søelefant

Patagonien, Chiles fjorde og Antarktis

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Antarktis
 • Rejsetype Explorer
 • Afrejse fra Buenos Aires
 • Varighed 20 dage
 • Pris pr. person fra 66.358 DKK
Tilføj til favoritter

Pingviner i Antarktis, Patagonien og poesi

Oplev Antarktis' vidunderlige verden, Chiles fjorde og Patagoniens smukke natur. Det er et helt specielt krydstogt: Når vi har nydt pingvinernes rige i Antarktis, sejler vi tilbage til Sydamerika og op langs Chiles kyst. Du oplever derfor Patagonien og Antarktis på én og samme ekspedition og kommer tæt på pingvinerne og det fantastiske dyreliv i Chiles dybe fjorde. Undervejs er vi på spændende ekspeditioner og der er inspirerende foredrag fra Hurtigrutens ekspeditionsteam.

Bemærk
Turen vi beskriver i dagsprogrammet går i nordgående retning langs Chiles kyst. Der findes også en tur, der går i sydgående retning på afgangen 24. oktober 2020. Den er på 19 dage i stedet for 20.

Den første dag på turen er vi i smukke Santiago de Chile, før vi næste dag flyver sydpå. På selve krydstogtet rejser vi ud fra Punta Arenas og krydser havet ned til Antarktis og de sydligste himmelstrøg. Gå i land på øde strande, kom tæt på kæmpe kolonier af pingviner, tag på vandretur i det uforglemmelige landskab, og sejl i kajak på jomfruelige vande, mens isbjergene flyder forbi.

Fra indlandsisen på Antarktis til Chiles frodige fjordlandskab

Vi fortsætter til Kap Horn og Chiles vilde fjorde og besøger nogle af de smukkeste nationalparker i verden. Dette vilde og øde landskab virker helt uforstyrret af mennesker, og bjergene strækker sig smukt ned i det iskolde vand. De dybe dale med sneklædte bjerge står i skærende kontrast til den ellers meget grønne egn, der er rig på dyreliv.

Nyd nogle timer på land, sejl ud i kajak, tag på vandretur, og kom tæt på pingviner, fugle og sæler. Oplev Patagoniens rige dyreliv, før rejsen slutter tilbage i Valparaíso i Chile.

Skib
MS Fram

"Mødet med Antarktis er en meget overvældende oplevelse af et hvidt og vidtstrakt kontinent og et spændende dyreliv."
Patagonien, Chiles fjorde og Antarktis

Rejseprogram

Elsker du mangfoldighed, og vil du gerne betages af de mest fascinerende steder i Patagonien og Antarktis, så er denne ekspedition lige noget for dig.

 • Dag 1 Buenos Aires

  Du starter din rejse med stil med overnatning på hotel i fantastiske Buenos Aires. Dagen er til fri disposition, og du kan udforske byen på egen hånd eller tage med på en sightseeingtur.

  image
  info Buenos Aires syder af oplevelser.
 • Dag 2 Med fly til Ushuaia, hvor vi stævner ud

  På andendagen af din spændende rejse, flyver vi til Ushuaia, hvor M/S Fram ligger klar til vores ekspeditione til Antarktis. Det er et imponerende skib vi skal ud at sejle med, så glæd dig ikke blot til de mange oplevelser, men også til at opholde dig på det lækre skib.

   

  image
  info Der er utroligt smukt langt den chilenske kyst.
 • Dag 3 Drakestrædet

  Nyd livet ombord, og hold øje med dyrelivet omkring os. Du kan også vælge at lytte til ekspeditionsteamets lærerige foredrag.

  Rejsen over Drakestrædet kan godt være urolig, så det anbefales at man er forudseende og tager noget mod søsyge. Ellers er det det perfekte tidspunkt virkelig at slappe af og lade sig varte op. Fra dækket kan man ofte studere og fotografere albatrosser, som følger skibet og nyder godt af opdriften. Vidste du i øvrigt, at albatrosser lever syv år på havet, inden de kommer i land for at parre sig og lægge æg?

  Endelig er der jo også den mulighed, at du har været forudseende og har pakket håndbagagen med chilensk lekture. Det kunne for eksempel være Gabriela Mistral og Pablo Nerudas digte eller Isabel Allendes episke romaner. Men man behøver jo ikke nøjes med chilenerne. Sydamerikansk litteratur byder på kæmpe oplevelser.

  image
  info Vi forbereder os på besøget i Antarktis med mange foredrag undervejs over Drake Strædet.
 • Dag 4-9 Til søs

  Mødet med Antarktis er en meget overvældende oplevelse af et hvidt og vidtstrakt kontinent og et spændende dyreliv. I traktaten om Antarktis er kontinentet dedikeret til fred, videnskab og turisme. Ingen menneskelig aktivitet har ret til at ændre den perfekte naturlige balance. Vi besøger et sted, der har udviklet sig gennem årtusinder uden menneskelig indblanding. Derfor følger vi meget strenge miljømæssige retningslinjer og regler. Vi ønsker ikke at efterlade andet end fodspor og at tage andet end billeder! Det overvældende ved Antarktis er, at enhver rejse til kontinentet er en ekspedition på grund af beliggenheden. Selv den mest avancerede teknologi kan ikke forhindre de klimatiske udfordringer, der er en del af dette miljø. Det er svært at beskrive alle de indtryk, man får i Antarktis. En tidligere rejsende udtrykte det således: "Hvis du kan beskrive Antarktis med ord, har du sikkert aldrig været der."

  Antarktis er isoleret fra resten af verden af havstrømme. 90 procent af verdens is findes her og den kan blive op til fire kilometer tyk. Om vinteren er verdensdelen yderligere afskåret af havis ud for kysten, hvilket næsten er en fordobling af kontinentets størrelse. Om sommeren er det levested for millioner af pingviner, hvaler og sæler, der resten af året tilbringer deres tid på havet. Det meste dyreliv lever af krill.

  På alle ture til Antarktis er vi nødt til at være pragmatiske, så rute, landgange og andre planer kan ændres hen ad vejen. Det betyder også, at vi udnytter de ofte ideelle betingelser - bruger timer i land, på vandet i kajakker, på vandreture eller blot på at sejle blandt den enorme mængde af hvaler. Vejr-, vind- og isforhold har en stor indflydelse på vores program og tidsplan.

  Vi forsøger at komme i land på Deception Island, Half Moon Island, Brown Bluff, Cuverville Island og Neko Harbour. Alle disse steder er fredfyldte og har uberørt natur, muligheder for at se pingvinkolonier, sæler, gletsjere, isbjerge i hver form og farve og gamle hvalfangerstationer. 

  Deception Island har tidligere huset en hvalfangerstation og forskiningsstationer. Det ligger ved et gammelt vulkansk krater og er et af de sikreste anløbssteder i Antarktis.

  Half Moon Island er en perle blandt disse blændende fotogene øer, som byder på noget af den mest fantastiske natur på Antarktis.

  Cuverville Island har den største kendte bestand af æselpingviner på den antarktiske halvø. Vi sejler gennem den smalle Errera-kanal, der går til og fra Cuverville, og ser isbjerge, der er blevet fanget og er gået på grund i de omkringliggende lave vande.

  Brown Bluff er en vulkan af tuya-typen, dvs. den har en flad top og ret stejle sider. Det er et smukt syn, når dette høje, bruge bjerg rejser sig over den hvide is.

  Dyrelivet i Antarktis er enestående. Sæler, hvaler og andre skønheder fylder havene, men noget af det man husker allermest, er de vidunderlige pingviner (også selvom de ikke dufter særlig godt…) Som en erfaren ekspeditionsleder på Fram siger, så findes der kun to slags pingviner: De sorte og de hvide. De sorte er dem, der er på vej væk, fordi der kommer højtråbende turister, og de hvide er de nysgerrige og imødekommende, hvis vi som besøgende står stille og roligt i deres nærhed. I forhold til pingvinerne skal man holde en afstand på fem meter, men hvis de kommer hen til os og hiver en i buksebenet, så er dette helt okay.

  image
  info I Antarktis er der mange muligheder for at tage enestående billeder.
 • Dag 10-11 Drakestrædet og Kap Horn

  Vi sætter kursen nordpå igen og krydser atter Drakestrædet. Efter fem uforglemmelige dage i Antarktis, slapper vi lidt af igen. Rejsen fra den antarktiske halvø til Argentinas sydspids er cirka 1,000 kilometer lang, hvilket svarer til ca. 40 timers sejlads i godt vejr. På vej nordpå fortsætter foredragsrækken, og vi reflekterer over vore alle oplevelserne i Antarktis. 

  Beliggende tæt på 56 grader syd er Kap Horn det sydligste punkt i Sydamerika. På listen over verdens mytiske steder ligger Kap Horn højt placeret. Før Panamakanalen blev etableret, måtte skibene passere denne berygtede klippeø for at komme fra den ene side af Amerika til den anden. Vi forsøger at gå i land på Kap Horn, selvom området er kendt for høj sø og udfordrende strømforhold. Hvis det lykkes, bliver det en ekstra god dag. Men man skal nok forberede sig på, at der er en risiko for, at vi sejler videre uden landgang.

   

  image
  info Pingvinerne er også et minde, vi altid vil have på hornhinden.
 • Dag 12 Chiles fjorde i Patagonien

  De næste to dage sejler vi gennem Magellanstrædet og Beaglekanalen og oplever kanaler, fjorde og bjerge, der strækker sig langt ud i det iskolde vand. Dette fjerntliggende og vilde område virker uberørt af mennesker, og det er det næsten også. Isen har skåret sig igennem bjergene og har på denne måde dannet isolerede øer og skjulte bugter og skabt et unikt fjordlandskab i Chile. Chiles fjorde er et paradis for naturelskere med dybe kanaler, vandløb og bjerge, der kaster ud i det iskolde vand gør altid stort indtryk på besøgende.  Isen har søgt vej mellem bjergene og skabt isolerede øer og skjulte bugter, der danner Chiles fjordlandskab. 

  Alle naturinteresserede vil elske at udforske Chiles fjorde. De sneklædte bjerge og de dybe dale står i skærende kontrast til det ellers meget grønne område, rigt på dyreliv. Vi går i land og er måske heldige at se søløver, andeskondorer og mange andre fugle, der kun findes her.

   

  image
  info Vi sejler i Chiles helt sydlige fjorde. Ham her møder vi dog nok først, når vi kommer lidt længere nord på til Puerto Natales.
 • Dag 13-14 Nationalpark Torres del Paine, Puerto Natales

  Puerto Natales er porten til den verdenskendte nationalpark Torres del Paine, en af Chiles mest populære nationalparker. Hovedattraktionen er en imponerende klippeformation, som både er enorm og unik. Den hedder "Torres del Paine" og består af bjergtinderne Torre Central (2800 meter højt), Torre Sur (2850 meter) og Torre Norte (2248 meter). Tag på vandretur, kryds en gletsjer, ro i kajak og gå i land i disse fantastiske omgivelser.

  Parken byder på azurblå søer, stier, der bugter sig gennem smaragdfarvede skove, brusende floder (som man krydser på vakkelvorne broer) og en stor, strålende blå gletsjer. Torres del Paine har betagende natur - fra store, åbne stepper til barske bjergterræner med truende toppe. Denne mangfoldighed af miljøer medfører en bred vifte af flora og fauna. Vi kan se lamaer, pumaer, chilla-ræve og stinkdyr foruden flere end 100 fuglearter som andeskondor og andesvåger. Nyd at vandre i området med de fantastiske omgivelser.

   

  image
  info Bjergene ved Puerto Natales er ganske enestående smukke!
 • Dag 15 Puerto Edén, Chile

  Efter en uforglemmelig sejltur i Patagoniens øhav ankommer vi til den fortryllende landsby Puerto Edén. Byen er kendt for sin isolerede placering og en befolkning på kun 250 mennesker, herunder de sidste 15 medlemmer af Kawéskar-folket.

  Puerto Edén er et godt sted at opleve Patagoniens traditionelle indfødtes kultur. Landsbyboerne sælger fisk, muslinger og skaldyrsprodukter, der bringes til markedet med båd en gang om ugen. Som souvenirs kan man købe traditionelt kawéskar-håndværk såsom flettede kurve og både lavet af søløveskind og bark. Nyd en spadseretur på de snævre stier, og måske får du øje på en af de mange magellan-kolibrier, der findes her, når du tilmelder dig ekspeditionsholdets vandre- eller kajakture.

  image
  info Så er det tid til en lur.
 • Dag 16 Til søs langs kysten

  Ekspeditionen fortsætter mod nord i de smukke farvande. Når vi sejler langs ikoniske Andes-landskaber, er der masser af tid til at se på den storslåede natur.

  image
  info
 • Dag 17 Castro - den farverige by

  Byen Castro ligger på Isla Grande de Chiloé mellem forblæste bakker og grøn vegetation. Byen er kendt for sine farverige "palafitos", træhuse på pæle langs vandkanten.

  Tag med i land og nyd Chiloté-stemningen og den nysgerrige energi, blandet med et strejf af moderne udvikling. Kirken Iglesia San Francisco er på UNESCOs verdensarvliste - og en visuel fornøjelse: lys gul og orange med lavendelfarvede kanter. Dens lakerede træ-interiør er fantastisk, oplyst af rækker af mosaikvinduer.

  Andre seværdigheder omfatter Plazuela del Tren, et lille torv lige ved havnefronten med en flot samling af gamle tog. En spadseretur i Cementerio Parroquial er fascinerende, for nogle af gravene er flot og kunstfærdigt udsmykkede. Feria Campesina Yumbel er et travlt frugt- og grøntmarked. Der er også husholdningsartikler og fiske boder her. I butikken Feria Artesanal Lillo lige syd for havnen kan du købe fremragende håndvævede uldvarer og kunsthåndværk.

  De fleste af Castros restauranter og cafeer ligger langs Calle Blanco, der løber fra den sydlige ende af pladsen ned til havnefronten. På Calle Blanco  kan du smage den berømte gryderet med kød, kartofler og skaldyr. Går du langs Calle Blanco bør du unde dig selv et stop i den dejlige modebutik Paz Caillet Alta Artesanía, som vores gode veninde, designeren Maria Paz Caillet, driver. Her finder du et kæmpe udvalg af smykker, nips og kunsthåndværk.

  Tæt på byen ligger Parque Nacional Chiloé, et stort set uudforsket vildnis med sjælden flora og fauna. Parken har brede, øde strande og lange strækninger forrevne kyst, der er hjemsted for dusinvis af havfuglearter, pingviner og søløver.

  image
  info Den hyggelige by Castro er kendt for sine mange farverige huse.
 • Dag 18-19 Videre nordpå langs kysten

  Mens vi sejler langs Stillehavskysten til Valparaiso laver vi et resumé af alt det, vi har oplevet på ekspeditionen. Sørg for at bruge lidt tid på dækket for at holde udkig efter dyreliv. Og - nu er du sikkert træt af at høre på det - husk at nyde en god bog.

   

   

   

   

  image
  info De smukke fjorde er overvældende.
 • Dag 20 Valparaíso

  Valparaíso er en skøn rodebutik, både farve­rig og poetisk. Digtere, malere og filosoffer har gennem tiderne følt sig draget af Chiles mest usædvanlige by.

  Du kan nu fortsætte at tage flyet hjem eller vælge at blive i Valparaíso. Der er også mulighed for at tage videre til Santiago de Chile og nyde nogle dage der, hvis du har valgt at blive nogle ekstra dage.

  Temperaturerne her kan godt være i den højere ende, men der er et tørt og behageligt klima. Udover at ture rundt i byen er det også muligt at tage på et besøg på en vingård ca. 45 minutters kørsel fra Santiago centrum. Vinbonden tager imod og fortæller lidt om familiens historie, samt om deres niche-produktion af vin. Efter rundvisningen kan man vælge at prøve smagsprøveraf forskellige vine og med snacks, som vinbondens kone havde sørget for – bl.a. mandler af egen avl som var ristet i eget køkken. Med tanke på, at rejsens mål også er polare egne med is og sne, er det lidt surrealistisk, men også meget skønt, at sidde under et træ og nyde den behagelige varme og vinen, som altid smager godt med en god historie.

  image
  info Valparaíso er en hyggelig perle på Stillehavskysten.

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
15-03-2020 Rummelig dobbeltkahyt På forespørgsel Fra 66.358 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
15-03-2020 Større dobbeltkahyt med balkon På forespørgsel Fra 73.382 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
15-03-2020 Dobbeltkahyt, højt dæk med balkon På forespørgsel Fra 79.615 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
15-03-2020 Dobbeltkahyt Suite med privat balkon På forespørgsel Fra 90.220 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
15-03-2020 Dobbeltkahyt Hjørnesuite med balkon På forespørgsel Fra 122.346 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
24-10-2020 Dobbeltkahyt standard inside På forespørgsel Fra 70.295 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
24-10-2020 Dobbeltkahyt standard outside På forespørgsel Fra 80.799 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
24-10-2020 Dobbeltkahyt comfortable cabin upper deck På forespørgsel Fra 99.075 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
24-10-2020 Dobbeltkahyt elegant suite På forespørgsel Fra 111.049 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
16-03-2021 Dobbeltkahyt standard inside På forespørgsel Fra 66.847 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
16-03-2021 Dobbeltkahyt standard outside På forespørgsel Fra 77.250 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
16-03-2021 Dobbeltkahyt comfortable cabin upper deck På forespørgsel Fra 87.653 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
16-03-2021 Dobbeltkahyt elegant suite På forespørgsel Fra 109.683 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
Læs mere om overnatning
Info Ovenstående priser gælder pr. person i dobbeltkahyt eller dobbeltsuite.
BESTIL TIDLIGT – FÅ BEDST MULIG PRIS! Hurtigruten har fleksibel prissætning. Dermed ændrer priserne sig løbende afhængig af efterspørgsel og ledig kapacitet. Priserne er fra-priser baseret på den trykte prisliste. Kontakt os, så finder vi den rigtige kahyt til dine ønsker og bedst mulig pris. Jo før du bestiller, jo flere valgmuligheder har du med hensyn til kahyt og pris. Se komplet prisliste.
Planlagte landgange er afhænge af vejr- og isforhold.
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute.
Nogle udflugtsaktiviteter og ture med Polarcirkelbåd vil kun blive solgt ombord.
Udlejning af støvler ombord.
Suiter som enkeltkahyt kun på forespørgsel.
Vi anbefaler rejse- og afbestillingsforsikring.

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Ekspeditionssejlads med MS Fram
  Transfer lufthavn-hotel i Buenos Aires
  Fly Buenos Aires - Ushuaia
  Transfer i Ushuaia mellem lufthavn og skib med orientering
  Landgange i Polarcirkelbåde

 • overnatning
  Overnatning

  1 nat på hotel i Buenos Aires
  17 nætter på M/S Fram
  Suiterne har en række inkluderede tillægstjenester

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Alle måltider ombord
  Kaffe og te ombord
  Morgenmad på hotel

 • andet
  Andet

  Erfarent ekspeditionsteam som holder faglige foredrag, samt deltager på landstigningerne og aktiviteter ombord
  Vind- og vandafvisende jakke
  Skatter og afgifter

Ikke inkluderet

Rejse- og afbestillingsforsikring
Fly København - Buenos Aires
Fly Valparaíso - København
Ekstra udflugter
Rejseforsikringer

Flypakke
Fly København - Buenos Aires og Valparaíso - København: Kontakt os for priser på fly og evt. ekstra overnatninger i Valparaíso eller Santiago de Chile

 

Praktisk information

Teknisk arrangør: Hurtigruten

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 • Kontakt din rejsespecialist

  Ellen Schmidt

  Ellen har rejst i Grønland i over 15 år fra syd til nord og prøvet det hele: hundeslæde, vandring og kajak. Ellen er desuden en af vores eksperter på krydstogter i arktiske egne

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.