coastalship ice

Sejlads med kystskibet MS Sarfaq Ittuk i Grønland

Fold galleri ud full arrow

Sejl med kystskibet MS Sarfaq Ittuk i Grønland

Kystskibet Sarfaq Ittuk sejler fra Sydgrønland og op langs den grønlandske vestkyst til Diskobugten og forbinder størstedelen af de grønlandske byer og grønlænderne. Rederiet Arctic Umiaq Line står for størstedelen af al kystsejlads i Grønland.

Kystskibet sejler op og ned langs vestkysten og bruges også af grønlænderne selv. Når skibet lægger til i kystbyerne, er der en herlig stemning af travlhed og gensynsglæde. Der er anløb i flere byer, nogle med korte stop og andre med længere stop, hvor der er tid til landgang.

Se alle rejser med kystskibet

Kystskibet i Grønland
Kystskibet Sarfaq Ittuk i Grønland - Foto: Mads Pihl - Visit Greenland

Natur, kultur og folkeliv i skøn forening

En rejse med kystskibet er en god kombination af fantastiske natur- og kulturoplevelser og alt det bedste, Grønland er kendt for: de enestående landskaber med bjerge af både is og sten – krydret med Grønlands utrolige kontraster med moderne bystemning og stille bygdeliv.


Det er en social oplevelse at rejse med kystskibet. Og hvis du ønsker det, er der rig lejlighed til at få en snak med dine medpassagerer. Det er heller ikke utænkeligt, at kaptajnen informerer over højtaleren, når der er hvaler i sigte.

Sejlads med kystskibet i Grønland
Foto: Mads Pihl - Visit Greenland

Nyd udsigten fra kystskibets panorama lounge

Skibene er indrettet, så de rejsende virkelig kan nyde udsigten. Undervejskan du nyde det forbipasserende landskab fra den indendørs panorama lounge, derligger bagerst i skibet – eller fra de mange udendørs arealer, hvor du også kannyde den rene luft fra en liggestol på dækket. På dage med høj sol er der fyldt med liggestole på dækket og en livlig snak. 

Lounge på kystskibet i Grønland
Foto: Leiff Josefsen - Arctic Umiac Line

Komfort

Skibet er indrettet med liggepladser og kahytter. Kahytterne har eget bad/toilet, mens liggepladser deler bad/toilet. 

Kahyt på kystskibet i Grønland
Das Küstenschiff, Sarfaq Ittuk, in Grönland - Foto: Leiff Josefsen - Arctic Umiac Line

Kombiner din rejse med kystskibet 

Afhængig af dit temperament kan du vælge at kombinere din rejse med et mindre ophold på kystskibet. Vi tilbyder flere rejser, hvor sejlads med kystskibet er en del af rejsen. Så får du både tid til fordybelse på land og samtidig får du oplevet Grønland fra søsiden og den helt særlige stemning. Det relativt lille skib er et godt alternativ til de større cruiseskibe. Kystskibet kan lægge til i selv de mindste bygder.

Se alle rejser med kystskibet

Guide til Grønlands kystskib

I denne guide vil vi præsentere dig for en lille perle i Grønland – nemlig kystskibet MS Sarfaq Ittuk, som bringer folk fra syd til nord langs den Grønlandske vestkyst.

image description

Du vil fremover få tilsendt spændende rejseinspiration på mail. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 

POPULÆRE REJSER TIL GRØNLAND

Prøv vores Tripfinder og find din drømmerejse til Grønland

Vælg hvad du vil opleve og få rejseforslag

Prøv Trip Finder

Har du brug for hjælp?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.