glacier lodge eqi

Glacier Lodge Eqi - bo ved den kælvende bræ

Fold galleri ud full arrow

Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi ligger 80 kilometer nord for Ilulissat og har udsigt til den storslåede Eqi-bræ på den anden side af fjorden. Når du er i Ilulissat, bør du hive en dag eller to ud af kalenderen og tage turen op til Glacier Lodge Eqi. Endnu bedre så bestil dit ophold deroppe, når du bestiller din rejse, for står du i Ilulissat om sommeren og får lyst til en overnatning, skal du ikke regne med, at der er flere ledige hytter. 

Hytter ved kælvende bræ i Grønland
Foto: Visit Greenland

Luksus i ødemarken

Glacier Lodge Eqi er et bæredygtigt projekt, der siden 2001 er udviklet år efter år med tanke på besparelse af CO2 og med stor omtanke for miljøet. Her er strømmen fremdrevet af solceller, og alt affald bliver omhyggeligt samlet og bragt med tilbage til Ilulissat. 

Der er 15 hytter i campen, der har åbent fra ca. midt-juni til midt-september. I hytterne er der sammenlagt 52 senge, hvis alle former for opredninger bliver talt med. Ofte er det dog sådan, at vores gæster vælger at booke dem som almindelige dobbeltværelser. Men det er op til folk selv, om de vil booke hytterne til 1, 2, 3 eller 4 personer. 

I Glacier Lodge Eqi får du lov at vælge, om du vil bo i en af de nye Comfort hytter med træk-og-slip, brusebad og varme i gulvet, eller om du kan er frisk på at have lidt mere basale forhold i en standardhytte med fælles bade- og toiletfaciliteter. En ting er fælles, nemlig at hytterne har en fantastisk udsigt til bræen.

Hytterne i Glacier Lodge Eqi består alle af ét stort rum. Når du overnatter i Glacier Lodge Eqi får du din egen hytte. Du deler altså ikke hytte med andre end dine medrejsende.

Standardhytterne har en dobbeltseng samt to brikse, der kan anvendes, hvis man er flere end to, der overnatter. Comfort hytterne er indrettet med en dobbeltseng og en sofa. Derudover er der et separat badeværelse i comfort hytterne.

Comfort hytte i Glacier Lodge Eqi i Grønland
Foto: World of Greenland

Café Victor

I forbindelse med hytterne ligger Café Victor, hvor alle gæster indtager deres måltider. Køkkenet er på trods af beliggenheden ”in the middle of nowhere” kendt for at servere rigtig god mad, og der sættes en ære i, at tingene skal leve op til et hotelkøkken. Solceller sørger for, at der er strøm til tre frysere, køleskab, emhætte, lys, vandrensning, alarmer, satellittelefon og meget mere. I køkkenet bruger de dygtige kokke så mange grønlandske råvarer som muligt.

Standard hytte i Glacier Lodge Eqi i Grønland
Standard hytte - Foto: World of Greenland

Stedet har stor historisk betydning

Poul Emile Victors gamle hytte ligger ved siden af Glacier Lodge Eqi, og herfra foretog han fra 1948 til 1953 mange ekspeditioner til Indlandsisen. I det hele taget har stedet været populært i forbindelse med ekspeditioner. Her er gode indsejlingsforhold, og så er der ikke overvældende langt op til en tilgængelig del af Indlandsisen, så mange videnskabelige ekspeditioner er startet her. 

Ud over Victor, er H. J. Rink startet her i 1848, MP Porsild gjorde det i 1913 og Alfred Wegener i 1928. Og så er der selvfølgelig Poul Emil Victor. Sporene efter sidstnævntes ekspeditioner er i øvrigt stadig tydelige, og det er en god påmindelse om, at arktisk natur ikke bare kan genoprette sig selv, som man ser så mange andre steder på jorden. Heroppe skal vi passe ekstra godt på naturen!

Skilte i Glacier Lodge Eqi i Grønland
Foto: World of Greenland

Spændende udflugtsmuligheder

Fra Glacier Lodge Eqi har vi gode udflugtsmuligheder. Man kan dels gå til morænekanten, dels op til søen bag lejren. Der er også muligheder for længere ture til Indlandsisen, og for de rigtig eventyrlystne er der mulighed for at overnatte på Indlandsisen i vores telt camp.

Guide til Eqi gletscheren

Meget få steder i Grønland er så smukke som Eqi-bræen, der munder ud i en fjord ca. 80 km nord for Ilulissat. Læs om naturperlen i denne guide.

image description

Du vil fremover få tilsendt spændende rejseinspiration på mail. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 

POPULÆRE REJSER TIL GRØNLAND

Prøv vores Tripfinder og find din drømmerejse til Grønland

Vælg hvad du vil opleve og få rejseforslag

Prøv Trip Finder

Har du brug for hjælp?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.