ilulissat isfjord fra oven

Afstikker til Grønlands isfjelde fra Island

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Grønland
 • Rejsetype Miniferie
 • Afrejse fra Reykjavik
 • Varighed 4 dage
 • Pris pr. person fra 17.950 DKK
Tilføj til favoritter

Afstikker til Grønlands isbjerge fra Island

Grønland er en af de mest populære destinationer blandt de, som drømmer om den arktiske urørte vildmark og spændende inuit kultur. Det er en unik og inspirerende destination for enestående eventyr - større og mere forskelligartet end du nogensinde kan forestille dig.

Midnatssol, autentisk grønlandsk kultur, den arktiske overflod af vildmark - pukkelhvaler, rensdyr, moskusokser, farvestrålende huse i kuperet terræn, endeløse horisonter, majestætiske isbjerge, den imponerende indlandsis fuld af mystik og enorme bjergområder - en verden helt af sin egen!

Placeret på den grønlandske vestkyst - 300 kilometer nord for Polarcirklen - ligger den berømte Ilulissat isfjord, fyldt med isbjerge fra "Sermeq Kujalleq", som er den mest producerende isbræ i den nordiske halvkugle.    

Ilulissat by er et spændende mix af grønlandsk kultur, moderne liv og tusindvis af slædehunde under det magiske lys fra midnatssolen.

Vil du have din arktiske drøm opfyldt, kan du kombinere denne rejse med et besøg på Island - vi er naturligvis behjælpelige med billetter til og ophold på Island også.

"Programmet var præcist som beskrevet, og alt foregik på klokkeslet. Turene gjorde mig absolut åndeløs, og personalets kvalitet og professionalisme var meget imponerende. Jeg har ingen forslag til forbedringer. Tak for en uforglemmelig oplevelse!" Howard Cartz
Afstikker til Grønlands isfjelde fra Island

Rejseprogram

I dette forholdsvis korte dagsprogram har vi sikret, at du kommer rundt om de største højdepunkter omkring den UNESCO-fredede isfjord. Men til trods for at der er programsat udflugter hver dag, så vil rejsen foregå i det rolige og behagelige tempo, som en rejse i Grønland skal foregå i – der skal nemlig være tid til at tage oplevelserne ind og fordøje dem.

 • Dag 1 Fly fra Reykjavik til Ilulissat. Indkvartering Hotel Arctic

  Fly fra Keflavik International Airport nær Reykjavik til Ilulissat - en 4-timers flyvetur hvor du vil opleve de varierede landskaber i både island og Grønland. Den hvide isede overflade med nunatakker, der popper op, enorme øde områder og isolerede byer og bygder er vidner om en verden, der er helt sin egen, og efterhånden som Ilulissat nærmer sig, vil synet af den berømte isfjord med mængder af skulpturelle isbjerge fylde dig dig med glædelig forventning. Dette er noget helt specielt!

  Efter ankomst til Ilulissat sent på aftenen er der tjek-in på det 4-stjernede Hotel Arctic. Hotellet ligger med en fantastisk udsigt over isfjorden, som blev optaget på UNESCO's verdensarvsliste i 2004. Isfjorden rummer en af de største og mest producerende isbræ'er i verden. Isbræen afgiver omkring 19 meter is om dagen, og den producerer omkring 35 kvadratkilometer isbjerge om året. Udover synet kan du måske også høre den rumlende lyd af is. Hotellets hunde slumrer rundt omkring i terrænet, upåvirket af sommervarmen og den enestående udsigt.

  image
  info Efterhånden som Ilulissat nærmer sig, vil synet af den berømte isfjord med mængder af skulpturelle isbjerge fylde dig dig med glædelig forventning.
 • Dag 2 Velkomstmøde, vandring til Sermermiut og Isfjordssejlads

  En guide fra vores lokale udflugskontor World of Greenland er vært for velkomstmødet efter morgenmaden.

  Vandring til Sermermiut, den forladte boplads

  I formiddag kan du nyde en guidet vandretur til den forladte boplads Sermermiut halvanden kilometer syd for Ilulissat. Ved Sermermiut kan du stadig se relikvier fra de foreskellige inuit-kulturer, som klogeligt valgte denne placering. Der er en fantastisk udsigt over Isfjorden og hele baglandet.

  Sermermiut ligger smukt placeret ved munden af Isfjorden. Pga. de gode fiskeforhold har Sermermiut været det foretrukne bosted i området i flere tusinde år. Først efter at kolonihavnen Jakobshavn havde eksisteret i over 100 år, flyttede de sidste beboere fra Sermermiut til Jakobshavn i 1850'erne. Det er en smuk vandretur langs fjorden med udsigt til isbjerge i alle former.

  Eftermiddagen er til din egen disposition. Ilulissat er Grønlands tredje største by med omkring 4.500 indbyggere og lige så mange slædehunde. Om sommeren har fiskerne travlt, og de små fiskerbåde tøffer til og fra havnen. Hundeslæderne er parkeret - og lige så er hundene, som tilbringer sommeren med at slappe af i det bakkede terræn.

  I byen vil du også finde flere souvenirbutikker, som giver dig mulighed for at beundre - og købe - det unikke grønlandske kunsthåndværk. Nyd byen og dens historie fra kolonitiden til nutidens moderne samfund, besøg den gamle bydel, havnen, det åbne fiske- og kødmarket, den gamle Zionskirken og museet. Der er masser at se på.

  Aftensejlads til Isfjorden

  Efter middagen er der bådtur til "parken" af isbjerge i Isfjorden, som kæmper om at give dig det sidste imponerende syn. Midnatssolen dækker landskabet med et blødt orange/lyserødt skær og fuldender dette vidunderlige glimt af Ilulissat - og Grønland.

  image
  info Ilulissat Isfjord er fyldt med isfjelde som kælver ved Sermeq Kujalleq, verdens mest produktive gletsjer med 40 meters isstrøm dagligt.
 • Dag 3 Sejltur til Eqi Gletsjeren

  Få steder i Grønland er der så smukt som ved Eqi gletsjeren, som munder ud i en fjord omkring 80 km nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme meget tæt på kanten af gletsjeren og se de store stykker brække af. Bragene er enorme, og synet af isstykkerne, der falder i vandet, er imponerende.

  Varigheden af bådturen til og fra gletsjeren kan variere fra 2 - 5 timer hver vej. Det afhænger af hvilken båd, der sejles med den pågældende dag. Vi opholder os ved gletsjeren omkring 2 timer.

  Sejlads til Eqi-gletsjeren

  Program for denne udflugt (afgang og ankomsttid afhængig af bådtype):

  09:00 Afgang fra Ilulissat i en moderne og bekvem turistbåd med god plads både udendørs og indendørs. Der er te og kaffe og mulighed for at købe øl og vand. Efter afgang serveres der en let morgenmad. Under turen vil guiden fortælle om de ting, vi kan se på vejen til gletsjeren.

  11:30 Når vi kommer nærmere gletsjeren, bliver der serveret en lækker frokost. Båden bliver foran gletsjeren omkring halvanden time, mens vi håber at kunne se gletsjeren kælve.

  Bådturen tilbage til Ilulissat går ad samme rute. Der serveres kaffe og te sen eftermiddag. Er vi heldige, ser vi hvaler og sæler, som ofte spottes på denne strækning.

  Husk varmt tøj til denne tur. Du oplever meget udendørs på båden - men det kan være koldt.

  Om aftenen er der en dejlig middag på Hotel Arctic.

  image
  info Få steder i Grønland er lige så smukke som Eqi-bræen der løber ud i fjorden 70 kilometer nord for Ilulissat. Det er muligt at komme helt ind til kanten af bræen med båd og opleve den kælve store stykker af is. Bragene er enorme og synet af isbjerge, der brager ud i vandet er betagende.
 • Dag 4 Egen hånd eller evt. hvalsafari. Fly Ilulissat - Keflavik

  Du har denne dag til at gå på opdagelse på egen hånd. Det kan være en tur i fjeldet, eller også kan du gå på yderligere oplevelse i byen. Der er også mulighed for at tilkøbe en formiddagssejltur, hvor vi tager ud og ser efter hvaler.

  Hvalsafari

  Det kommer bag på de fleste, hvilken oplevelse det er at komme helt tæt på så store dyr som hvaler. Når først man oplever det, giver det et sus i maven, og det er en oplevelse, man sent glemmer.

  Ved Grønland ses omkring 15 hvalarter ofte. Tre af disse bliver i Grønland om vinteren - hvidhvalen, narhvalen og grønlandshvalen. Blåhvalen og spækhuggeren ses kun sjældent.  

  I sommerhalvåret er det som regel pukkelhvalen, vågehvalen og finhvalen, vi ser. Hvalerne svømmer rundt i Diskobugten hen over hele sommeren. Sommetider kommer de tæt på byen, andre gange i isfjorden eller oppe nordpå ved Arveprinsens Ejland. 

  Turen varer ca. 4 timer. Vi anvender den hurtige båd Targa, så vi kan komme længere omkring.  

  Hjemrejse

  Efter nogle vidunderlige dage flyver vi sidst på eftermiddagen tilbage til Keflavik International Airport ved Reykjavik. Flyturen over Isfjorden og Indlandsisen er i sig selv mindeværdig. Undervejs på turen bliver der serveret en let, kold anretning.

  image
  info Ilulissat - Jakobshavn - blev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4500 indbyggere.

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
10-06-2017 Alt udsolgt
17-06-2017 Alt udsolgt
24-06-2017 Alt udsolgt
29-06-2017 Alt udsolgt
01-07-2017 Alt udsolgt
06-07-2017 Alt udsolgt
08-07-2017 Alt udsolgt
13-07-2017 Alt udsolgt
15-07-2017 Alt udsolgt
20-07-2017 Alt udsolgt
22-07-2017 Alt udsolgt
27-07-2017 Alt udsolgt
29-07-2017 Alt udsolgt
03-08-2017 Alt udsolgt
05-08-2017 Alt udsolgt
10-08-2017 Alt udsolgt
12-08-2017 Alt udsolgt
17-08-2017 Alt udsolgt
19-08-2017 Alt udsolgt
24-08-2017 Alt udsolgt
Læs mere om overnatning
Info Flytider (lokaltid):
Udrejse fra Keflavik International Airport (Reykjavik) kl. 22.55. Hjemkomst til Keflavik International Airport (Reykjavik) kl. 21.55
Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly Keflavik International Airport - Ilulissat
  Fly Ilulissat - Keflavik International Airport
  Transfers fra lufthavn til hotel t/r i Grønland

 • overnatning
  Overnatning

  3 nætter på Hotel Arctic med eget bad/toilet

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Halvpension: morgenmad og 2 middage (eksklusive drikkevarer)
  1 frokost på bådtur til Eqi

 • andet
  Andet

  Midnatssejlads mellem isbjerge
  Vandretur til forladt boplads ved Isfjorden
  Bådtur til Eqi – den kælvende gletsjer
  Velkomstmøde
  Alle skatter og afgifter

Ikke inkluderet

Rejseforsikring
Hvalsafari

 

Praktisk information

Flytider (lokaltid):
Udrejse fra Keflavik International Airport (Reykjavik) kl. 22.55. Hjemkomst til Keflavik International Airport (Reykjavik) kl. 21.55
Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Tilladt bagage:
20 kilo indvejet bagage 8 kilo håndbagage
(max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm).

Afrejsegaranti på udvalgte afgange
 • Kontakt din rejsespecialist

  Peter Simonsen

  Peter har boet i Grønland og haft sit eget udflugtsfirma i Ilulissat. Peter har rejst landet tyndt. Du kan altid få rådgivning i valg af rejse og svar på spørgsmål om stort og småt af Peter.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.