isfjorden fra fly

Oplev Diskobugten
i Grønland

Fold galleri ud full arrow

Diskobugten i Vestgrønland

Diskobugten er et populært sted for tilrejsende til Grønland. Faktisk er Diskobugten det mest besøgte sted at rejse til for turister i Grønland hele året rundt. 

Ord bliver fattige når Diskobugten skal beskrives, så tag med på denne helikoptertur med Air Greenland ud over Diskobugten og hovedbyen Ilulissat.

Ilulissat og Isfjorden i Diskobugten i Grønland

Ilulissat  - hovedbyen i Diskobugten

Ilulissat er hovedbyen i Diskobugten. Ordet Ilulissat betyder Isfjelde og det er dem, de fleste mennesker kommer for at se. Selve byen ligger smukt placeret helt ud til kysten og kanten af Isfjorden, så uanset, hvor du befinder dig, så er udsigten fantastisk. Selve Ilulissat Isfjord ligger i gåafstand fra byen. Ilulissat er et rigtig godt udgangspunkt for et besøg i Diskobugten og alle vores pakkerejser til vestkysten lægger vejen forbi Ilulissat.

Læs mere om Ilulissat i Diskobugten her

Arktisk Station på Qeqertarsuaq - Diskoøen i Diskobugten i Grønland

Qeqertarsuaq - vulkanøen i Diskobugten

Qeqertarsuaq er også kendt som Diskoøen og det grønlandske ord dækker både selve øen og hovedbyen. Qeqertarsuaq adskiller sig markant fra det øvrige Grønland idet den består af vulkanske bjergarter. Det øvrige Grønland består af grundfjeld.

De gamle sagn fortæller, at to fangere, der var på jagt efter sæler i Sydgrønland, blev trætte af, at øen lå i vejen for dem, så de trak den op imod Nordgrønland. De roede i deres kajakker og ved hjælp af et enkelt og tydeligvis rigtigt stærkt hår fra et spædbarn, flyttede de øen! En heks i Ilulissat blev rimeligt træt af at se øen nærme sig, så hun kastede en besværgelse efter øen, så den gik på grund. Og det er så derfor, at Diskoøen ligger hvor den ligger i dag. Og så hedder den Disko, fordi den er rund, og ikke fordi det er her, den i Grønland så populære Vaigat-musik kommer fra.

At den ligger så smukt, kan vi altså takke de to gæve fangere og en heks for. Selve øen er også nærmest magisk i sin skønhed og sit aparte landskab, hvor klippefigurer i alskens former stikker ud af grunden. 

Læs mere om Qeqertarsuaq og Diskoøen her

Aasiaat i Diskobugten i Vestgrønland

Aasiaat og Qasigiannguit

Der er flere byer i Diskobugten, blandt andet Aasiaat og Qasigiannguit. Aasiaat er en uddannelsesby, og her kan du også opleve Per Kirkebys udsmykning af den lokale kirke. Aasiaat er også kendt som en by med en stor og dejligt beliggende skærgård, så her er det populært at tage på kajakture. Qasigiannguit har et rigtig spændende levende museum, hvor du om sommeren kan opleve, hvordan folk har levet i gamle dage. 

Uummannaq i Grønland

Uummannaq kendt fra Nissebanden i Grønland

Uummannaq ligger ikke i Diskobugten, men bliver nogle gange regnet med til området. Byen Uummannaq på øen Uummannaq ligger nord for Nuussuaq-halvøen, der udgør den nordlige bred af Diskobugten. Uummannaq betyder det hjerteformede og er opkaldt efter fjeldet, der knejser stejlt over byen. Mange, der rejser til Grønland igen og igen, nævner Uummannaq som en af grundene. Her er utroligt smukt på øen, hvor du også kan finde Julemandens Værksted fra den populære TV-julekalender "Nissebanden i Grønland".

Hundeslæde i Grønland

Diskobugten er hundeslædedistrikt

Diskobugten er et spændende sted at køre på hundeslæde. Her er hundeslæder og slædehunde i hobevis, og det er en fantastisk spændende oplevelse at komme ud at flyve let hen over isen, mens hundene foran dig nyder at trække løs. Diskobugten er også det eneste sted i Vestgrønland, hvor du kan prøve at køre på hundeslæde om sommeren. Det sker på toppen af øen Qeqertarsuaq på Lyngmarksbræen, hvor den evige sne sikrer, at det er muligt at køre også om sommeren. Du skal dog regne med at du måske bliver våd, for det er klart, at solens stråler ikke helt kan lade være med at smelte nogle af de øverste lag sne. De sidste par år har sneen været så tung, at det ikke har været optimalt for hundeslædekørsel, men turen derop til fods er det hele værd i sig selv.

Læs mere om at køre hundeslæde i Grønland

Hvaler i Diskobugten i Grønland

Hvaler i Diskobugten i Grønland

Hvaler kan du også opleve i stor stil Diskobugten. Her er mange forskellige arter, der dels bebor området og dels om sommeren kommer svømmende hertil helt fra Caribien. Du har særdeles gode chancer for at opleve store hvaler på nært hold på en rejse i Diskobugten. Hvalerne svømmer tæt på land og trives i store dele af Diskobugten og især ved Ilulissat Isfjord og Qeqertarsuaq finder du dem hele sommeren.

Læs mere om hvaler i Grønland

Guide til Grønland

Få denne rejseguide, hvor vi præsenterer dig for de populære muligheder i Grønland og for nogle brugbare praktiske tips til at vælge en rejse til Grønland.

image description

Du vil fremover få tilsendt spændende rejseinspiration på mail. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 

POPULÆRE REJSER TIL GRØNLAND

Prøv vores Tripfinder og find din drømmerejse til Grønland

Vælg hvad du vil opleve og få rejseforslag

Prøv Trip Finder

Har du brug for hjælp?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.