zodiac2

Oplev ekstreme og spektakulære Svalbard

Fold galleri ud full arrow

Ekspeditionsrejser til Svalbard / Spitsbergen

Svalbard ligger afsides, er eksotisk og ekstrem på samme tid. Her råder elementerne. Du kan deltage på ekspeditionslignende sejladser, hvor du oplever dyrelivet, spøgelsesbyer som tidligere var hvalfangststationer, fjerntliggende minebyer, spektakulære fjorde og gletsjerfronter.

Svalbard er nabo til nordpolen

Svalbard er kronen på det arktiske Norge. Øgruppen ligger halvvejs mellem det norske fastland og Nordpolen, så man kunne forvente, at der uudholdeligt koldt. Men takket være Golfstrømmen, kan Spitsbergen og de andre øer i øgruppen prale af et overraskende mildt klima med markante årstider. Blandt et stort udvalg af planter og dyreliv er sæler, tusindvis af havfugle, der kommer hver sommer, polarræv og rensdyr og det største rovdyr, isbjørnen.

Populære oplevelser på Svalbard

Magdalenefjorden på Svalbard
Den smukke Magdalenefjord på Svalbard. Foto: Hurtigruten

Besøg små bosættelser på Svalbard

En del af oplevelserne på Svalbard er at besøge de fascinerende bosættelser som Longyearbyen, Barentsburg og Ny-Ålesund - hver med sin duft og atmosfære. Men de er fælles om at være pioner-byer med en "Klondike-lignende" atmosfære, og de udstråler stor selvtillid i deres isolation fra fastlandet.

Longyearbyen er en farverig, moderne by med førsteklasses faciliteter såsom fremragende hoteller og restauranter, regelmæssige flyforbindelser til det norske fastland og en imponerende vifte af aktiviteter, der tilfredsstiller alle rejsende.

Longyearbyen på Svalbard
Longyearbyen på Svalbard. Foto: Hurtigruten

Svalbard er natur og dyreliv i verdensklasse

Isbjørne, hvalrosser og et rigt fugleliv er blot noget af det der venter dig på Svalbard. Det er ikke uden grund, at folk går med rifler, når de bevæger sig væk fra de sikrede områder i Longyearbyen. Der er mange isbjørne på Svalbard. Men ikke kun dyrelivet er fascinerende. Den rå og barske ø-gruppe har mange flotte naturperler strøet udover området. På en sejlads på Svalbard er ruterne naturligvis lagt efter at opleve så mange af disse.

Se alle  rejser til Svalbard

Isbjørn på Svalbard
Isbjørn på Svalbard. Foto: Hurtigruten

Oplev Svalbard på to skønne ekspeditionsskibe 

Skal det være småt, nostalgisk og intimt eller skal det være større, mere komfortabelt og næsten skamløst luksuriøst. Du kan opleve Svalbard med Hurtigruten på enten MS Nordstjernen eller MS Fram.

Læs mere om ekspeditionsskibene på Svalbard her

Få rejseguide til Svalbard

Få vores introduktion til Svalbard og læs om alle højdepunkterne, dyrelivet, naturattraktioner, byerne, praktisk information og inspiration.

image description

Du vil fremover få tilsendt spændende rejseinspiration på mail. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 

POPULÆRE REJSER TIL GRØNLAND

Har du brug for hjælp?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.