mountain

Oplev Svalbard med MS Fram og MS Nordstjernen

Fold galleri ud full arrow

Ekspeditionsskibene på Svalbard

Med Hurtigruten kan man vælge mellem en række ekspeditions-sejladser med MS Fram eller MS Nordstjernen. Skal du virkelig opleve alt hvad Svalbard har at byde på, så skal det ske fra et ekspeditionsskib. Ø-gruppen er så isoleret og ufremkommelig, at du stort set kun kan komme rundt med skib.

På Hurtigrutens ekspeditionslignende langgange kommer man tæt på både det arktiske dyreliv, spøgelsesbyer på de tidligere hvalfangststationer og fjerntliggende minedriftsbyer, forskningsmiljøer, spektakulære fjorde og isbjerge.

Krydstogt på Svalbard
Foto: Hurtigruten

To ekspeditionsskibe med stolte norske traditioner

Norske Hurtigruten sejler med to skibe på Svalbard som begge viderefører de stolte norske traditioner med opdagelsesrejser til verdens mest uberørte egne. På skibene finder du komfortable saloner og god dæksplads med uovertruffen oversigt til de fantastiske naturscenarier og dyreliv, som du er garanteret ombord.

Se alle  rejser til Svalbard

MS Nordstjernen - ekspeditioner med et nostalgisk tvist

MS Nordstjernen sejler udelukkende i Arktiske farvande. Vi tør godt påstå, at dette er den ultimative måde at opleve Svalbard på. Skibet er lille og kommer derfor tæt på utilgængelige steder. Skibet har en helt speciel atmosfære med en aura af nostalgi. Hun blev bygget for Hurtigruten i 1956 og er moderniseret flere gange siden. Men MS Nordstjernen har beholdt sin charme fra gamle dage – det klassiske træinteriør kombineret medmoderne komfort er en fantastisk kombination. Desuden er der brugt meget messing, så hun fremstår som hun gjorde i sine glansdage. Skibet er lille og kommer derfor tæt på utilgængelige steder. Kom tættere på Svalbard med en helt uforglemmelig ekspedition.

MS Nordstjernen på Svalbard
Foto: Hurtigruten

MS Fram - et moderne ekspeditionsskib

Ønsker du mere komfort og et større skib, så er MS Fram med det forpligtende navn det rigtige valg. Skibet sejler fra pol til pol og sejler således både i Antarktis og Arktis. Om sommeren sejler MS Fram i arktis og dermed kan du opleve Svalbard ombord på dette lækre og komfortable skib. MS Fram er et moderne ekspeditionsskib. Det originale skib Fram var det mest berømte fartøj i sin tid. Fram havde tre ekspeditioner, som var helt enestående. MS Fram viderefører arven fra den originale Fram, og brugen af avanceret teknologi gør skibet ekstra godt egnet til ekspeditioner i polområderne.

Se film og læs mere om Svalbard

MS Fram på Svalbard
Foto: Hurtigruten

Få rejseguide til Svalbard

Få vores introduktion til Svalbard og læs om alle højdepunkterne, dyrelivet, naturattraktioner, byerne, praktisk information og inspiration.

image description

Du vil fremover få tilsendt spændende rejseinspiration på mail. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 

POPULÆRE REJSER TIL GRØNLAND

Har du brug for hjælp?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.