen

  Grønlands indlandsis dækker mere end 80 % af landet og intetsteds udover på Sydpolen vil du finde så meget is på ét sted. Indlandsisen ligger 30 kilometer væk, og turen dertil foregår i store specialbyggede køretøjer gennem et smukt og evigt skiftende landskab. Mens du har grønne bakker på den ene side, kommer du til at se en arktisk ørken på den anden side af ​​bilen. På dage med lidt vind skaber vinden bittesmå tornadoer, der danser lystigt i sandet. Når vi ankommer til kanten af ​​indlandsisen, går vi op på det smukke islandskab.

  Vi henter dig omkring frokosttid og guiden vil gennemgå udstyr og forberede dig på denne spændende oplevelse. Punkt 660 er udgangspunktet for vores "mini-ekspedition" til indlandsisen. Vi smækker rygsækken på og begiver os ud i isørkenen. Indlandsisen er et af jordens mest ekstreme steder, men det område, hvor vi vandrer, er forholdsvis flad og helt stabilt. Hvis det er glat tager vi klatrejern på og bruger vandrestænger, men det er normalt ikke tilfældet, da vejret oftest er meget stabilt på denne tid af året. Vi starter nu på en vandretur på omkring 2 timer. Undervejs går det op for os, hvorfor opdagelsesrejsende så længe har været så fascinerede af at krydse indlandsisen.

  Efter vi ankommer til lejren og får smidt bagagen i teltene, er det tid til en kop kaffe eller te og noget sødt. Hvis ellers vejret og vi er til det, tager vi en aftenvandring og nyder eventyret på isen. Hvis du nogensinde vil få brug for kamera er det nu: Indlandsisen badet i den høje aftenssol kan give jer de mest betagende billeder!

  Hen ad aftenen tilbereder vi vores middag, som består af et overraskende godt frysetørret måltid, hvor vi kun skal tilføre varmt vand. I følge gammel grønlandsk tradition samles vi i vores store messetelt og deler anekdoter med hinanden. Efter de mange indtryk fortjener vi en god nats søvn i vores komfortable og varme soveposer. Og skulle du sidde og tænke på det, så ja, der er et "toilettelt" i lejren.

  image
  info Det er spændende at overnatte på isen (Foto: Mads Pihl - Visit Greenland)
 • Dag 3 Ophold på Indlandsisen og retur til Kangerlussuaq

  Vi vågner og har en ny og herlig dag på Indlandsisen foran os. Efter morgenmaden vover vi os atter ud i isens skulpturelle landskab. Afhængigt af vejret vil vores vandretur i dag føre os mod Russell Gletsjer. På vej over isen ser vi de mange blå og klare smeltevandstrømme, der hvert år opstår på Indlandsisen om sommeren.

  Når vi kommer tættere på Russell Gletsjer vil vi være i stand til at få et indtryk af de enorme issprækker, men naturligvis fra en sikker afstand. Disse sprækker er grunden til, at gletsjeren til sidst kælver store stykker is af. Vi medbringer klatrejern og vandrestænger, men ikke reb, da vi kommer til at opholde os på sikkert terræn under hele vandreturen.

  Afhængigt af vejrforholdene nydes frokosten enten på vandreturen eller i lejren. Om eftermiddagen pakker vi vores ting og vender atter hovedet hjemad mod Kangerlussuaq. Tilbage ved isens kant bliver vi hentet og kører hjem. I aften er intet planlagt og du kan bruge tiden som du vil.

  Grønlandsk buffet

  Om aftenen kører vi igen til Restaurant Roklubben, denne gang for at afprøve deres berømte grønlandske buffet. Det er et utroligt overflødighedshorn af over 30 forskellige retter lavet næsten udelukkende af grønlandske produkter. Retterne omfatter rejer, fisk, røget moskus og rensdyr, mattak (en traditionel grønlandsk delikatesse lavet af den fede hud fra typisk narhval eller hvidhval), kammuslinger, stegt moskusokse og rensdyr, hjemmebagt kage og meget mere.

  image
  info Klatrejern på Indlandsisen (Foto: Mads Pihl - Visit Greenland)
 • Dag 4 Tundrasafari og fly til København

  På din sidste dag i Grønland skal vi på rundtur på tundraen og Kangerlussuaq-området. Kangerlussuaq byder på en utroligt smuk natur og er hjemsted for de kæmpe moskusokser. Vi kører gennem tundralandskaber i en firehjulstrukken bil, og guiden fortæller om det varierede dyreliv i området. Hvis vi er heldige, får vi chancen for at spotte moskusokser og lære mere om disse utrolige dyr.

  Da moskusokserne lever vildt i området omkring Kangerlussuaq, er det virkelig svært at forudsige, om vi kommer tæt på dem eller om vi skal observere dem på afstand. Guiden medbringer en kikkert, så der er under alle omstændigheder en god chance for at se disse moskusokser og muligvis andre vilde dyr.

  Kangerlussuaq-området er det eneste beboede sted i Grønland, der ikke ligger ude ved kysten. Da vi er så langt inde i landet, er der meget stabile vejrforhold. Det var oprindeligt også årsagen til, at amerikanerne valgte at lægge deres base på dette sted. Hvis du går en tur i området, vil du opleve, at der stadig er mange levn fra den tid.

  Rejsen og eventyret tager sin ende for denne gang og det er tid til afgang med Air Greenland til København.

  image
  info Moskusokserne lever i Kangerlussuaqs opland (Foto: Dan Bach Kristensen - Visit Greenland)

Datoer & pris

%departureDatesListItems%
Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
Læs mere om overnatning
Info Flytider (lokaltider):
Udrejse fra København 9.15 (GL779) .
Hjemkomst i København 20.00 (GL780) .
Bemærk venligst at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  København – Kangerlussuaq tur/retur
  Transport til Indlandsisen tur/retur
  20 kilo indvejet baggage og 6 kilo håndbaggage

 • overnatning
  Overnatning

  2 nætter på Old Camp (delt bad/toilet)
  1 nat i Camp Ice Cap

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Morgenmad
  Velkomstmiddag*
  Grønlandsk buffet*
  Forplejning på 2-dages turen til Camp Ice Camp
  * ekskl. drikkevarer

 • andet
  Andet

  2 dages tur til Camp Ice Camp inkl. telt, sovepose og forplejning samt kørsel tur/retur til Indlandsisen og guide
  Tundraudflugt
  Sightseeing med bus
  Velkomstmøde
  Alle skatter & afgifter

Ikke inkluderet

Evt. forsikringer
Frokost dag 4
Vandrestøvler (vi bruger klatrejern, så sko er ikke tilstrækkelige), rygsæk (kan lejes lokalt). Se også udstyrslisten for denne rejse.

 

Praktisk information

Flytider (lokaltid):
Udrejse fra København 09.15.
Hjemkomst til København 20.00.
Bemærk venligst at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Baggage inkluderet:
20 kilo indvejet baggage og 6 kilo håndbaggage
(max. mål på håndbagage: 55 x 35 x 25 cm).

 • Kontakt din rejsespecialist

  Peter Simonsen

  Peter har boet i Grønland og haft sit eget udflugtsfirma i Ilulissat. Peter har rejst landet tyndt. Du kan altid få rådgivning i valg af rejse og svar på spørgsmål om stort og småt af Peter.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.