danco island

Populære steder på Antarktis

Fold galleri ud full arrow

Populære steder ved Antarktis

Når det er vinter på den sydlige halvkugle, fryser de store havområder omkring Antarktis til is, og om sommeren smelter mere end 20 millioner kvadrat-kilometer af havisen igen. Det er i den korte sommerperiode, at du kan opleve Antarktis.

Populære landgangssteder i Antarktis

Isbjerg i Antarktis
Foto: Hurtigruten

Ushuaia i Argentina

Ushuaia er udgangpunktet for mange sejladser til Antarktis og ligger hvor Andesbjergene møder Sydishavet. Stedet er udgangspunktet for mange eventyr og eventyrere og byder på stejle smalle gader, samt tilfældigt placerede bygninger ved foden af de sneklædte bjerge.

Ushuaia i Chile
Foto: Hurtigruten

Drakestrædet - vejen til Antarktis

Drakestrædet er det ca. 1.000 km brede farvand mellem den sydlige del af Sydamerika ved Kap Horn, Chile og Antarktis. Drakestrædet er berygtet for at være et af de mest barske havområder i verden. 

Drakestrædet er stedet, hvor Atlanterhavet og Stillehavet møder Sydishavet og skaber Den antarktiske konvergens. Den antarktiske konvergens er der, hvor det varme vand fra nord møder det koldere og mindre saltholdige vand fra syd. Når det koldere vand synker, opstår der en sammenblanding, som bringer næringsstoffer til overfladen og gør, at området er specielt rigt på maritimt liv.
  
 Der er gode muligheder for at se den fantastiske vandrealbatros og andre søfugle.

Drake passagen i Antarktis
Foto: Hurtigruten

Falklandsøerne - på kanten af Antarktis

Falklandsøerne ligger 480 km øst for sydspidsen af Argentina og ca. 1000 km nord for Sydshetlandsøerne i Antarktis. Falklandsøerne består af to store øer og omkring 700 mindre øer med en beregnet befolkning på 3060 personer. Kaptajn John Strong på HMS «Welfare» er registreret som den første, som gik i land her i 1690.

På den vestligste del af øerne finder du beboede udposter. Nogen af disse afsidesliggende gårde har været i familierne i seks eller syv generationer. Får græsser ved siden af enorme kolonier med albatrosser og macaroni-, konge- og guldtoppingvin, mens rovfuglen brungumpkarakara patruljerer himmelen og zebragåsen leder efter mad i vandkanten. Et besøg på en af disse gårde omfatter ofte en indbydelse til kager og en kop te og chansen for at møde de mennesker, som har valgt at leve på kanten af Antarktis.

Se film fra Antarktis & Falklandsøerne

Falklandsøerne i Antarktis
Foto: Hurtigruten

Sydgeorgien - Sir Ernest Shackleton

Ingen steder, på nogen breddegrad, er helt som Sydgeorgien: majestætiske bjerglandskaber med mængder af isbræer og strande som myldrer af dyreliv. Den unikke placering i det antarktiske økosystem, men udenfor grænsen af den årlige havis, gør denne 3755 kvadratkilometer store ø til hjem for millionvis af ynglende pingviner, sæler, søfugle og til og med rensdyr som blev indført som fornyet madkilde af de første hvalfangere.

Det er også muligt at besøge nogen af Sydgeorgiens nedlagte hvalfangerstationer, som fx Strømness og den historiske Grytviken, som blev grundlagt af den legendariske, norske kaptajn C.A. Larsen. I Grytviken finder vi hvalfangermuseet, den norske sømandskirke og den lille kirkegård, hvor vi kan se den store antarktiske opdagelsesrejsende Sir Ernest Shackleton's grav.

Sydgeorgien i Antarktis
Foto: Hurtigruten

Fortuna Bay - søelefanter og dyreliv

På sydsiden af Sydgeorgien er det muligt at sejle gennem den bjergrige Drygalskifjord. Hvis forholdene tillader det er det muligt at besøge Fortunabugten hvor kluntede søelefanter slapper af i sandet, pelssælunger springer ud i og op af vandet, albatrosser sejler i luften, og kongepingviner kan ses i tusindtal.

Pingviner i Fortuna Bay i Antarktis
Foto: Hurtigruten

Sydorkneyøerne

Sydorkneyøerne ligger i Scotiahavet ca. 600 km nordøst for Antarktishalvøen.  De blev opdaget af amerikanske og britiske sælfangere i 1821 og har siden fungeret som base for skotske, franske og argentinske sælfangere og videnskabelige ekspeditioner.

Populære landgangssteder på Antarktis

En meget stor del af rejsen i Antarktis er alle de mange steder, hvor vi kan gå i land og komme tæt på dyrelivet og naturen. Du kan læse meget mere om de mest populære landgangssteder og se et kort over landgangsstederne.

Populære landgangsteder i Antarktis

Hurtigruten i Antarktis
Foto: Hurtigruten

Få rejseguide til Antarktis

Få vores introduktion til Antarktis og læs om stederne, landgange, dyrelivet, rejseruter og praktisk information og inspiration.

image description

Du vil fremover få tilsendt spændende rejseinspiration på mail. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 

POPULÆRE REJSER TIL GRØNLAND

Har du brug for hjælp?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.