davidtrood

Kør hundeslæde i Grønland

Fold galleri ud full arrow

Oplev Grønland fra hundeslæde

Slædehundene i Grønland har været spændt for en slæde i knapt 1000 år, så de har haft rigtig god tid til at udvikle sig til rigtige arbejdshunde. Og det er, hvad slædehundene er: Trækdyr. Og hundene elsker det.

Til dagligt står hundene lænket godt og solidt til pæle, og her kan de hygge og kede sig med noget mad, når de ikke er ude at køre. Men at se hundenes begejstring, når deres ejer og slædekusk nærmer sig, er fortryllende. Det er så tydeligt, at de glæder sig til at komme på farten; at blive spændt for slæden og i parløb med kusken suse ud over vidderne med tungen halsende ud.

Se film om hundeslæde i Grønland

Se denne skønne korte film om hundeslæde i Grønland. Du får en god fornemmelse af, hvor fantastisk en oplevelse det er at suse over et snedækket landskab. Nyd de flotte billeder og få et godt indtryk af vejret, påklædningen, stemning og de flotte hunde.

Hundeslædedistrikterne i Østgrønland og Vestgrønland

I Grønland kan du opleve slædehundene på hele østkysten, og på vestkysten finder du dem nord for polarcirklen. Syd for polarcirklen er vinteren ikke lang nok til, at det er fordelagtigt at holde slædehunde, og det betyder, at hundene ville skulle stå ’ubrugte hen’ en stor del af året. Det er synd for hundene, men det er også farligt, for slædehundene kan blive både glubske og bidske.

Der er forskel på hundeslæderne i Østgrønland og Vestgrønland, og det skyldes, at der er stor forskel på det terræn, som de hovedsageligt kører på. I Østgrønland er slæderne lange og smalle, fordi de ofte kører i mere kuperet terræn, og fordi de kører over mange isrevler og isskruninger. 

I Vestgrønland er slæderne kortere og bredere, fordi man oftere her kører på fladere grund såsom hav-is. Så er der også Siriuspatruljens slæder, der er på størrelse med jumbojets, hvis man sammenligner dem med de øvrige grønlandske slæder, fordi de transporterer deres kuske i måneder af gangen.

Hundeslæde i Grønland
Hundeslæde i Diskobugten - Foto: Mads Pihl - Visit Greenland

De 3 mest populære steder at køre hundeslæde i Grønland 

Du kan køre hundeslæde mange steder i Grønland nord for Polarcirklen og oplevelsen er skøn uanset sted. Der er dog tre steder i Vestgrønland, som er særligt populære. De er kendetegnet ved stabilt klima  og fantastiske omgivelser, som er nemt tilgængelige og giver mulighed for varierede ture. I disse tre områder finder du fjordterræn og fjeldterræn.

De tre populære steder til hundeslædekørsel i Grønland 

 

  1. Ilulissat hvor du kan køre tæt ved Ilulissat Isfjord
  2. Kangerlussuaq ved Grønlands indlandsis
  3. Sisimiut mellem fjord og høje fjelde

Hundeslædetur i Grønland
Hundeslædebeklædningen har ikke ændret sig i over 100 år. Foto: Mads Pihl - Visit Greenland

 

Påklædning til hundeslæde i Grønland

Før du kommer ud på slædetur, er det en rigtig god ide at iklæde dig skindtøj. Det kan man de fleste steder leje eller låne på turistkontoret og hos slædetursudbyderne. Det er tøj, der er gennemtestet for kulde i hundredevis af år, og det kan godt være, at du har givet mange penge for en lækker dunjakke med indbygget goretex, men tro os, når vi siger, at det gennemtestede skindtøj er at foretrække. 

Vi anbefaler altid, at du lejer sælskindstøj og Polarstøvler selv på korte hundeslædeture. Du befinder dig i den arktiske vinter og skal sidde relativt stille på en slæde og det kan blive en kold oplevelse uden den rette påklædning. Du skal desuden klæde dig varmt på helt inderst fra top til tå med varmt uld. På alle vores rejser finder du en detaljeret pakkeliste, som passer til netop den rejse. Her finder du en udførlig beskrivelse, af den beklædning, vi anbefaler dig at pakke i kufferten. Desuden sidder vores rejsespecialister altid klar til at svare på spørgsmål.

Se alle vores hundeslæderejser til Grønland.

 

Hundeslæde og Nordlys i Grønland
Hundeslædeture varer fra 2 timer til flere dage med overnatning. Foto: Visit Greenland

Sådan vælger du den rette hundeslædetur 

Hundeslædeture kan vare fra kun en time til flere dage – det kommer an på dit temperament. Er du der for at få en smagsprøve, eller skal du prøve kræfter med naturen? Hvis du vælger det sidste, er det at foretrække at købe en pakke, hvor alt fra forplejning, varm beklædning og booking af fangsthytter eller telte er på plads. 

2-4 timers hundeslædeture

Langt de fleste af vores rejsende vælger hundeslædeture på 2-4 timer. Du vil få en rigtig fin oplevelse på selv de kortere ture. Naturen ligger lige udenfor døren, så efter ganske kort tid vil du befinde dig i den smukke grønlandske natur uden spor af civilisation.  Der er stor forskel på, om du kører i terræn eller på flad fjordis. Det er mere ujævnt at køre i terræn. Hvis du har problemer med ryggen, så anbefaler vi en tur på 2 timer på fjordis og ellers kan du roligt springe ud i det og tage en 4-timers hundeslædetur.

Hundeslædeture med overnatning

Er du eventyrlysten, så er en hundeslædetur med overnatning lige noget for dig! Du vil opleve steder, som meget få har oplevet før dig. Grønland er en uspoleret destination og derfor foregår overnatningen på hundeslædeturene i primitive jagthytter eller telte. Du skal være forberedt på at sove primitiv, gå på toilet i naturen og om dagen kan du blive bedt om at gå ved siden af slæden, når det går stejlt op ad bakke. Med andre ord: du skal være i god form for at deltage på en af disse ture. Belønningen i form af naturoplevelser er til gengæld ubeskrivelig.

Gode råd når du skal køre hundeslæde i Grønland

Hvis du bestiller din rejse hos Grønlands Rejsebureau, så får du en detaljeret pakkeliste tilsendt samt en masse praktisk information, så du kan forberede dig bedst muligt til din rejse til Grønland. Vi har dog samlet et par gode råd til dig når du skal vælge din hundeslædetur til Grønland.
 
  • Vælg en kort tur på 2 timer, hvis du ikke er vant til fysisk aktivitet
  • Har du problemer med ryggen, så vælg en tur i jævnt terræn (spørg vores rejsespecialister)
  • Lej sælskindstøj og støvler
  • Klæd dig varmt på med uld inderst
  • Husk solbriller eller skibriller mod stærk sol og lys

Bedste årstid for hundeslæde
Den bedste tid for hundeslæde i Grønland er mellem januar til april. Foto: Visit Greenland

Den bedste årstid for hundeslæde i Grønland

Hundeslæde i Grønland er en vinteraktivitet. Når den første frost gør jorden hård, så spænder grønlænderne hundene for sine slæder og kører afsted. Hundeslædekørsel er dog mest bekvemt, når jorden er dækket af sne, det kan være en lidt mere ujævn oplevelse at køre på isen. Det er dog en skøn opleveles at køre hundeslæde uanset om det er på is eller sne. Sæsonen for hundeslædekørsel i Grønland går fra december til april, og vil du være helt sikker på gode forhold, skal du vælge at rejse i perioden januar til marts. Som en ekstra bonus skal det nævnes, at perioden for hundeslæde også er højsæson for nordlys i Grønland. 

Om sommeren er det faktisk også muligt at prøve en tur på hundeslæde. Det sker på Diskoøen, hvor Lyngmarksbræen, der ligger over Qeqertarsuaq, lægger is til dine strabadser. Denne tur kan du dog først bestille deroppe, da det ikke altid er sikkert, at is- og sneforholdene er gode nok til hundeslædekørsel.

Find din hundeslæderejse til Grønland

Hos Grønlands Rejsebureau finder du hundeslæderejser til Grønland fra 4 til 8 dage og du kan selv vælge om du vil prøve hundeslæde i 2 timer eller tage med på en længere hundeslædetur med overnatning. Uanset hvilken rejse du vælger, kan vi garantere dig uforglemmelige vinteroplevelser i Grønland. Finder du ikke det du leder efter, så tag endelig kontakt til os for en uforpligtende snak om dine ønsker. Vi kan også skræddersy din rejse, men ofte kan vi finde den rigtige pakkerejse til dig, hvor du kan tilpasse udflugter og dage efter dine ønsker.

Se alle vores hundeslæderejser til Grønland.

Guide til hundeslæde i Grønland

Få denne guide til hundeslæde i Grønland og få svar på næsten alt, der er værd at vide om at køre hundeslæde i Grønland. Med denne guide i hånden bliver det nemt at vælge det hundeslædeeventyr, der passer til dig.

image description

Du vil fremover få tilsendt spændende rejseinspiration på mail. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 

POPULÆRE REJSER TIL GRØNLAND

Har du brug for hjælp?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.