Tidsforskel mellem Danmark, Grønland og Island

Tidsforskel mellem Danmark, Grønland og Island

Tidsforskel Danmark – Grønland

Der er 4 timers tidsforskel mellem Danmark og det meste af Grønland. Grønland er 4 timer bagud i forhold til Danmark, hvilket vil sige, at når klokken er 12.00 i Danmark, så er den 8.00 i Grønland.

Helt oppe nordpå på Thule Air Base anvendes østamerikansk tid, så her er tidsforskellen fem timer. I Østgrønland i Illoqqortoormiut er der tre timers tidsforskel. Der er altså flere tidszoner i Grønland, men for de fleste vil det gælde, at der er 4 timers tidsforskel.

Vidste du i øvrigt

at Grønlands isbjerge kan drive helt til havet ud for New York? Læs flere sjove facts om Grønlands smukke isbjerge her.

Vil du også opleve fantastisk Grønland? 

Se skønne rejser til Grønland her.

Flyvetid Danmark Grønland
Air Greenlands Airbus i Kangerlussuaq i Grønland


Flyvetid Danmark - Grønland

Flyvetiden mellem København og Grønland er ca 4 timer og 40 minutter. Da tidsforskellen er 4 timer, betyder det, at du lander i Grønland stort set samme tid, som du lettede fra København. Normalt flyver man fra København i Danmark kl. 9:00, og man lander så i Kangerlussuaq i Grønland kl. 9:40.

Omvendt er det på hjemrejsen. Her flyver du typisk fra Grønland omkring middag, men lander først i København om aftenen. Nogle flyvninger retur til Danmark lander næste dag tidligt om morgenen på grund af tidsforskellen.

Du kan forvente at blive en smule træt tidligt på din første dag af din rejse til Grønland og gå tidligt i seng den første aften i Grønland. De fleste oplever dog ikke nogen forskel de følgende dage.

Fakta: 

Der er ingen veje mellem byerne i Grønland. Hvordan kommer de så rundt deroppe? Se de 5 mest brugte transportmidler i Grønland her.

Alle tider i vores rejseprogrammer er lokaltider.

Kystskibet i Grønland
Kystskibet Sarfaq Ittuk i Grønland. Foto: Mads Pihl - Visit Greenland


Tidsforskel Danmark – Island

Tidsforskellen mellem Danmark og Island varierer afhængig af vintertid og sommertid i Danmark. Islandsk tid er nemlig Greenwich Mean Time (GMT) hele året og går ikke over til sommertid.

Ved sommertid er Island derfor 2 timer bagud i forhold til Danmark og om vinteren 1 time. Når klokken dansk sommertid er 12.00, er den 10.00 i Island. Og når klokken er 12.00 dansk vintertid, er den altså 11.00 i Island.

Flyvetiden fra Danmark til Island er ca. 3 timer, men kan variere. Du vinder altså lidt tid på udrejsen på grund af tidsforskellen - og omvendt på hjemrejsen.

Hvad kan du opleve i Island? 

Læs om de mest populære oplevelser i Island her.

Gejser i Island
Gejseren Strokkur i Island


Vil du selv opleve Island? 

Se rejser til Island her.


Download guide: De fem mest populære oplevelser i Grønland

Der venter mange spændende oplevelser i Grønland, men særlig fem er er populære. I denne guide vil vi præsentere dig for ”The Big Arctic Five” i Grønland.

image description

Du vil fremover få tilsendt spændende rejseinspiration på mail. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 

POPULÆRE REJSER TIL GRØNLAND

Prøv vores Tripfinder og find din drømmerejse til Grønland

Vælg hvad du vil opleve og få rejseforslag

Prøv Trip Finder

Har du brug for hjælp?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.