geysir

Island - inspirerende, mytisk og sprudlende

Fold galleri ud full arrow

Island - du bliver inspireret!

Island var vært for et stort vulkanudbrud i 2010 og nyheden om det enorme vulkanudbrud gik verden rundt. Store dele af frytrafikken blev ramt også langt fra Island. Ubruddet var det største i 60 år i Island. Ikke siden vulkanen Hekla gik i udbrud i 1947 havde der været et så stort udbrud. Lava blev sprøjtet ud fra en halvandenkilometer lang sprække i under gletsjeren Eyjafjallajökull.

The Volcano has been turned off

Island har hvert år besøg af mange turister, så hvad gør man, når landet pludselig bliver kendt verden over for vulkanudbrud? Skal man grine eller græde? Er det god eller dårlig reklame? Islændingene fik bedste ud af situationen og så snart vulkanudbruddet var ovre, sendte de en lille kort film ud med titlen "the volcano has been turned off" (Vi har slukket for vulkanen). Herunder kan du se videoen, som på skønneste vis viser, hvorfor du skal rejse til Island, hvor smukt der er, og hvor fulde af livsglæde og gå-på-mod Islændinge er.


Rejsen til Island

Det er nemt at komme til Island. Der er flere daglige flyafgange fra Danmark til Keflavik International Airport og flyveturen tager ca. 3 timer. Island er 1-2 timer bagud tidsmæssigt i forhold til Danmark afhængig af sommer/vintertid, så du får et par ekstra timer, når du flyver mod Island.

Hele året rundt kan du flyve fra København og i højsæsonen i sommermånederne kan du også flyve fra Billund. Det største flyselskab er Icelandair og derudover har WOW Air fem ugentlige afgange mellem København og Keflavik.

Du kan med jævne mellemrum finde gode slagtilbud på rejser til især Reykjavik, men vær opmærksom på, hvornår på dagen du skal flyve. Du får ikke meget ud af den første dag i Reykjavik, hvis du lander omkring midnat.

Gejser i Island


Det populære Island

Island er et slaraffenland af oplevelser og udvalget af udflugter er enormt hele året. Du kan få din indre eventyrer tilfredsstillet selv på et kort ophold i Island. Med udgangspunkt i Reykjavik kan du opleve nogle af de mest populære attraktioner i Island.

Læs om populære oplevelser i Island

Aften i Reykjavik i Island


Rejser til Island

Du kan rejse til Island året rundt. Højsæson er sommermånederne, som især er ideelle, hvis du vil have sol, varme, køre rundt, køre selv og måske vandre lidt. Sommeren i Island er skøn med lange varme lyse dage og nætter. Der findes mange overnatningsmuligheder rundt omkring på Island, så du kan komme langt ud i "ingenting" og overnatte i smukke omgivelser.

Foråret og efteråret byder imidlertid også på skønne muligheder og er knap så overrendt, selvom flere og flere har fået øjnene op for disse årstider. Priser er lavere, men du får fuld valuta for prisen og du går ikke på kompromis med oplevelserne. Udvalget af udflugter er stort hele året rundt.

Vintermånederne er fra september til april og byder på et sneklædt Island og ikke mindst nordlys, når mørket falder på og himlen er skyfri. Der er utroligt stemningsfuldt i Island om vinteren.

Se aktuelle rejser til Island

Har du brug for hjælp?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.