danco island

Antarktis - Hvid jul med pingviner

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Antarktis
 • Rejsetype Explorer
 • Afrejse fra Buenos Aires
 • Varighed 17 dage
 • Pris pr. person fra 51.707 DKK
Tilføj til favoritter

Antarktis - Hvid jul med pingviner

Det er ikke alle forundt at holde juleferie på verdens koldeste kontinent, men det kan blive dig, hvis du tager med på denne tur. Du kommer i land på isolerede strande og kan sejle i kajak og endda tilbringe en nat i et telt, hvis det kan friste. Der er førsteklasses videnskabelige foredrag og så vil vi garantere en ting: En stor del af din juleferie bliver hvid!

Tag med på et juleeventyr til verdens ende! Fra Ushuaia sejler du gennem Drake-passagen og videre til en uforglemmelig udforskning af Antarktis. Mød pingviner tæt på og rør isbjerge med de bare hænder. Om bord er der meget at lave - aktivitetscentre, spændende foredrag med mere - alt tilrettelagt for at forbedre din rejseoplevelse.

I Antarktis står højdepunkterne kø i løbet af de dage, vi er her. Vi tager vore rygsække og vandrer på den karakteristiske ringformede vulkanske caldera (sammensunket krater) på Deception Island. Vi besøger Half Moon Island, der er en juvel af mangfoldighed i polarlandskabet, og vi navigerer gennem det 48 kilometer lange Antarktiske Sund, hvor vi ser de mest imponerende isbjerge på hele vores rejse. På Brown Bluff har adelie- og rem-pingviner, kelp-måger (også kaldet dominikansk måge) og stormfugle reder under de spektakulære klipper, der rejser sig 745 meter fra havet. Og selvfølgelig ser vi majestætiske hvaler bryde vandoverfladen, som man selv kan komme endnu tættere på ved at sætte en kajak i vandet.

På tilbagevejen sejler vi igen gennem Drake-passagen, der var frygtet af de tidlige polarforskere, før vi går fra borde i Ushuaia, hvor sørejsen slutter.

NB: Som med alle ture til Antarktis, er  det is og vejr, der bestemmer, hvilke steder vi kan besøge, så der kan ske ændringer i programmet.

Skib

MS Midnatsol

"Før troede jeg, at en rejse til Antarktis kun var noget, man gjorde én gang. Nu er jeg sikker på, jeg skal tilbage. " Silje Våtvik, gæst i 2015
Antarktis - Hvid jul med pingviner

Rejseprogram

Turen starter i Buenos Aires, hvor man kan opleve "Sydamerikas Paris", før man efter en flytur går om bord på MS Fram i Ushuaia, verdens sydligste by. Herfra sætter vi kurs mod Sydhavet.

 • Dag 1 Buenos Aires

  Rejsen begynder med en overnatning i utrolige Buenos Aires. Tag på byvandring sammen med os, eller oplev byen på egen hånd. Der er masser af kultur og spændende museer, og har man set musicalen Evita er man jo nødt til at tage forbi Casa Rosada og vifte lidt med armene i bedste Madonna-stil. Om aftenen bør man også næsten unde sig selv at komme afsted på tango-bar, om ikke andet så for at opleve den smukke og yndefulde dans.

   

  image
  info Krydstogtet starter i Buenos Aires, og det ville da være dumt, hvis man ikke griber chancen og ser noget tango.
 • Dag 2 Buenos Aires og Ushuaia

  Efter en nat på et dejligt hotel i Buenos Aires flyver vi til Ushuaia, hvor MS Midnatssol venter. Om aftenen sættes kursen mod Sydhavet og juleeventyret.

  Ushuaia er en pudsig og klondikeagtig by, hvor folk typisk bor 1-3 år for derefter at tage tilbage til eksempelvis Buenos Aires igen med lidt ekstra mønt på lommen. Hovedgaden er fyldt med souvenirshops, med bl.a. pingviner i alle afskygninger – fra søde og charmerende til direkte hæslige udformninger. Heldigvis har vi jo så forskellig smag, at der bør være et marked for de fleste.

  image
  info I Ushuaia stiger du på MS Midnatsol, og så går det ellers sydpå på juleferie!
 • Dag 3-4 Drake-passagen

  Vi styrer over det åbne hav. Nyd foredragene om bord og hold øje med vilde dyr fra dækket. Det kan eksempelvis være de imponerende albatrosser, der følger skibet, men det er selvfølgelig også havets kæmper, hvalerne, der boltrer sig i vandet.

  Skibet byder også på en masse lækre oplevelser, fra jacuzzi og træningsrum over lækre barer og restauranter til spændende original kunst på væggene.

  Der er ogå adskillige foredrag om miljøet omkring os, der vises film om Antarktis, og det summer af aktivitet i aktivitetscentret. Der er ekspeditionens hjerte, hvor vi samles til foredrag, resumeer og spontane begivenheder, og hvor vi mødes og deler historier. 

   

  image
  info Vi styrer ud på det åbne hav mod Falklandsøerne.
 • Dag 5-14 Hvid jul og Antarktis' enestående natur!

  Antarktis er et fantastisk sted at fejre juleaften! Ud over en traditionel norsk fest om bord på skibet, skal vi på turen se på forladte hvalfangststationer, hvalfangst-museum, en norsk hvalfanger-kirke og den lille kirkegård i Grytviken, hvor vi kan vise en af Antarktis største opdagelsesrejsende, Sir Ernest Shackleton, vores respekt.

  Antarktis er forskellig fra alt andet i verden! Når vi har krydset den antarktiske polarcirkel føles luften og koldere. Vi begyndes at se antarktiske pingviner i vandet og skal være på udkig efter det første isbjerg.

  Blandt højdepunkterne i Antarktis er Deception Island, en af de sydlige Shetlandsøer - en karakteristisk ringformet vulkansk caldera. Det er et af de få steder i Antarktis, hvor vi kan tage vandretur med rygsæk. At kunne vandre på en aktiv vulkan er en sjældenhed, og at være i Antarktis gør det endnu mere specielt.

  Det kan være svært at navigere gennem de antarktiske sunde på grund af is, men vi oplever de mest imponerende manifestationer af isbjerge på hele rejsen.

  På Brown Bluff ses adelie- og rem-pingviner, stormmåger og kapduer, der ruger under spektakulære klipper, der rejser sig 745 fra havet. Den stenede strand er egnet til at landgang uden for ynglesæsonen.

  Isen på disse kanter har et lidt anderledes udtryk end den, man oplever i Grønland. Strukturen er anderledes, og man fornemmer en mere sammenpresset lagdeling, som kan give fornemmelsen af farvet sten.

  Når mulighederne opstår, sættes kajakker i vandet, der slås telte op på land, og vi tager på uforglemmelige vandreture for at udforske de smukkeste, uberørte steder på planeten.

  Hurtigruten har et ekspeditionsteam, der består af en række individer, der har hver sit ekspertisefelt. Det giver spændende oplæg og da guiderne også har en kæmpe viden om alt muligt andet, kan man få sig nogle gode oplevelser her.

  Shackleton er en af Antarktis’ store skikkelser. Fire ekspeditioner ledte han herned, hvoraf den mest kendte er Endurance-ekspeditionen i 1914-17. Historien om Shackleton er filmet flere gange, bl.a. med Kenneth Branagh i hovedrollen (og som et kuriosum kan vi fortælle, at Grønland og Island fungerede som standin for Sydpolen). Ham kan du balndt andet høre mere om ved foredrag.

  Juledag vil være en dejlig blanding af aktiviteter ved isen og pingviner sammen med en traditionel, norsk jul ombord. Du  nyder en særlig frokost efterfulgt af en vandretur til toppen af en sneklædt bakke, der ligger i en gletsjerfyldt bugt. Din julegave kan også være et krydstogt mellem isbjerge efterfulgt af et besøg af ham, der plejer at komme på besøg den dag.

  image
  info Antarktis er et af de få steder, hvor hvid jul er garanteret.
 • Dag 15-16 Drake-passagen

  Efter nogle fantastiske dage med at udforske Antarktis, sejler MS Midnatsol mod nord tilbage til det sydamerikanske kontinent. Selv om man ikke er meget for det, nu hvor man endelig har oplevet at sætte fod på verdens mest isolerede kontinent, så er det dog også flot at stå på dækket og nyde solen og fuglene, som flyver tæt ved skibet. Det er nu, de sidste indtryk skal suges ind og få mulighed for at sætte sig på nethinden. Og så kan man ellers læne sig tilbage og slappe af de næste ca. 40 timer, hvor Drake-passagen skal passeres.

   

  image
  info Mens vi sætter kursen tilbage mod Sydamerika via Drake-passagen, møder vi isbjerg efter isbjerg.
 • Dag 17 Ushuaia og Buenos Aires

  Efter tiden på verdens koldeste kontinent, kan man nyde sol og varme på Hurtigrutens udflugter i Buenos Aires. Først står man dog i land i Ushuaia, hvor der er transfer til lufthavnen og flyet, der skal sende os tilbage til Buenos Aires’ civilisation.

   

  image
  info Efter nogle uge i det vilde syd, virker Ushuaia nærmest som en pulserende storby.

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
13-12-2019 Dobbeltkahyt Polar Inside På forespørgsel Fra 51.707 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
13-12-2019 Dobbeltkahyt Polar Outside På forespørgsel Fra 54.565 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
13-12-2019 Dobbeltkahyt Arctic Superior På forespørgsel Fra 58.852 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
13-12-2019 Dobbeltkahyt Expedition Suite På forespørgsel Fra 86.410 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
Læs mere om overnatning
Info Ovenstående priser gælder pr. person i dobbeltkahyt eller dobbeltsuite.
BESTIL TIDLIGT – FÅ BEDST MULIG PRIS! Hurtigruten har fleksibel prissætning. Dermed ændrer priserne sig løbende afhængig af efterspørgsel og ledig kapacitet. Priserne er fra-priser baseret på den trykte prisliste. Kontakt os, så finder vi den rigtige kahyt til dine ønsker og bedst mulig pris. Jo før du bestiller, jo flere valgmuligheder har du med hensyn til kahyt og pris. Se komplet prisliste.
Planlagte landgange er afhænge af vejr- og isforhold.
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute.
Nogle udflugtsaktiviteter og ture med Polarcirkelbåd vil kun blive solgt ombord.
Udlejning af støvler ombord.
Suiter som enkeltkahyt kun på forespørgsel.
Vi anbefaler rejse- og afbestillingsforsikring.

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Ekspeditionssejlads med MS Midnatssol
  Transfer lufthavn-hotel i Buenos Aires t/r
  Fly Buenos Aires – Ushuaia t/r
  Transfer i Ushuaia mellem lufthavn og skib t/r med orientering
  Landgange i Polarcirkelbåde

 • overnatning
  Overnatning

  1 nat på hotel i Buenos Aires
  15 nætter på M/S Midnatsol
  Suiterne har en række inkluderede tillægstjenester

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Alle måltider om bord
  Kaffe og te om bord
  Morgenmad på hotel

 • andet
  Andet

  Erfarent ekspeditionsteam som holder faglige foredrag, samt deltager på landstigningerne og aktiviteter om bord
  Vind- og vandafvisende jakke
  Skatter og afgifter

Ikke inkluderet

Fly København - Buenos Aires t/r
Rejse- og afbestillingsforsikring
Ekstra udflugter
Rejseforsikringer

Fly- og hotelpakke København-Buenos Aires
Enkeltværelse: DKK 15.837 per person
Dobbeltværelse: DKK 14.928 per person
I ankomstpakken indgår fly fra København på økonomiklasse og transfer fra lufthavn til hotel.
I afrejsepakken indgår transfer fra lufthavn til hotel, overnatning m. frokost, transfer til lufthavn og fly hjem til København på økonomiklasse.

 

Praktisk information

Teknisk arrangør:
Hurtigruten

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 • Kontakt din rejsespecialist

  Ellen Schmidt

  Ellen har rejst i Grønland i over 15 år fra syd til nord og prøvet det hele: hundeslæde, vandring og kajak. Ellen er desuden en af vores eksperter på krydstogter i arktiske egne

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.