Hundeslædetur i Grønland

Populære oplevelser i Grønland

Fold galleri ud full arrow

Populære oplevelser i Grønland

Grønland er et overflødighedshorn af spændende og anderledes oplevelser. Du kan rejse til Grønland om sommeren og opleve midnatssolens magiske skær over den UNESCO-fredede isfjord. Eller du kan vælge at rejse om vinteren og mærke suset henover isen på en hundeslæde. Og så er der sæsonerne midt imellem: foråret og efteråret som ofte er lidt oversete, men som i virkeligheden også byder på mange af de mest populære oplevelser – og så til en lidt billigere pris end i højsæsonen. Mulighederne i Grønland er endeløse – vær blot opmærksom på, at nogle oplevelser kun kan opleves om sommeren og andre kun om vinteren.

Herunder finder du en lille kort smagsprøve på de fem mest populære oplevelser i Grønland. Musikken er af det grønlandske band Nanook.

De mest populære oplevelser i Grønland

Hundeslæden - symbolet på Grønlands vinter

For mange er Grønland næsten synonymt med hundeslæde. Der findes da heller ikke nogen bedre måde at opleve Grønland på end ved at køre på hundeslæde gennem det hvide landskab, mens lyden af hundene og knitrende sne er det eneste, der forstyrrer stilheden. Hundeslæde er for alle og du kan prøve hundeslæde på en kort tur på 2 timer og helt op til flere dages ekspedition. 

Kør hundeslæde i Grønland

 

Hundeslæde i Grønland
Hundeslæde i Diskobugten - Foto: Mads Pihl - Visit Greenland

Nordlys – himmelens blafrende gardiner

Nordlyset er et af de mest spektakulære meteorologiske fænomener, der findes, og der knytter sig mange sagn og myter til fænomenet. Blandt andet siges det, at når nordlyset danser rundt på himlen, betyder det, at ånderne spiller fodbold med et hvalroskranie. Ser du selv nordlyset, vil du forstå fantasien og ’frygten’, som har dannet sagnene, for dette gigantiske - og samtidig helt musestille - farvespil på himmelen er nærmest en overnaturlig oplevelse! 

Oplev nordlyset i Grønland

 

Nordlys i Grønland
Nordlys i Grønland - Foto: Mads Pihl - Visit Greenland

Midnatssol – en sindstilstand

Det siges, at hvis ikke du har oplevet midnatssolen gå ned bag vægge af isbjerge, så er du gået glip af noget væsentligt i dit liv. Det kan der være noget om, for der er ikke noget mere livsbekræftende end at føle sig som et lillebitte menneske i et drømmescenarie af skiftende gyldne farver på både himmel, hav og isbjerge. Midnatssolen kan du opleve nord for Polarcirklen om sommeren.

Lad midnatssolen varme dig i Grønland

Midnatssol i Grønland
Midnatssol på Isfjorden i Grønland - Foto: Leif Taurer - Visit Greenland

Hvaler – oplev havets kæmper i Grønland

Hele 15 hvalarter findes der regelmæssigt i de grønlandske farvande, og der er store chancer for at få et glimt af dem. I sommerhalvåret er det som regel pukkelhvalen, vågehvalen og finhvalen og om vinteren er der tre hvalarter, som overvintrer i Grønland, nemlig hvidhvalen, narhvalen og grønlandshvalen. 

Kom tæt på grønlandshvalen

Hvaler i Grønland
Hvaler i Grønland - Foto: Visit Greenland

Isen – kold skønhed i uendelige mængder

Indlandsis, isfjorde, isfjelde, pakis og drivis. Isen er et dominerende tema i Grønland, og det er ikke så mærkeligt, eftersom 80 % af Grønland er dækket af is året rundt. Isen er også det fascinerende ved Grønland – både fordi den er så eventyrligt enorm, og fordi den viser sig fra så mange smukke sider: Fra de uendelige vidder af is når du står på Indlandsisen, til isfjelde i magisk midnatssol – for ikke at forglemme de enorme brag af is, når gletsjerne kælver. 

Se kæmpe isbjerge og Grønlands Indlandsis

Indlandsisen i Grønland
Indlandsisen i Grønland - Foto: Mads Pihl - Visit Greenland

Sejlads med kystskib – Grønland fra søsiden

En rejse med kystskibet er en god kombination af fantastiske natur- og kulturoplevelser og alt det bedste, Grønland er kendt for: de enestående landskaber med bjerge af både is og sten – krydret med Grønlands utrolige kontraster med moderne bystemning og stille bygdeliv. 

Se Grønland fra søsiden

Sejlads med kystskib i Grønland
Sarfaq Ittuk, kystskibet i Grønland - Foto: Mads Pihl - Visit Greenland


Oplevelser og årstider i Grønland

(Baseret på ophold i Diskobugten, Vestgrønland)

Årstidens oplevelser i Grønland

POPULÆRE REJSER TIL GRØNLAND

Prøv vores Tripfinder og find din drømmerejse til Grønland

Vælg hvad du vil opleve og få rejseforslag

Prøv Trip Finder

Har du brug for hjælp?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.