msfram1

Populære landgange i Antarktis

Fold galleri ud full arrow

Populære landgangssteder i Antarktis

Antarktis er isoleret og storslået. Dette er det koldeste, tørreste, højeste og reneste kontinent på jorden. Til trods for alt sne og is, er her også et vrimlende dyreliv. Vejr-, vind- og isforholdene dikterer sejlplanen, så hver rejse til Antarkis er unik og der er heldigvis så mange fantastiske steder, så der er altid et godt alternativ.

Landgangsstederne herunder tager udgangspunkt i en rejse med MS Fram, som kun sejler med 200 passagerer og dermed kan gå i land flere steder end de større skibe.

Populære steder ved Antarktis

Hurtigruten i Antarktis
Foto: Hurtigruten

 

Deception Island

Denne ringformede ø er resterne af et gammelt vulkankrater. Fjeldvæggene rundt om krateret er faldet sammen og danner en naturlig havn. Vi går i land, hvor vi oplever den gamle norske hvalfangerbase ”Hektor”, som er resterne efter en britisk station. Her tager vi et ”varmt bad”.

Half Moon Island

Hvis du kan lide at fotografere, så er Half Moon Island et paradis. Landskabet byder på mange variationer. Klippernes revner er tilholdssted for en stor koloni med remping v i ner, klep-måger, havterner, gulnæbbet skede næb, wilsons stormsvaler og en række sæl arter, som hyppigt besøger øen.

Yankee Harbour

Nogle af de første sælfangere brugte Yankee Harbour som base for jagt. Du kan fortsat se spor efter dem og massevis af weddelsæler, krabbeædersæl, antarktisk pelssæl og søelefanter. Vi besøger også kolonien med 4.000 æselpingviner,  som yngler her.

Sæl i Antarktis
Foto: Hurtigruten

Antarctic Sound

Igen og igen brækker store isflager løs fra isen, som dækker Antarktis. De stærke strømme i Weddelhavet skubber disse flade isflager nordover og ind i Antarctic Sound. At sejle gennem dette stræde er både storslået, indbydende og frygtindgydende på samme tid.

Brown Bluff

Brown Bluff ligger på spidsen af Antarktis-halvøen. Landskabet er domineret af den 745 meter høje vulkanske klippe. På strandene ligger store lavaklumper. Området har et rigt fugleliv, og af og til ser man også sæler her.

Cuverville Island

Cuverville Island ligger ved det smukke Errera-stræde og har den største koloni af æselpingviner på Antarktishalvøen. Det er en storslået oplevelse at sejle igennem dette stræde. Drivende isbjerge sætter sig ofte fast i de grunde farvande og det er et spektakulært syn at se på nært hold.

Aitcho Islands

Aitcho Islands blev i det tidlige 1800-tal ofte besøgt af engelske og amerikanske sælfangere, som jagede fra Clothier Harbour lige ved. Når vi går i land, kan du møde rempingviner, æselpingviner, kæmpestormfugl og storkjove. De sydlige elefantsæler, som bor her, er de største dyr på øerne. Der er også meget lav og moser på øerne.

Pingviner i Antarktis
Foto: Hurtigruten

Hannah Point

Hannah Port er måske det bedste sted på Syd-shetlandsøerne, når man vil se dyrelivet på nært hold. De høje fjelde rager over de langstrakte strande, hvor vi kan opleve æselpingviner, guldlokket pingvin, tangmåge, sydlig kæmpestormfugl, blåøjet skarv, rovmåge, guldnæbbet skedenæb, sydlig elefantsæl og antarktisk pelssæl. Stedet er opkaldt efter den britiske sælskude ”Hannah”, som forliste i nær-heden i år 1820, da de jagede i området.

Bestil Explorer katalog og få det tilsendt med posten

Yalour Island

Denne lille øgruppe er opkaldt efter den argentinske løjtnant Jorge Yalour, som reddede medlemmerne i Nordenskölds svenske Antarktisekspedition i 1903. Hele 8.000 adelie-pingvinpar yngler her, og vi går i land for at hilse på dem. På disse øer finder vi også smuk flora med orange lav, grøn mose og små græstotter.

Wilhemina Bay

Nyd synet af fjeldene, gletsjervæggen og de store og små isbjerge, som flyder omkring og danner et skulpturlandskab i evig forvandling. I bugten er der mange hvaler og sæler, og dette var et jagtområde for hvalfangerne i gamle dage.

Port Lockroy

Denne britiske base giver os et indblik i, hvordan baserne så ud i 1950´erne. Den er bemandet og har formentlig kontinentets eneste souvenirbutik, hvor pingvinerne bor på trappen.

Port Lockroy i Antarktis
Foto: Hurtigruten

Neko Harbour

Neko er et af de få steder vi besøger, som faktisk ligger på det antarktiske fastland. Oplev kolonien af æselpingviner, som ligger inderst i Andvord-bugten, omkranset af fjelde og blåhvide isklipper, hvor gletsjeren slutter.

Paradise Harbour

Paradise Bay har nogle af de bedste udkigs-punkter på Antarktishalvøen, samt to forsk-ningsstationer og talrige pingvinkolonier.

Lemaire Channel

Dette 11 km lange og 1,6 km brede sund, er en af de smukkeste passager i Antarktis. At sejle igennem Lemaire er storslået og giver mange unikke fotomuligheder.

Lemaire Channel i Antarktis
Foto: Hurtigruten

Petermann Island

Øens naturskønne beliggenhed gør den til et godt udgangspunkt for at spejde efter isbjerge, hvaler og at komme tæt på pingvinerne.

Detalje Island

På denne ø ligger den forladte forskningsstation W. Forskerne her arbejdede med geologi og meteorologi, men de måtte evakuere basen, da havisen og vejret gjorde det umuligt at nå herind med skib. Mandskabet måtte faktisk forlade basen som den var, og kun tage det nødvendige med sig på en hundeslæde.

Bon Grain Point, Pourqouis Pas Island

Når vi går i land på denne ø, er det bare at nyde kombinationen af adeliepingviner og smuk udsigt til isbjerge og snedækkede fjelde.

Horseshoe Island

På Horseshoe Island ligger der stadig en fuldt udstyret britisk forskningsstation fra 1950´erne. Den blev grundlagt i marts 1955 af Falkland Islands Dependencies Survey, som kaldte denne station Y. Den blev nedlagt i august 1960.

Stonnington Island

Det er sjældent, at turister besøger denne klippeø, men du får muligheden for at komme i land. Her kan du besøge museet og se de forladte britiske og amerikanske forskningsstationer, som kun ligger 200 meter fra hinanden.

Se alle rejser til Antarktis

Få rejseguide til Antarktis

Få vores introduktion til Antarktis og læs om stederne, landgange, dyrelivet, rejseruter og praktisk information og inspiration.

image description

Du vil fremover få tilsendt spændende rejseinspiration på mail. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 

POPULÆRE REJSER TIL GRØNLAND

Har du brug for hjælp?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.