whale aasiaat

Nordgrønland

Fold galleri ud full arrow

Nordgrønland

Hundeslæder, nordlys, is og midnatssol. Nordgrønland er leveringsdygtig i mange af de ting, man forbinder med Grønland. At det, vi kalder Nordgrønland, på kortet ligger syd for midten af landet skyldes, at langt størstedelen af landets befolkning bor syd for Polarcirklen, så derfor er det på et tidspunkt blevet bestemt at lade Nordgrønland starte langt nede. 

Ilulissat Isfjord i Grønland
Foto: Uri Golman - Visit Greenland

Hundeslæderne

Hundeslæderne er i centrum i nord. Her er endda færdselsregler og vejskilte, der tager højde for hundeslæderne, og de har i øvrigt altid forkørselsret. Det er noget sværere at stoppe 12 slædehunde end en bus med 12 passagerer…

Grønlænderne har i 1000 år brugt hundeslæderne som transportmiddel og den dag i dag er de stadig de mest driftssikre. Når biler, snescootere og helikoptere ikke kan komme frem, kan man godt regne med, at hundene er klar til at tage udfordringen op. Hundene elsker at løbe og bruge deres kræfter, som de har så mange af. Tag med på en tur og oplev det usædvanlige samspil mellem en slædekusk og hans nære samarbejdspartnere, hundene.

Hundeslæde i Ilulissat i Grønland
Foto: Mads Pihl - Visit Greenland

Ilulissat

Ilulissat med den imposante Isfjord er hovedstad og hovedby i Nordgrønland, og det er hertil, at langt de fleste turister rejser. Det er en helt speciel oplevelse at se isbjergene ligge på grund i mundingen af Isfjorden og når man så også får lov at se det i midnatssolens skær, er den rene lykke gjort.

Nordgrønland er jagt og fiskeri blandet med ægte pionerstemning, og er du i Ilulissat, kan vi kun anbefale, at du hiver et par dage ud af kalenderen og besøger vores hytteby Eqi Glacier Lodge 80 kilometer nord for byen. Nyd din barbeque, mens du seer isen falde i havet fra den seks kilometer lange Eqi-gletsjer.

Udsigt fra Hotel Arctic i Ilulissat i Grønland
Foto: Mads Pihl - Visit Greenland

Diskoøen

Diskoøen minder på mange måder om Sydgrønland, fordi den er så frodig og frugtbar. Her ligger varme kilder side om side med evig sne. Sammen med vulkanøens rødlige basalter giver det en udsigt, der er både smuk og forunderlig, da vind og vejr har skabt de mest originale klippeformationer i Grønland.

Diskoøen i Grønland
Foto: Mads Pihl - Visit Greenland

Guide til Grønland

Få denne rejseguide, hvor vi præsenterer dig for de populære muligheder i Grønland og for nogle brugbare praktiske tips til at vælge en rejse til Grønland.

image description

Du vil fremover få tilsendt spændende rejseinspiration på mail. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 

POPULÆRE REJSER TIL GRØNLAND

Prøv vores Tripfinder og find din drømmerejse til Grønland

Vælg hvad du vil opleve og få rejseforslag

Prøv Trip Finder

Har du brug for hjælp?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.