Tidsforskel mellem Danmark, Grønland, Island og Færøerne

print

Tidsforskel Danmark – Grønland
Der er 4 timers tidsforskellen mellem Danmark og det meste af Grønland. Grønland er 4 timer bagud i forhold til Danmark, hvilket vil sige, at når klokken er 22.00 i Danmark, så er den 18.00 i Grønland. 

Tidsforskellen betyder, at du lander kl. 9.40 lokaltid i Grønland, selvom du fløj fra København kl. 9.00. Flyveturen tager ca. 4 timer og 40 minutter, men du lander altså stort set samme tid, som du lettede. Omvendt på hjemrejsen flyver du typisk omkring middag, men lander først i København om aftenen. Nogle flyvninger retur til Danmark lander næste dag tidligt om morgenen på grund af tidsforskellen.

Du kan forvente at blive en smule træt tidligt på din første dag i Grønland og gå tidligt i seng den første aften i Grønland. De fleste oplever dog ikke nogen forskel de følgende dage. 

På Thule Air Base anvendes østamerikansk tid, så her er tidsforskellen fem timer. I Østgrønland i Illoqqortoormiut er der tre timers tidsforskel. Der er altså flere tidszoner i Grønland, men for de fleste vil det gælde, at der er 4 timers tidsforskel.

Tidsforskel Danmark – Island
Tidsforskellen mellem Danmark og Island varierer afhængig af vintertid og sommertid i Danmark. Islandsk tid er nemlig Greenwich Mean Time (GMT) hele året og går ikke over til sommertid. Ved sommertid er Island derfor 2 timer bagud i forhold til Danmark og om vinteren 1 time. Når klokken dansk sommertid er 14.00 er den 12.00 i Island og når klokken er 14.00 dansk vintertid er den altså 13.00 i Island.

Flyvetiden fra Danmark til Island er ca. 3 timer, men kan variere. Du vinder altså lidt tid på udrejsen på grund af tidsforskellen og omvendt på hjemrejsen.

Tidsforskel Danmark – Færøerne
Tidsforskellen mellem Danmark og Færøerne er 1 time hele året rundt. Færøerne er 1 time bagud i forhold til Danmark, så når klokken er 12.00 i Danmark er den 11.00 på Færøerne. Det tager ca. 2 timer af flyve fra Danmark til Færøerne.

Alle tider i vores rejseprogrammer er lokaltid.

Nuuk

Reykjavik

Thorshavn