Oplev inuitkultur  i Grønland

Oplev inuitkultur
i Grønland

Inuitkultur i Grønland

Grønlands historiske rødder er en blanding af forskellige folkeslags tilpasning til livet i Arktis gennem flere århundreder. En rejse til Grønland vil helt sikkert give dig et indblik i den grønlandske kultur og en varm og imødekommende befolkning, der har levet af og i den arktiske natur i mange århundreder.

Kom tæt på inuitkultur i Grønland

Nogle rejseformer er mere oplagte end andre, hvis du vil opleve den lokale kultur tæt på, og især bør du vælge lidt længere rejser, hvis du vil have tid til fordybelse. Alle vores rundrejser og rejser af 8-dages varighed vil give dig god mulighed til at besøge bygder og fordybe dig.

Nordbohistorie i Sydgrønland

For dem med særlig interesse i nordbohistorie, er Sydgrønland et oplagt rejsemål. Her finder du ruiner og rester fra nordboerne. Det er nemt at rejse rundt i Sydgrønland, da byerne ligger tæt og du får rigtig meget historie og kultur, når du besøger Sydgrønland.

Læs mere om Sydgrønland

Sejlads med kystskibet

Kystskibet Sarfaq Ittuk sejler langs den grønlandske vestkyst fra foråret til efteråret. Om vinteren er eneste vej mellem byerne luftvejen. De lokale benytter i høj grad kystskibet, og gensynsglæden er enorm, når skibet lægger til i byerne langs med kysten. Sejler du en strækning med kystskibet, vil du komme tæt på de lokale, se mange byer undervejs og ikke mindst få en flot naturoplevelse og sandsynligvis også se hvaler.

Læs mere om kystskibet i Grønland

Oplev livet i små bygder

Uanset hvor du befinder dig i Grønland, vil du se, at den traditionelle fangerkultur lever side om side med et topmoderne samfund. Især i de mindre bygder vil du imidlertid kunne fornemme, hvad det vil sige at bo i pagt med naturen og i et lille isoleret samfund. Her står hundeslæderne klar til vinterens komme, fisk tørres på stativer, og fangerredskaber står klar til fiskeri og jagt.

Hundeslæde med lokale kuske

Vælger du at køre hundeslæde i Grønland vil du blive mødt af en lokal kusk, som kender sine hunde og området ud og ind. Grønland er ikke turistet, og du vil derfor opleve, at du bliver mødt af et menneske og ikke en guide, der skal have dig med på udflugt. De lokale kuske taler ikke nødvendigvis dansk, men med korte sætninger og kropsprog skal du blot se det som en del af oplevelsen.

Læs mere om hundeslæde i Grønland

Kaffemik i privat hjem

I flere byer i Grønland kan du komme til kaffemik hos en lokal familie. Det er en særlig grønlandsk tradition, hvor man holder ”åbent hus”, og så er der kaffe og kage. Især kage i lange baner. Man kommer, og man går. Som rejsende kan det være en fin mulighed for at komme i snak med de lokale og høre om livet i Grønland og udveksle erfaringer og ikke mindst grine. 

Gudstjeneste

Grønland har kristendom som sin hovedreligion, og i alle større byer finder du en kirke. Her er der ofte gudstjeneste om søndagen, og er du heldig kan du opleve konfirmation, dåb eller bryllup. Du må gerne gå ind i kirken ved disse arrangementer, men spørg pænt, hvis du ønsker at tage et billede.

Grønlands nationaldag 21. juni

Hvis du er i Grønland den 21. juni, så kan du glæde dig. Nationaldagen fejres i hele Grønland ved at grønlænderne iklæder sig nationaldragt, går i parade og mange steder er der åbent hus med grønlandsk buffet.

POPULÆRE REJSER TIL GRØNLAND