sisimiut

Sisimiut - eventyrets hjerte i Grønland

Fold galleri ud full arrow

Sisimiut - eventyrets hjerte i Grønland

I Sisimiut er der rige muligheder for spændende oplevelser, der er helt ud over det sædvanlige selv set med grønlandske øjne. Der er et stort udbud af muligheder for at være aktiv i naturen – både med forholdsvis afslappede vandreture, men også de mere hardcore elsker stedet. Sisimiut er Grønlands næststørste by og dermed en moderne storby set i grønlandsk optik. Vintersport

Arctic Circle Race er kendt som verdens hårdeste langrendsløb. Det strækker sig over tre dage, og når du når i mål, har du tilbagelagt 160 kilometer på ski, så det er ikke alle, der lige kan hoppe med på vognen her. Men der er rigtig mange andre muligheder for oplevelser i sneen. I Sisimiuts bagland er der en lift til alpin ski, og så er der selvfølgelig utroligt mange løjper til langrendsski. Sisimiut er den sydligste by i Grønland, hvor slædehunde er tilladte, så der er et leben med hundeslæder både i, men især uden for byen. Her er også rigtig mange lokale, der elsker at hoppe på deres snescooter og køre afsted ud over vidderne.

Vintersport i Sisimiut i Grønland
Foto: Visit Greenland

Sommersejlads

Som alle steder i Grønland, er der leben på havnen om sommeren. Sisimiut er en vigtig fiskeriby i Grønland, så her er liv på havnen hele året, men om sommeren mærker man ikke blot erhvervsfiskernes travlhed, men også de mange lystsejlere, der gør deres både klar til weekend- eller aftenturene. Du kan selv komme med ud at sejle her, da der er flere, der tilbyder sejlads med turister. Det er også Sisimiut mange dykkerentusiaster tager til, når de skal prøve at dykke i det kolde arktiske vand, da de her i byen har ekspertisen til det.

Sommersejlads i Sisimiut i Grønland
Foto: Mads Pihl - Visit Greenland


En moderne storby

Sisimiutter, som de lokale hedder, har en helt suveræn selvtillid, der gør at de strutter lidt mere end andre. Der er en dejlig stemning i byen af samme grund, og her er rige muligheder for at gå i byen og have en sjov aften, ligesom Hotel Sisimiut byder på rigtig lækker mad. Flere af landets store organisationer og forretninger har hovedkontor i Sisimiut, så derfor er der et godt grundlag for forlystelserne. Det er også en uddannelsesby, hvor over 10 % af befolkningen bor på kollegium, så derfor er der mange unge i byen. 

Sisimiut i Grønland
Foto: Visit Greenland


Vandring 

Sisimiut byder på vandring i alle sværhedsgrader. Her er nemmere vandringer både i byen og i udkanten af byen, men også fjelde, hvor du kan komme op i de højere luftlag og få den vildeste udsigt. Vandreturen mellem Sisimiut og Kangerlussuaq er lige populær blandt turister og grønlændere, og der er mange måder at tage den på. Undervejs på den lange tur er der hytter hvor man kan overnatte, og hvor man ofte møder andre vandrere og får en hyggelig aften med dem foran bålet i skumringen. Sisimiut har markedsført sig selv med ordene ”Rough. Real. Remote.”, hvilket dækker over, at der er så mange muligheder for at kaste sig ud i tingene her. 

Vandring i Sisimiut i Grønland
Foto: Olafur Rafnar Olafsson - Visit Greenland


Museet og kulturen

Museet i Sisimiut byder på lokalhistorie, men også på kulturhistoriske godbidder, hvor man virkelig oplever livet i hele Grønland førhen. Der er også flere steder, hvor du kan opleve grønlandsk håndværk blive produceret og solgt. Sisimiutterne kan godt lide at gøre nye ting og du finder spændende butikker, der sælger alt mellem himmel og jord, ligesom det er her, du finder landets eneste udendørs svømmebassin. Et specielt sted er Qiviut, der producerer og eksporterer masser af moskusuld, der, når det er strikket, bliver til nogle af de varmeste og blødeste produkter. 

I Kulturhuset Taseralik kan man opleve koncerter, teaterforestillinger, biograffilm og meget andet, og så ligger cafeen i den smukke bygning med en rigtig fin udsigt.

Den gamle bydel i Sisimiut i Grønland
Foto: Visit Greenland

Guide til Sisimiut

Sisimiut er eventyrets hjerte, og her ligger oplevelserne lige uden for døren. Du er inviteret til at lege med, både sommer og vinter.

image description

Du vil fremover få tilsendt spændende rejseinspiration på mail. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 

POPULÆRE REJSER TIL GRØNLAND

Prøv vores Tripfinder og find din drømmerejse til Grønland

Vælg hvad du vil opleve og få rejseforslag

Prøv Trip Finder

Har du brug for hjælp?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.