eqi

Bestseller: Sol, sommer og masser af is i Grønland

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Grønland
 • Rejsetype Individuel rejse
 • Afrejse fra København
 • Varighed 8 dage
 • Pris pr. person fra 17.975 DKK
Tilføj til favoritter

Sol, sommer og masser af is i Grønland

Kom tæt på Indlandsisen i Kangerlussuaq og det helt specielle tundralandskab og fortsæt rejsen til Diskobugtens hjerte, byen Ilulissat. Byen ligger ved den berømte Isfjord, hvor du kan opleve kæmpe isbjerge i midnatssolens magiske skær.

En rejse til Grønland helt tæt på naturens fantastiske undere i smukt følgeskab med Grønlands unikke kultur og traditionelle levevis sat op mod det moderne livs indflydelse.

Indlandsisen byder dig velkommen til Grønland

Lufthavnen i Kangerlussuaq er indfaldsvinklen til Grønland og første stop på denne rejse. Du glemmer aldrig første gang du sætter fødderne på Grønlands jord og indånder den frostfriske grønlandske luft. Baglandet gemmer på en fantastisk natur, hvor den enorme indlandsis præger landskabet. En udflugt til Indlandsisen er derfor oplagt og der er rig mulighed for at se moskusokser og rensdyr.

2500 slædehunde i Ilulissat

Næste stop på rejsen er Ilulissat, som er berømt verden over for sin isfjord med de største og de fleste isfjelde i Grønland. Ilulissat har det største slædedistrikt i Grønland og er med deres 2500 hunde klar til at byde dig velkommen til det store eventyr. 

"Det var en fantastisk rejse. Grønland og destinationerne er ubeskrivelige. De skal opleves. Vi var trygge ved guiderne, som altid var til rådighed og udstrålede, at de kunne lide det de arbejdede med og havde kompetencerne. Der var styr på alt og hotellet (icefiord) var ramt "lige i øjet"." F. Hartvig Pedersen
Bestseller: Sol, sommer og masser af is i Grønland

Rejseprogram

Dette rejseprogram leverer rammerne for din drømmerejse til Kangerlussuaq og Ilulissat. Herefter kan du selv vælge, om du vil have dagene til din egen rådighed, eller om du vil tilkøbe udflugtspakken, som tager dig med på en række spændende udflugter til områdernes væsentligste seværdigheder. Vælger du udflugtspakken, vil der stadig være tid til at gå rundt på egen hånd.

 • Dag 1 Fly København- Kangerlussuaq, velkomst – evt. udflugt til Indlandsisen

  Air Greenland flyver fra København til Kangerlussuaq og giver dig nu 4,5 timer til at forberede dig på en verden, der er helt sin egen. Undervejs kan du nyde et let måltid, en film (for både børn og voksne) og det første syn af nunatakker (fjeldtoppe i Indlandsisen) og selve Indlandsisen.

  Velkomst og indkvartering

  Ved ankomsten bliver du modtaget af en lokalguide, der hjælper dig med at checke ind. Et smukt placeret og nyrenoveret overnatningssted midt i Kangerlussuaq og kun et øjekast fra den store natur. Der afholdes et informationsmøde, hvor du hører mere om området og dets udflugtsmuligheder.

  Kangerlussuaq ved Indlandsisen

  Kangerlussuaq er smukt placeret mellem bløde fjelde og tæt på Indlandsisen. Som det eneste sted i Grønland er der her nem adgang til at opleve både rensdyr og moskusokser på nært hold. Kangerlussuaq er også stedet, hvor du kan opleve og betræde den legendariske Indlandsis, der dækker ca. 80% af Grønland. Isarealet svarer til mere end 40 gange Danmarks størrelse, så naturens kræfter har virkelig spillet med musklerne. Tag med på en guidet tur til Indlandsisen og få syn for sagen.

  Udflugt til Indlandsisen, punkt 660 (inkluderet i udflugtspakken)

  Hvis du har købt udflugtspakken, så er det nu tid til udflugt. Indlandsisen ligger ca. 30 km fra byen og vi kører i 4-hjulstrukket køretøj gennem et fantastisk morænelandskab af en grusvej, som fører os hele vejen ind til punkt 600 – stedet hvor vi gør holdt og går op på selve indlandsisen. Undervejs på turen er der gode chancer for at se rensdyr og moskusokser og ikke mindst det flotte morænelandskab.

  image
  info Kangerlussuaq er smukt placeret mellem bløde fjelde og tæt på Indlandsisen. Som det eneste sted i Grønland er der her nem adgang til at opleve både rensdyr og moskusokser på nært hold.
 • Dag 2 Fly til Ilulissat, informationsmøde og byvandring

  Rejsen fortsætter videre til Ilulissat og Isfjorden med fly. At Ilulissat på dansk betyder isbjerge hænger unægteligt sammen med den smukke Isfjord og mængden af isbjerge, der flyder rundt i deres helt eget tempo.

  Ankomst og indkvartering

  Ved ankomst til Ilulissat er der transfer til Hotel Icefiord, der ligger med den skønneste udsigt til Isfjorden.

  Cirka en time efter check-in på hotellet afholdes et informationsmøde, hvor guiden fra udflugtskontoret World of Greenland fortæller lidt om byen og de mange udflugtsmuligheder. Herefter er du klædt godt på til et fantastisk ophold i dette fantastiske område.

  Forslag til udflugter og aktiviteter med guide eller på egen hånd

  Der findes mange udflugter enten arrangerede eller nogle, du kan gøre på egen hånd. Især hvis du godt kan lide at vandre, så er der rigtig mange gode muligheder. Vi anbefaler dog, at du tager med på nogle af de guidede sejlture, hvor du får set Diskobugten fra søsiden og oplever de store isbjerge og de fantastiske omgivelser i Diskobugten. Det er muligt at købe en udflugtspakke, hvor vi har samlet de ideelle udflugter til denne rejse og årstid. Vi booker det hele for dig hjemmefra.

  Udflugtskontoret World of Greenland ligger lige midt i Ilulissat. De tilbyder en lang række udflugter, hvor du får et indtryk af byens ideelle mix af den autentiske kultur og et moderne velfungerende samfund og dets stærke samhørighed med den fascinerende natur. Du kan altid henvende dig hos World of Greenland, hvis du har spørgsmål til udflugter og aktiviteter på egen hånd.

  Hvis du har tilkøbt udflugtspakken:

  Kulturhistorisk byrundtur i Ilulissat (inkluderet i udflugtspakken)

  Mange siger ”Jamen, vi kan da selv gå rundt i byen”. Ja, det kan man helt sikkert; men på en kulturhistorisk byvandring går vi et spadestik dybere. Start dine oplevelser med at få en dybere forståelse af Grønlands kultur og historie, der giver alle andre oplevelser i Grønland mere perspektiv.

  Ilulissat – Jakobshavn blev grundlagt i 1741 og er i dag Grønlands tredje største by med over 4500 indbyggere. På denne byvandring fortæller guiden om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord på polarcirklen. Vi besøger undervejs fiskerne på havnen, sælgerne på „brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke Zionskirken.

  image
  info Ilulissat - Jakobshavn - blev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4500 indbyggere.
 • Dag 3 Ilulissat på egen hånd – evt. vandretur til boplads ved Isfjorden

  Ilulissat er det grønlandske ord for isfjelde. Byen ligger smukt ved mundingen af den 60 kilometer lange og verdensberømte isfjord ”Kangia”, der i 2004 blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Isen er fantastisk, og du kan opleve den til vands, til lands og fra luften.

  Knud Rasmussens fødeby byder på et væld af oplevelser uanset om du ønsker at vandre i fjeldene, snuse til stemningen i byen på egen hånd, eller om du ønsker at tage på arrangerede udflugter. Der bor ca. 4000 mennesker i Ilulissat og flere tusinde slædehunde, der varmer op til vinterens udskejelser og pynter godt op i landskabet. Der er således masser at se på, bare på en slentretur i byen og ned til Isfjorden.

  Hvis du har tilkøbt udflugtspakken:

  Vandretur til bopladsen ved Isfjorden (inkluderet i udflugtspakken)

  Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse.

  Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, se ruiner, køkkenmødding og mærk permafrosten med dine egne hænder. På den korte tur vender vi ved udsigtspunktet ved Kællingekløften.

  Mange spørger til disse ture ”Kan jeg ikke gå dem selv?”. “Jo, det kan du godt”. Men vi oplever, at mange finder en god tryghed i at have en guide med på tur de første gange, man skal vandre i det grønlandske fjeld. Desuden får man udpeget de historiske steder, som kan være svære at finde selv, og så er det rigtig hyggeligt at dele oplevelserne med nogen.

   

  image
  info Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen.
 • Dag 4 Ilulissat på egen hånd – evt. sejltur til gletsjeren Eqi

  Få steder i Grønland er ligeså smukke som Eqi-bræen der løber ud i fjorden 70 kilometer nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme helt ind til kanten af bræen og opleve den kælve store stykker af is. Bragene er enorme og synet af isfjelde der brager ud i vandet er betagende.

  En helt unik oplevelse er en sejltur til den kælvende bræ Eqip Sermia. Bræen løber ud i fjorden 80 km nord for Ilulissat, og det er med båd muligt at komme helt ind til kanten af bræen og på behørig afstand opleve den kælve store stykker af is.

  Sejlads til Eqi gletscheren (inkluderet i udflugtspakken)

  Sejlturens længde til og fra Eqi gletscheren kan variere mellem 2 - 5 timer per vej afhængig af hvilken bådtype der anvendes den pågældende dag. Opholdet ved Eqi gletsjeren varer ca. 2 timer. Kl. 14.00 anløber skibet Port Victor, der er "havnen" ved Glacier Lodge Eqi. Dem der skal overnatte står af her, og resten bliver ombord. Vores issikre skib ligger ca. to timer foran bræen og venter på kælvinger. Her serveres også en god frokost.

  Sejlturen til Eqi går nordpå langs kysten, forbi Bredebugt, bygden Oqaatsut og det store fjordsystem Pakitsoq, hvor hvaler og sæler ofte plasker rundt. Inden vi når Eqi, går turen videre op gennem Attaa Sund, som omkranses af høje, stejle fjelde med fugleliv og vandfald.

  Ophold i Glacier Lodge Eqi 

  Du har mulighed for at overnatte en enkelt nat i Glacier Lodge Eqi ved at tilkøbe luksus udflugtspakken. Vi kan dog første bekræfte, om der er plads i hytterne, når du bestiller. Hvis du ønsker dette, så tag meget gerne kontakt med os og hør, hvilke datoer, der er ledig plads.  Glacier Lodge er meget populært og der bliver hurtigt udsolgt, så jo før du bestiller, jo mere sikker er du på plads. Bemærk også, at du ikke skal flytte ud af dit værelse i Ilulissat, selvom du vælger at overnatte i Glacier Lodge Eqi.

  "Standard" lyder måske lidt kedeligt. Men der er ikke noget standard over udsigten fra disse hytter. Alle hytter har en storslået udsigt til den kælvende bræ. Hytterne er hyggeligt og spartansk indrettet i bjælkehyttestil. Der er opredning med sengetøj samt håndklæde til alle. Der er bygget nye fælles bad- og toiletfaciliteter til standardhytterne i 2016.

  Kl. 14.00 anløber skibet Port Victor, der er "havnen" ved Glacier Lodge Eqi. Dem der skal overnatte står af her, og resten bliver ombord. På land tager campens guider imod, og viser på plads i hytterne. Der serveres kaffe og kage og gives nogle praktiske informationer. Her efter er dagen på egen hånd.

  Opholdet i Glacier Lodge Eqi inkluderer morgenmad, frokost og aftensmad i Café Victor. I cafeen er det også muligt at købe drikkevarer, som øl, vand, vin og diverse spiritus, samt lidt slik. 

  På hjemrejsedagen er der afgang med skibet ca. 14.15. Sejlturen hjem er samme rute som op, og der serveres kaffe/the og kage undervejs. Båden er tilbage i Ilulissat ca. kl. 19.00. Der ses ofte sæler og hvaler undervejs.

  image
  info Få steder i Grønland er ligeså smukke som Eqi-bræen der løber ud i fjorden 70 kilometer nord for Ilulissat. Det er muligt at komme helt ind til kanten af bræen med båd og opleve den kælve store stykker af is. Bragene er enorme og synet af is, der buldrer ud i vandet er betagende. Fra hytterne er det dog kun bragene, du kan høre.
 • Dag 5 Ilulissat på egen hånd

  Dagen i dag er til din egen rådighed - hvis du har tilkøbt luksus udflugtspakken, er du stadig i Glacier Lodge Eqi. Hvis ikke kan du bruge dagen til at nyde og fordøje indtrykkene fra isbjergens by Ilulissat og til at snuse rundt og mærke stemningen i byen.

  Vandretur til Eqi gletsjeren

  Fra hytterne vandrer vi rundt om den lille lagune i den sydlige ende af gletsjeren. Der er ofte store flokke gæs i lagunen i ynglesæsonen. Turen går videre op til morænen, hvor vi kan se ned i de enorme revner i gletsjeren kun få meter fra os. Herfra får vi også et overblik over fronten af gletsjeren, og vi vil se de imponerende kælvinger.  

  image
  info På en fridag i Ilulissat kan du fx se Zionskirken, som ligger ud til Isfjorden.
 • Dag 6 Ilulissat på egen hånd – evt. aften/midnatssejlads ved Isfjorden

  Midnatssolens stråler giver isfjeldene et unikt farveskær som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen. Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden.

  Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade. Ved isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem.

  Midnatssejlads til Isfjorden (inkluderet i udflugtspakken)

  Husk det varme tøj til turen eller lej et sæt sælskindstøj. Det er koldt om aftenen, selvom solen stadig står på himlen. Turen varer ca. 2,5 time.   

  image
  info Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve en sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden.
 • Dag 7 Ilulissat på egen hånd – evt. en hvalsafari blandt isfjelde i Diskobugten
  I dag skal du på hvalsafari, hvis du har tilkøbt udflugtspakken.
   

  Hvalsafari

  Det overrasker de fleste, hvor stor en oplevelse det er at komme helt tæt på så store dyr som hvaler, og når først man oplever det giver det et helt sus i maven, og er en oplevelse man sent glemmer
   
  I de grønlandske farvande ses omkring 15 hvalarter ofte. Tre af disse bliver i Grønland om vinteren, nemlig hvidhvalen, narhvalen og grønlandshvalen. Blåhvalen og spækhuggeren ses kun sjældent. 
   
  I sommerhalvåret er det som regel pukkelhvalen, vågehvalen og finhvalen, vi ser. Hvalerne svømmer rundt i hele Diskobugten sommeren igennem, sommetider tæt på byen, andre gange i isfjorden eller oppe nordpå ved Arveprinsens Ejland. 
   
  Turen varer 4 timer og vi anvender den hurtige båd Targa, så vi kan komme længere omkring.       

   

  image
  info I de grønlandske farvande ses omkring 15 hvalarter ofte. Tre af disse bliver i Grønland om vinteren, nemlig hvidhvalen, narhvalen og grønlandshvalen.
 • Dag 8 Fly Ilulissat via Kangerlussuaq til København

  Med udsigt over isfjorden og det sidste syn af isbjerge går rejsen atter hjemad efter mange oplevelsesrige og intense dage. Air Greenland bringer dig fra Ilulissat via Kangerlussuaq til København med ankomst om aftenen.

  Vi garanterer, at du vil rejse hjem med bagagen fyldt med minder, som vil blive hos dig længere end andre ferieminder - det er hvad vores rejsende fortæller os.

  image
  info Du får et sidste syn af de enorme isfjelde i Ilulissat isfjord med en fantastisk udsigt over hele området fra flyet.

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
12-06-2017 Alt udsolgt
19-06-2017 Alt udsolgt
26-06-2017 Alt udsolgt
03-07-2017 Alt udsolgt
10-07-2017 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 17.975 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
10-07-2017 Dobbelt standard PLUS værelse Garanteret afrejse 18.665 DKK Udsolgt
10-07-2017 Enkeltværelse Garanteret afrejse 22.195 DKK Udsolgt
10-07-2017 Enkelt standard PLUS værelse Garanteret afrejse 23.250 DKK Udsolgt
17-07-2017 Alt udsolgt
24-07-2017 Alt udsolgt
31-07-2017 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 17.975 DKK Udsolgt
31-07-2017 Dobbelt standard PLUS værelse Garanteret afrejse 18.665 DKK Udsolgt
31-07-2017 Enkeltværelse Garanteret afrejse 22.195 DKK Udsolgt
31-07-2017 Enkelt standard PLUS værelse Garanteret afrejse 23.250 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
07-08-2017 Alt udsolgt
14-08-2017 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 17.975 DKK Udsolgt
14-08-2017 Dobbelt standard PLUS værelse Garanteret afrejse 18.665 DKK Udsolgt
14-08-2017 Enkeltværelse Garanteret afrejse 22.195 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
14-08-2017 Enkelt standard PLUS værelse Garanteret afrejse 23.250 DKK Udsolgt
21-08-2017 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 17.975 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
21-08-2017 Dobbelt standard PLUS værelse Garanteret afrejse 18.665 DKK Udsolgt
21-08-2017 Enkeltværelse Garanteret afrejse 22.195 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
21-08-2017 Enkelt standard PLUS værelse Garanteret afrejse 23.250 DKK Udsolgt
28-08-2017 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 17.975 DKK Udsolgt
28-08-2017 Dobbelt standard PLUS værelse Garanteret afrejse 18.665 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
28-08-2017 Enkeltværelse Garanteret afrejse 22.195 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
28-08-2017 Enkelt standard PLUS værelse Garanteret afrejse 23.250 DKK Udsolgt
Læs mere om overnatning
Info Flytider (lokaltider)
Udrejse fra København: kl. 9.15. Hjemrejse med ankomst i København kl. 20.00.
Bemærk følgende undtagelser:
7/8: Udrejse kl. 11.00. Hjemrejse med natfly med ankomst 15/8 kl. 05.55
14/8: Udrejse kl. 11.00. Hjemrejse med natfly med ankomst 22/8 kl. 05.55
31/7: Udrejse kl. 09.15. Hjemrejse med natfly med ankomst 8/8 kl. 05.55
Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Udflugtspakker og tilkøb

Udflugtspakke standard

Udflugtspakke standard

Vores udflugtspakker består af de mest populære udflugter og er tilpasset rejsens dagsprogram. Vi anbefaler at du bestiller samtidig med din rejsebestilling. Ved senere bestilling påløber et håndteringsgebyr på 200 kr. og der kan være udsolgt. Denne udflugtspakke består af:

 • Tur til Indlandsisen med bus til punkt 660 (5 timer)
 • Kulturhistorisk byvandring i Ilulissat (2 timer)
 • Vandretur til Sermermiut ved Ilulissat Isfjord (2 timer)
 • Midnatssejlads til Ilulissat Isfjord (2,5 timer)
 • Hvalsafari ved Ilulissat (3,5 timer)
 • Dagssejlads til Eqi gletsjeren (6-12 timer)
Pris pr. voksen 4.905 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 2.350 DKK
Udflugtspakke luksus (m/Glacier Lodge Eqi)

Udflugtspakke luksus (m/Glacier Lodge Eqi)

Per 18/5: Der er en ledig hytte på hver af følgende afgange: 10/7, 31/7 og 28/8. Alt andet udsolgt. Anfør i kommentarfeltet, hvis du ønsker denne pakke.

 • Tur til Indlandsisen med bus til punkt 660 (5 timer)
 • Kulturhistorisk byvandring i Ilulissat (2 timer)
 • Vandretur til Sermermiut ved Ilulissat Isfjord (2 timer)
 • Midnatssejlads til Ilulissat Isfjord (2,5 timer)
 • Hvalsafari ved Ilulissat (3,5 timer)
 • Vandretur til lagunen og morænen ved Eqi (3-4 timer)
 • 1 nat i Glacier Lodge Eqi inkl. transport og forplejning (Tillæg for enkeltværelse 950 DKK)
Pris pr. voksen 6.460 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 4.080 DKK

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly København – Kangerlussuaq t/r
  Fly Kangerlussaq - Ilulissat t/r
  Alle transfers

 • overnatning
  Overnatning

  1 nat på Hotel Kangerlussuaq
  6 nætter på Hotel Icefiord

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Morgenmad
  Mad og drikke på flystrækningen København - Kangerlussuaq t/r med Air Greenland

 • andet
  Andet

  Informationsmøder
  Fakturagebyr
  Bidrag til Rejsegarantifonden
  Alle skatter og afgifter

Ikke inkluderet

Frokost
Aftensmad
Rejseforsikringer
Udflugtspakker*

*Bemærk venligst:
Udflugtspakken med 1 nat i Glacier Lodge Eqi kan ikke bookes online, da det er en såkaldt "request". Dvs. at vi undersøger, om der er ledigt, når du bestiller. Anfør venligst i kommentarfeltet, hvis du ønsker denne pakke.

 

Praktisk information

Flytider (lokaltider)
Udrejse fra København: kl. 9.15.
Hjemrejse med ankomst i København kl. 20.00.

Bemærk følgende undtagelser:
7/8: Udrejse kl. 11.00. Hjemrejse med natfly med ankomst 15/8 kl. 05.55
14/8: Udrejse kl. 11.00. Hjemrejse med natfly med ankomst 22/8 kl. 05.55
31/7: Udrejse kl. 09.15. Hjemrejse med natfly med ankomst 8/8 kl. 05.55

Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Tilladt bagage:
20 kilo indvejet bagage 8 kilo håndbagage
(max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm).

Afrejsegaranti på udvalgte afgange
 • Kontakt din rejsespecialist

  Peter Simonsen

  Peter har boet i Grønland og haft sit eget udflugtsfirma i Ilulissat. Peter har rejst landet tyndt. Du kan altid få rådgivning i valg af rejse og svar på spørgsmål om stort og småt af Peter.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.