icecap from above

Populære steder i Grønland

Fold galleri ud full arrow

Populære steder i Grønland

Vi oplever ofte, at når folk først har været i Grønland, så vil de rigtig gerne tilbage. Både for at gense det, de allerede har set, men også for at se en ny del af denne gigantiske ø. Grønland går ganske enkelt ”i blodet”, og det vil du forstå, når du først har været der.

Grønland byder på så mange vidunderlige steder, at det kan være svært at vælge. Vi vil dog alligevel fremhæve nogle steder, som mange af vores gæster nævner som steder, de rigtig gerne vil tilbage til.

Vandretur til Sermermiut i Grønland
Foto: Visit Greenland

Isfjorden ved Ilulissat

Det er ikke uden grund, at Isfjorden er på UNESCO’s verdensarvsliste, og det er da også Isfjorden, som de allerfleste rejser til Grønland for at opleve. Isfjorden danner rammen for rigtig mange oplevelser i og omkring Ilulissat - her kan du sejle blandt isbjerge i tusinde former i både dagslys og magisk midnatssol, du kan vandre langs Isfjorden og se en forladt boplads, og du kan se alle herlighederne fra oven på en helikoptertur og måske endda flyve ind til bræen i bunden af Isfjorden, som ’føder’ alle isfjeldene. Næsten overalt er der udsigt til Isfjorden, og den bliver man altså bare aldrig træt af at kigge udover! 

Sejltur på Ilulissat Isfjord i Grønland
Foto: Visit Greenland

Eqi gletsjeren

Meget få steder i Grønland er så smukke som Eqi bræen, som munder ud i en fjord ca. 80 km nord for Ilulissat. Og det bedste er, at det er muligt med båd at komme meget tæt på kanten af bræen og se kæmpe stykker af is brække af. Bræen kælver så ofte, at de fleste, som kommer forbi, vil opleve både lyden og synet af dette fantastiske natursceneri. Bragene er enorme og synet af is, der vælter ud i vandet er imponerende. 

Sejlads ved bræ der kælver i Grønland
Foto: Mads Pihl - Visit Greenland

Glacier Lodge Eqi

Har du mere tid end én dag, bør du unde dig en eller flere dage i én af de 11 hyggelige hytter i Glacier Lodge Eqi. Hytterne ligger lige over for Eqi gletsjeren, som kælver hele tiden, og fra alle hytter kan du både se og høre, når isbræen kælver. Det er meget meditativt at sidde og se på dette naturens festfyrværkeri. 

Hytter ved kælvende bræ i Grønland
Foto: Visit Greenland

Indlandsisen

Indlandsisen er en nærmest utænkelig gigantisk iskappe, hvis volumen man knapt kan forstå. Det bliver mere konkret, når man hører, at hvis den smelter, vil verdenshavene stige med hele 7 meter! Indlandsisen dækker 80 % af Grønland, og det er den, som føder Grønlands velkendte og berømte isbjerge. Isen kan opleves på mange måder i Grønland – du kan stå på iskappen i Kangerlussuaq, flyve over isen i helikopter eller fly, sejle mellem isfjelde i Ilulissat, se en kæmpe gletsjer kælve i Eqi, og så kan du i øvrigt bruge mange timer på bare at kigge på isen i alle dens afskygninger.

Indlandsisen i Grønland
Foto: Mads Pihl - Visit Greenland

Diskobugten

Geografisk befinder vi os i området omkring Ilulissat i Nordvestgrønland (som i virkeligheden ligger ca. midt på den grønlandske vestkyst). Diskobugten strækker sig ca. fra Aasiaat syd for Diskoøen til Saqqaq på Nuusuaq-halvøen. Diskobugten rummer både Diskoøen, Isfjordens udmunding, Eqi gletsjeren, hovedbyen Ilulissat og en håndfuld byer og bygder. Med alle disse højdepunkter danner Diskobugten derfor ramme om de fleste turistbesøg i Grønland. 

Guide til Grønland

Få denne rejseguide, hvor vi præsenterer dig for de populære muligheder i Grønland og for nogle brugbare praktiske tips til at vælge en rejse til Grønland.

image description

Du vil fremover få tilsendt spændende rejseinspiration på mail. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 

POPULÆRE REJSER TIL GRØNLAND

Har du brug for hjælp?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Prøv vores Tripfinder og find din drømmerejse til Grønland

Vælg hvad du vil opleve og få rejseforslag

Prøv Trip Finder